Social

Stadionul de la Poiana Câmpina a fost vândut

Stadion PoianaLa sediul ANAF din Ploieşti a fost organizată astăzi o nouă licitaţie pentru vânzarea bazei sportive de la Poiana Câmpina. Vorbim despre terenul de fotbal, cel care aparţinea societăţii Petroutilaj, aflată acum în lichidare judiciară. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 630.232 lei, terenul de fotbal fiind adjudecat cu 702.000 lei (fără TVA) de Clubul Sportiv Prahova Tomşani. Cel mai probabil, echipa de fotbal de la Tomşani, aflată în Liga a III-a naţională, va disputa meciurile de acasă pe stadionul de la… Poiana.
La licitaţia de astăzi au participat, pe lângă CS Prahova Tomşani, patronul acesteia Ştefan Călin Radu şi fostul preşedinte al FCM Câmpina, Ştefan Chiţu. „Mi-am dorit mult să cumpăr acest stadion, dar n-am avut nici o şansă. Oricât aş fi oferit, patronul clubului din Tomşani licita mai mult. Este mare păcat că s-a ajuns aici şi au venit alţii din afara Câmpinei şi au cumpărat stadionul. Ar trebui să ne fie ruşine nouă, câmpinenilor, că n-am fost în stare să păstrăm acest stadion!”, ne-a declarat Ştefan Chiţu. Banii încasaţi pe stadion vor fi viraţi la bugetul de stat, în contul datoriilor societăţii Petroutilaj.
Anghel si Radu Calin
Patronul clubului de la Tomşani, Ştefan Călin Radu, este un om de afaceri puternic şi foarte implicat în fenomenul fotbalistic. O bună bucată de vreme, a fost unul dintre sponsorii formaţiei Petrolul Ploieşti. Anul trecut, în septembrie, a preluat Prahova Tomşani, iar apoi s-a arătat interesat inclusiv de stadionul Rafinărie. A venit la Câmpina împreună cu deputatul Florin Anghel (foto) pentru a inspecta stadionul pe care dorea să-l cumpere, iar dacă acest lucru nu a fost posibil, măcar să mute echipa aici pentru disputarea partidelor oficiale de acasă. S-a renunţat, ulterior, la această variantă. Acum, Ştefan Călin Radu a rezolvat problema. A cumpărat stadionul de la Poiana, cel dorit de multă lume. Şi, cel mai probabil, va şi investi în acest stadion care arată în prezent ca după bombardament.

14 Comments

 1. Petru Stan says:

  Uite un om destept si care nu sta pe ganduri, nu ca investitorii nostrii din Campina. Le-a luat terenul de sub nas si nici nu a fost o suma asa de mare cum se zvonea. Ce sa mai vorbim, avem o administratie locala MI-NU-NA-TA, la Unirea nu mai da bani, stadionul l-au pierdut, ce mai urmeaza?

 2. Tudor says:

  la pretul asta ma mir ca nu au fost mai multi ofertanti

 3. Tiby says:

  Si echipa dlui Guran unde o sa joace acuma?

 4. Alex says:

  Pacat domnule Chitu, mare pacat, e adevarat!

 5. Mihai says:

  Asteptati mai fratilor….. asa a fost si cu Unirea. Jocul politic e mult mai mare. Sa va aduceti aminte de cuvintele mele………..)

 6. Cornel says:

  In mod sigur Guran nu e strain de achizitia terenului, eu ma asteptam sa se bage el la licitatie dar uite ca a ales alta idee. Nu uitati ca Guran a fost membru in CA la Petrolul, nu stiu daca mai e sau nu. Se cunoaste bine cu Calin asta care a luat stadionul, eu cred ca sunt mana in mana.

 7. celini says:

  Sa speram ca va face un stadion cat de cat modern si sa nu-l lase in situatia care se afla acum,aveam nevoie de un investitor cu potential ca in acest moment stadionul arata jalnic:(

 8. Pitic says:

  in sfarsit poate ajungem shi noi cu o echipa shi un stadion mai departe sa ne facem si noi mai cunoscuti….

 9. Dece says:

  daca cineva crede ca licitatia a fost corecta se inseala amarnic. jocurile au fost facute inainte si sigur noul investitor al stadionului il va lua in ecipa nsa si pe stefan chitu cel care are destul de multe relatii in fotbal, posibil sa apara si guran care ocupa in continuare o functie de conducere la Petrolul Ploiesti, nu stiu care este treaba cu Anghel dar este posibil sa faca si el ceva investitii pentru ca urmeaza alegrile parlamentare si nu trebuie sa uitam ca are o firma care poate ridica o tribuna noua.

 10. ionel says:

  Cred ca in spatele acestei afaceri sta dl. Anghel nici de cum sarmanul Guran care a fost chibit de pe margine (dupa cum se vede din poza )

 11. nu conteaza says:

  Uite cum va vinde cu totul primarul din Poiana! Si asta e inceputul, se vorbeste ca spaga a fost dubla fata de suma cu cat a fost scos terenul la licitatie…. Sunt curios ce urmeaza sa se mai vanda prin poiana campina. :)))))

 12. admin says:

  Va reamintim, totusi, ca stadionul Poiana nu apartinea administratiei locale, ci unei societati private. O societate cu mari probleme financiare. Iar terenul se afla sub sechestrul Fiscului. ANAF a organizat licitatia, iar banii se duc la bugetul de stat. De altfel, nu este prima data cand se incearca vanzarea stadionului. Prima licitatie a avut loc in 2007, cu un pret de pornire de aproape 47 miliarde lei vechi. De atunci, s-au mai organizat licitatii, cu reducerea pretului, desigur, dar nu au existat ofertanti. Primaria Poiana Campina a incercat de mai multe ori sa preia acest stadion in contul datoriilor pe care Petroutilaj le are la bugetul local. Numai ca, asa cum prevede si legea in astfel de situatii, bugetul de stat are prioritate in fata celui local.
  Din punctul nostru de vedere, problema nu o reprezinta faptul ca stadionul a fost vandut. E foarte bine ca s-a vandut. Petroutilaj n-ar fi putut niciodata investi in aceasta baza sportiva si, probabil, stiti cu totii cum arata. Gardurile si bucati intregi din tribune au ajuns la fier vechi. In plus, o bucata de teren din spatele tabelei de marcaj a fost retrocedata fostilor proprietari, in baza unei sentinte judecatoresti. Sunt multe de spus. Ideea este ca era nevoie de un investitor puternic, care sa cumpere si apoi sa modernizeze acest stadion. Ramane doar regretul ca investitotul este de pe alte meleaguri… Dar sa vedem ce va urma. Poate va fi bine, pana la urma.

 13. crina says:

  Fier vechi va ajunge toata comuna daca nu se iau masuri pentru stoparea furturilor. Se fura si se cara la,, centrul de colectare” care este si acela o mizerie chiar si ziua in amiaza mare. Cu banii din , fier” se pare ca se consuma alcool si apoi sunt scandaluri chiar in centrul comunei , pe marginea strazii , tot ziua in amiaza mare. Politia , comunitara sau si cealalta ar putea mari vigilenta.

 14. Un suporter says:

  Ne dam toti cu parerea dar intentiile adevarate sunt departe de comentariile de ami sus. Guran tinteste terenul de la caminele petrol, tocmai asta a fost motivul pentru care sa retras finantarea echipei Unirea Campina iar banii au fost alocati modernizarii suprafetei de joc de acolo
  Noul propietar al bazei din Poiana Campina are probabil vise marete pentru ca altfel nu se motiveaza investitia facuta
  Trebui sa tinem cont si de legea ce impune propietarilor de baze sportive sa nu le schimbe destinatia

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *