Administratie publica

Blocurile de pe Bd. Carol I nu vor mai fi reabilitate termic. Deocamdată…

La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a şapte blocuri situate pe Bulevarul Carol I, între străzile Sondei şi Maramureş. Anveloparea acestor blocuri a fost aprobată în mandatul trecut, acum fiind necesar votul consilierilor pentru indicatorii aferenţi lucrărilor propriu-zise, în valoare de 3,28 milioane lei, cu tot cu TVA. Ei bine, proiectul a fost respins…

Vă redăm pe scurt discuţiile care au avut loc în şedinţa CL:
Consilierul PSD Gheorghe Tudor: „Propun retragerea proiectului pentru că nu au fost respectate etapele necesare implementării unui asemenea proiect conform legislaţiei în vigoare. Ar fi trebuit identificate mai întâi blocurile, apoi înştiinţate asociaţiile de proprietari şi eu cred că ar fi trebuit să aibă prioritate blocurile cu cele mai mari probleme din punct de vedere termic. De ce aţi ales tocmai aceste blocuri de pe bulevardul central? De ce nu aţi ales, de exemplu, blocurile de pe Milcovului, Tudor Vladimirescu, Odobescu sau cele din Turnătorie?”
Primarul Horia Tiseanu: „Mă mir că aveţi o astfel de atitudine, pentru că ştiţi bine că am avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, iar realizarea studiilor necesare pentru această lucrare a fost aprobată de Consiliul Local precedent, din care aţi făcut parte şi dvs. La şedinţa asociaţiilor de proprietari, oamenii au insistat să începem cu zona centrală şi mi se pare normal inclusiv din punct de vedere estetic. În plus, am avut în vedere blocuri cu aceeaşi structură, realizate după acelaşi proiect, astfel încât reabilitarea termică să coste mai puţin”.
Viceprimarul Ion Dragomir: „La una dintre şedinţele viitoare, voi veni cu un proiect de hotărâre prin care cota de 20% pe care ar trebui să o plătească cetăţeanul să fie suportată de la bugetul local. Pentru aceste şapte blocuri, este vorba de aproximativ 600.000 lei”.

Au urmat unele contre politice. În timp ce primarul Horia Tiseanu le reproşa consilierilor USL şi PP-DD că se opun la tot ce a iniţiat PDL, fără motive obiective, ceilalţi consilieri insistau că poate sunt alte blocuri ce ar trebui reabilitate termic înaintea celor din zona centrală. Din toate aceste discuţii pot fi trase două concluzii certe. Prima – un studiu energetic la toate blocurile din Câmpina este aproape imposibil de realizat, deoarece ar necesita costuri uriaşe. A doua – cele şapte blocuri de pe Bd. Carol I mai au de aşteptat până vor intra în reabilitare termică.

15 Comments

 1. cetatean says:

  bravo Tudor, el are apartament acolo unde zice pe Milcov…cum zicea unul aici pe site..niste alesi locali „speciali” avem si noi…are dreptate Tiseanu, conteaza multe chestii cand izolezi termic blocurile, in special raportul pret-calitate, locatia blocului si accesul la reparatiii, cat si aspectul estetic

  asa USL Campina, fa numai belele si opune-te doar ca sa te afli in treaba!

 2. Ioana says:

  Propunerea viceprimarului este buna dar nu cumva se creeaza un precedent? Daca se decide sa suporte primaria si cota de 20 la suta a locatarilor pentru aceste 7 blocuri, atunci sa se faca asa la toate blocurile din oras care vor fi anvelopate. Ca nu sunt unii mai destepti si altii mai fraieri.

 3. miky says:

  prioritare ar fi cele din zonele in care oameni au probleme financiare iar aceste reabilitari sa ii ajute sa treaca peste iarna cu mai putini bani la facturi. Cred ca ideea lui Gheorghe este buna.

 4. celini says:

  pt cetatean: esti informat gresit,Tudor nu locuieste pe Milcov si tu citeste printre randuri,Tudor a dat un ex iar tu l-ai luat de bun,pai uite,pe odobescu toate blocurile care se afla pe acea strada sunt izolate termic cu banii locatarilor..:) deci la d-ul Tudor era un ex ci nu a spus sa se faca acele blocuri de pe acele strazi:)

 5. VRo says:

  Ar trebui izolate doar blocurile unde locuiesc familii in dificultati financiare, restu sa si le faca pe bani lor

 6. elvisarghir says:

  Am si eu o nedumerire.. cei care au case si care sunt destul de multi de ce trebuie sa faca acest lucru pe cheltuiala proprie iar cei de la bloc nu. Sa inteleg ca cei cu case sunt boieri ??

 7. Andrei says:

  Stimate domnule Arghir,
  Daca e sa facem o comparatie cu casa Dvs de pe Campinita, suprafata ei exterioara pe care ati izolat-o si toate geamurile din termopan cred ca sunt echivalentul a o fatada de bloc, ceea ce inseamna un minim de 5 familii. Asa ca Dvs va numarati printre acei boieri!
  Cu stima

 8. blocul 7a de pe str. cuza s a reabilitat cu promisiuni de la guvern si primarie,dar oare am fost dati la o parte,ca administrtorul satnoianu a umblat cu cioara vopsita,de 2 ani,nu mai avem liniste,s au incins spiritele ,rau de tot.

 9. Horia Tiseanu says:

  Pacat de banii cheltuiti pentru studiile efectuate pentru cele 7 scari de bloc. Preferam ca USL-PPDD sa propuna si reabilitarea altor blocuri peste cele 7, pentru ca slava Domnului avem destule in Campina.
  In acest caz este vorba doar de o respingere a propunerii fostului consiliu. Fara motive reale.
  Locuitorii celor 7 blocuri situate pe b-dul Carol I, intre fostul magazin de piese auto si str. Maramures trebuie sa stie ca USL-PPDD le-a interzis micsorarea facturilor de gaze in medie cu 40% incepand cu acesta iarna!

 10. egh says:

  Primarul are dreptate. De ce aia si nu ailalta spun flecarii. Trebuie inceput de undeva.

 11. Ing. A. Florescu says:

  Sunt total de acord cu ce a spus domnul Tiseanu. Nu am o mare apreciere pentru dansul din motive subiective, insa fata de prestatia dansului ca primar, nici un repros. Spor la treburi si D-zeu sa ne ajute!

 12. Rusinica says:

  USL…o binecuvantare pentru Campina si Romania! Hai sa ii votam si sa le credem minciunile si porcariile demagogice!

 13. cristi d says:

  de ce?… doar acele blocuri se vor reabilitate ,pe cind in ploiesti sunt reabilitate mult mai multe blocuri.Cind va aparea acel proiect de reabilitate totala domnule primar?

 14. Rusinica says:

  cristi, cei de la usl nu au votat nici macar sa fie reabilitate blocurile astea de inceput…deci nu primarul e de vina..

 15. reabilitarea blocului meu, a fost o promisiune falsa,am dat niste bani in plus,chiar si primaria, a avut nevoie de semnaturile noastre ,prin asociatia de locatari,unde ,administratorul,PRM-ist,ne-a cam tras teapa…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *