Administratie publica

S-a suplimentat… suplimentarea. „Serbările Toamnei” costă 235.000 lei

Dula si FratilaScriam zilele trecute că preşedintele Comisiei de Cutură a Consiliului Local Câmpina, Florin Frăţilă, va solicita majorarea sumei alocate Festivalului „Serbările Toamnei” 2012 de la 170.000 lei la 220.000 lei. Ei bine, în şedinţa de aseară, consilierii locali au aprobat majorarea, dar nu la 220.000 lei, ci chiar la 235.000 lei, pentru că, în cadrul şedinţei, Florin Frăţilă a avut o nouă intervenţie, cerând încă 15.000 lei peste suplimentarea iniţială, deoarece nu ajung banii pentru „transportul, cazarea şi masa artiştilor”.
Aşadar, de la 1,7 miliarde lei vechi, s-a ajuns în final la 2,35 miliarde şi rămâne de văzut dacă nu cumva, la o viitoare rectificare bugetară, nu se vor solicita şi alţi bani. Florin Frăţilă a promis că va face publică lista detaliată a cheltuielilor şi sperăm să se ţină de cuvânt.
De unde au provenit banii pentru suplimentarea sumei? Este vorba despre o realocare a sumelor destinate activităţilor culturale, sportive şi educative. Adică, au fost diminuate sumele de la alte acţiuni şi majorată cea pentru festival. Iată doar câteva exemple: Clubul Copiilor rămâne cu 5.000 lei din cei 8.000 lei alocaţi iniţial; pentru concursurile de înot rămân 2.500 lei, din cei 6.000 lei alocaţi iniţial; 11.600 lei s-au luat de la concertul de Revelion şi focul de artificii; pentru „Câmpina – 510 ani de atestare documentară” se alocaseră 10.000 lei, dar acum au rămas… 500 lei; Concursul de interpretare violonistică „Cornelia Bronzetti” rămâne cu 2.000 lei din 3.000 lei etc. Iar unele acţiuni dispar din program.

Marian Dulă (consilier PDL), fostul preşedinte al Comisiei de Cultură: „Pentru Serbările Toamnei, asociaţia care a câştigat selecţia de oferte a venit cu trei calupuri de manifestări. Două dintre ele se încadrau în suma alocată iniţial, de 170.000 lei, cel de-al treilea – Câmpina în carnaval – necesita o sumă mai mare, iar atunci, la nivelul comisiei, s-a spus că diferenţa va fi acoperită din sponsorizări. Şi a fost ales acest al treilea calup. Dacă aşa decis majoritatea din comisie, ne supunem. Dar iată că nu mai vorbim despre sponsorizări, ci despre suplimentări tot de la bugetul local. Mă întristează faptul că, din cauza acestor suplimentări, rămân fără bani unele acţiuni destinate copiilor, concursul de lectură, Memorialul Luca Henegar, unele ansambluri folclorice, iar la alte acţiuni se diminuează sumele alocate că nu mai poţi face nimic. Iar la cei 510 ani de atestare documentară a Câmpinei, ce să faci cu 500 lei?!”

Florin Frăţilă (PNL), actualul preşedinte al Comisiei de Cultură: „Când eraţi voi, pedeliştii, la putere, aţi dat 80.000 lei pentru Hora Prahoveană, un festival de care nu a beneficiat nici un câmpinean. Ştiţi ce am făcut acum? Am decapitat chiolhanurile pe care voiaţi să le faceţi la diverse evenimente!”

La finalul discuţiilor, derulate uneori în termeni duri şi pe ton mult prea ridicat decât ar fi normal la acest nivel administrativ, majoritatea formată din consilierii USL şi PP-DD au aprobat majorarea sumei pentru „Serbările Toamnei”, fără să explice, totuşi, cineva, de ce nu există sponsorizări pentru acest eveniment, dacă s-au căutat şi, poate, nu s-au găsit, dacă nu s-au căutat, dacă s-a vrut sau nu.

10 Comments

  1. Rusinica says:

    RUSINE!! RUSINE FRATILA SI gasca USL!

  2. cetatean says:

    astia sunt banii nostri si astia ii cheltuie aiurea! imi pare rau ca am votat USL!

  3. andrei says:

    Daca nu avea loc Festivalul “Serbările Toamnei”,apareau comentarii gen : de ce nu se face?Campina de ce sa nu aibe un festival anu asta?….cand se face …nu e bine!!!…fratilor : ” Florin Frăţilă (PNL), actualul preşedinte al Comisiei de Cultură: “Când eraţi voi, pedeliştii, la putere, aţi dat 80.000 lei pentru Hora Prahoveană, un festival de care nu a beneficiat nici un câmpinean. Ştiţi ce am făcut acum? Am decapitat chiolhanurile pe care voiaţi să le faceţi la diverse evenimente!” !!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Rusinica says:

    hora prahoveana exista dinainte de festivalul asta..

  5. mai oameni buni,cu acesti bani creati locuri de munca,eu ma rog sa ploua,ca si la ‘hora prahoveana’,cautati sponsori,sunt patroni cu bani grei,nu uitati,tot in 4 scanduri mergeti in eternitate.

  6. un pedelist says:

    Alin Moldoveanu a facut la Poiana un spectacol pe 15 august, care a fost super frumos si unde chiar s-au adus bani din sponsorizari! La Campina, nu se poate! De ce? E Fratila flamand? Cautati domnilor din USL sponsori, macar printre voi, pentru ca altfel tot ce spuneati ca sunteti diferiti de PDL e doar o noua mare si gogonata minciuna!
    PS – Catre administratorul site-ului: nu mai puneti poze cu Fratila ca …!

  7. elvisarghir says:

    Trebuiesc scosi banii din campania electorala , ma gandesc la cei 20-50 ron pe cap de tigan, mai ales ca vin generalele prea repede . Povestea cu sponsorii este pentru urechile credulilor..

  8. cetatean says:

    are dreptate domnul Arghir, trebuie sa isi scoata baietii banii dati in campanie la oameni pentru vot si sunt disperati sa faca rost de ei…pe impozitele noastre, bineinteles! nu voi mai vota niciodata USL si nu voi mai crede minciunile lor gogonate

  9. Alice says:

    Ideea cu carnavalul este foarte frumoasa. Si salut faptul ca pentru prima data cineva s-a gandit sa implice si liceele – deci in sfarsit niste campineni „entertainer”-i la zilele orasului!!!!

    Dar eu cred ca se putea face cu bani mai putini apeland la… COMUNITATE nu la un ONG. Adica acele care alegorice, reprezentamd fiecare liceu din oras si costumele aferente, se putea face chiar de catre licee, cu elevii talentati. Primaria putea sa aloce un buget de materiale pentru fiecare liceu sau scoala si sa-i lase sa ne surprinda. Plus scolile generale si gradinitele care ar putea defila dupa aceea, in costume pregatite de de parintii care vor sau chiar la gradinite si scoli impreuna cu cadrele didactice. Copiii adora sa se costumeze iar de Halowen abia pot fi tinuti ca sa nu se duca costumati la scoala. Pentru elevi era o ocazie sa lucreze ceve impreuna. Putea sa fie un proiect al intregului oras, ceva care chiar sa invie si sa consolideze spiritul comunitar.

    Cand o familie are un copilas la o gradinita sau la o scoala care defileaza vor veni cu totii sa-l vada, fotografieze, etc, deci participarea si interesul oamenilor ar putea sa fie cu mult mai mare, in strada ar putea fi categorii sociale care in mod normal nu vin la astfel de manifestatii.

  10. se zice bine, tigai,brichete,umbrele,,excursii,cine festive,etc..acum,serbarile toamnei,..sunt datorii la buget,iar,oare pensionarii,somerii,tinerii liberi profesionisti nu au nevoie de sprijinul dvs.,

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *