Administratie publica

Consiliul Local a alocat aproape un milion de lei pentru terasele şi hidroizolaţiile de la Castelul „Julia Hasdeu”

Castelul Julia HasdeuConsiliul Local Câmpina a aprobat, în şedinţa de joi seară, fără prea multe discuţii, alocarea a 932.660 lei pentru Castelul „Julia Hasdeu”. Mai exact, pentru restaurarea teraselor şi pentru hidroizolaţii. Vorbim despre o sumă destul de mare, aproape 10 miliarde de lei vechi, dar cum nu suntem specialişti în domeniu, nu ştim dacă lucrările care se vor executa necesită sau nu atâţia bani. Probabil, costurile sunt ridicate şi datorită faptului că imobilul respectiv este monument istoric şi orice intervenţie trebuie făcută în condiţii speciale. Şi iată despre ce este vorba, conform raportului de specialitate aferent proiectului de hotărâre. „Lucrările de execuţie vor urmări readucerea monumentului la aspectul iniţial în toate componentele de plan, arhitectură şi decoraţie. Se vor desface pavajele din dale de beton prefabricat, treptele din piatră ale scării de la parter şi balustradele de piatră şi de metal ale teraselor, pentru realizarea noilor straturi. Se vor reabilita terasele, grinzile metalice vor fi tratate anticoroziv, se vor curăţa şi reface rosturile, se va reface umplutura din balast, asigurându-se pantele pentru scurgerea apei de pe suprafaţa teraselor. Pe terasele superioare se va monta o termoizolaţie din blocuri de sticlă celulară, de 15 cm grosime. Termoizolaţia extrem de rigidă şi rezistentă în timp va asigura şi suportul pentru hidroizolaţie, care se va executa din materiale flexibile, pe bază de ciment, în două straturi armate, la mijloc cu fibră de sticlă. La pereţi se vor monta profile speciale de etanşare. Se va restaura şi se va monta balustrada de piatră, iar toate elementele componente vor fi hidrofugate şi biocidate. Confecţiile metalice vor fi curăţate şi protejate anticoroziv, iar luminatoarele vor fi executate din sticlă acrilică, pe o ramă de aluminiu şi un soclu metalic zincat”.

Conform proiectului, prin intervenţiile care se vor efectua la acest monument se urmăreşte conservarea, consolidarea şi restaurarea teraselor castelului, cât şi stoparea degradării interiorului acestuia.

3 Comments

  1. elvisarghir says:

    Am spus de foarte multe ori ca este o bataie de joc la adresa campinenilor faptul ca toate bisericile din oras primesc 300.000 ron pe an , unitatile de invatamant si anume 5 licee , 8 scoli si 13 gradinite primesc in total 800.000 iar o cladire de 300 mp primeste anual peste 500.000 ron iar acum 10 miliarde de lei vechi . La alegerile trecute multi din acesti bani s-au dus pe voturi pentru scoaterea mea din consiliu deoarece eram incomod . Din pacate cei care au intrat si ma refer aici mai ales la cei din PNL tac complice la acest jaf din banii campinenilor . Astept cu interes reactia preotilor , a directorilor de unitati de invatamant si de ce nu a cetatenilor onesti .

  2. Gino says:

    Trebuie si Jenica sa scoata banii platiti tiganilor pentru vot .

  3. Teodor Tiseanu says:

    Nu ma pricep la constructii ca sa imi dau cu parerea daca suma este mare sau mica, dar trebuie sa recunoastem ca muzeul Hasdeu este cel mai popular si bine intretinut punct de atractie turistica din Campina. Pacat insa ca muzeul Nicolae Grigorescu nu este administrat tot de administratia locala.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *