Social

A început şcoala. O singură unitate de învăţământ din Câmpina nu are, încă, autorizaţie de funcţionare – Grădiniţa 8

Scoala 1Spre deosebire de multe alte localităţi din ţară, la Câmpina, noul an şcolar a început fără prea mari probleme. Lucrările de reparaţii şi igienizări au fost finalizate la timp, pentru clasa zero s-au găsit atât spaţiile necesare, cât şi cadre didactice care să se ocupe de copii, cu o singură excepţie, toate unităţile de învăţământ au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare. Excepţia se numeşte… Grădiniţa nr.8. Aici, administraţia locală a finalizat la timp lucrările de reparaţii la terasă şi de înlocuire completă a acoperişului, dar atunci când a venit controlul de la Prefectură şi DSP, nu se terminase curăţenia în interior. Grădiniţa va primi autorizare după începerea anului şcolar, nefiind inclusă în categoria celor cu deficienţe majore, aflate sub monitorizare.
În rest, nu au existat alte probleme. Ieri, la deschiderea oficială a noului an şcolar, reprezentanţii administraţiei locale s-au… împărţit între şcoli şi licee, în funcţie şi de unităţile din ale căror consilii de administraţie fac parte. Primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierii Monica Clinciu, Luminiţa Dumitrescu, Marian Dulă şi Daniel Ioniţă au participat la manifestările specifice de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”.
Scoala 2
La nivelul judeţului Prahova, din cele 753 de unităţi de învăţământ existente (717 de stat şi 37 private), 42 nu au fost autorizate din punct de vedere sanitar. Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, este vorba despre 30 de grădiniţe şi 12 şcoli generale, majoritatea din mediul rural.

1 Comment

  1. asta e bine,copiii trebuie sa fie bine integati,sa se ajute copiii saraci,care vor sa fie educati

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *