Administratie publica

Proiectul privind modernizarea Policlinicii Municipale Câmpina, de pe lista de rezervă pe cea pentru finanţare

Policlinica Municipala 1Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina – aceasta este denumirea completă a proiectului pe care administraţia locală l-a depus, în urmă cu trei ani, la Agenţia de Dezvoltare Regională în vederea obţinerii finanţării europene prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 3. După parcurgerea mai multor etape prevăzute de legislaţia în vigoare, proiectul a fost declarat conform din punct de vedere administrativ şi eligibil, fiind trecut pe lista de aşteptare în vederea obţinerii finanţării de aproximativ 11 milioane de lei. Recent, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a anunţat Primăria Câmpina că proiectul privind modernizarea Policlinicii Municipale va primi finanţarea necesară, intrând în etapa de evaluare tehnică şi financiară. Asta nu înseamnă că banii vor veni imediat, pentru că există o anumită birocraţie inclusiv la acest nivel. Mai întâi, se va organiza o selecţie de oferte pentru desemnarea evaluatorilor, apoi va fi realizat proiectul tehnic, va fi semnat contratul de finanţare şi apoi va fi organizată licitaţia în vederea executării lucrărilor.

Horia Tiseanu 1„Vor mai trece câteva luni până la semnarea contractului, dar important este că am mai parcurs o etapă şi intrăm în linie dreaptă cu acest proiect pe care eu îl consider extrem de important. Clădirea în care funcţionează Policlinica a fost construită în anul 1938 şi necesită o reabilitare completă: înlocuirea tâmplăriei de la cabinete şi de la holurile de aşteptare, uşile de acces, multe lucrări de reparaţii, schimbarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiilor de climatizare, înlocuirea instalaţiilor de apă rece şi apă caldă, încălzirea tuturor spaţiilor, iar la final, dotarea cu aparatură medicală şi mobilier specific”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
După cum reiese din studiul de fezabilitate al lucrării şi conform indicatorilor tehnico-economici, din valoarea totală de 11 milioane lei a proiectului, 5,3 milioane lei vor fi alocaţi pentru lucrările de reabilitare şi modernizare, iar diferenţa va fi cheltuită pentru dotări. În total, vor fi modernizate 15 cabinete medicale şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 3.000 mp.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *