Administratie publica

Parcul de pe Bulevardul Culturii, în cea de-a doua etapă de reabilitare

Parc Culturii 1Reabilitarea şi extinderea parcului de pe Bulevardul Culturii este o investiţie care beneficiază de 87,3% finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi. Valoarea contractată a lucrării este de 439.000 lei (fără TVA), suprafaţa care urmează să fie amenajată având 35.000 mp, din care 8.100 mp extindere. Prima etapă de reabilitare, executată anii trecuţi şi pentru care Câmpina a primit aproximativ un milion de lei, a constat în consolidarea terenului prin prevenirea şi înlăturarea alunecărilor de teren, protejarea fondului vegetal prin lucrări de igienizare, plantare şi întreţinere a vegetaţiei, preluarea şi dirijarea scurgerilor de apă rezultate din din precipitaţii.

Parc Culturii 2

În această a doua etapă, vor fi realizate alei pietonale pavate cu materiale ecologice, vor fi plantaţi arbori/arbuşti, va fi introdus mobilier urban. De asemenea, parcul va fi dotat cu coşuri de gunoi, toalete ecologice şi va fi realizată o instalaţie de iluminat folosind energie solară, cu stâlpi fotovoltaici. Vor fi create spaţii de odihnă, locuri de joacă şi spaţii de recreere destinate copiilor, acestea urmând să fie dotate cu băncuţe, coşuri de gunoi, căsuţe construite din lemn tratat special, plastic ecologic şi fibră de sticla. Locurile de joacă pentru copii vor fi împrejmuite cu arbuşti.
După cum a afirmat viceprimarul Ion Dragomir, lucrările propuse au ca scop principal creşterea atractivităţii parcului pentru câmpineni, un lucru important fiind menţinerea aspectului de parc natural. Administraţia locală doreşte ca parcul să redevină un spaţiu atractiv pentru toate categoriile de populaţie, un loc de odihnă, de promenadă, dar şi o zonă destinată sportului în aer liber.

4 Comments

 1. alexandra says:

  Foarte frumos insa nu orice pusti sa sparga seminte pe miliardele aruncate pe gazon.Lacul Curiacul si zona de la Casa de Cultura cand o modernizati(str Campineanu)

 2. Mario says:

  Frumos.
  Felicitari Primariei pentru ambitia de care da dovada incercand sa aduca un lucru in plus Campinei. Sa speram ca acest oras va REdevenii unul din cele mai frumoase, linistite si curate orase din Romania.

 3. Horia Tiseanu says:

  Multumesc pentru aprecieri. Pentru lacul Curiacul avem deja proiect si daca nu reusim sa gasim finantare de la Administratia Fondurilor de Mediu, vom face modernizarea anul viitor din venituri proprii.
  Zona strazii Ion Campineanu urmeaza intr-o etapa viitoare.

 4. Ro-Ro says:

  felicitari Tiseanu, asta e proiect din mandatul trecut nu? sunt curios acum cu guvernarea Pontanescu ce fonduri europene mai primeste Campina…ca pana acum au venit constant, podul, baza de inot, bulevardul, batalul acela,etc..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *