Administratie publica

Delegaţia Câmpinei pentru Marbella (Spania): „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”

Marbella 1La invitaţia Primăriei din oraşul spaniol, o delegaţie a administraţiei locale câmpinene va merge la Marbella în perioada 2-6 octombrie, într-un schimb de experienţă. Deplasarea costă aproape 10.000 de euro, iar din delegaţie fac parte câte doi reprezentanţi ai fiecărui partid din Consiliul Local: Ion Dragomir şi Gheorghe Tudor (PSD), Florin Frăţilă şi Daniel Ioniţă (PNL), Horia Tiseanu şi Marian Nistor (PDL), Jenica Tabacu şi Adrian Piţigoi (PP-DD). Printre temele care vor fi abordate se numără administrarea parcurilor şi zonelor verzi, dotarea spaţiilor publice cu mobilier urban, funcţionarea şi administrarea spitalelor publice, şcolilor, instituţiilor culturale, dezvoltarea turismului. La acest din urmă capitol, avem o oarecare reţinere, pentru că, să nu uităm, Marbella are multe de oferit potenţialilor turişti, fiind una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe Costa del Sol. Nici nu există termen de comparaţie cu Câmpina noastră, oricât de dragă ne-ar fi.
Marbella 2
Revenind la delegaţia care pleacă la Marbella, redăm câteva dintre discuţiile din cadrul şedinţei de aseară a Consiliului Local, când s-a aprobat deplasarea:
Elena Albu, consilier PDL: „Eu consider că delegaţia este prea numeroasă şi mă întreb dacă nu cumva încălcăm legea. Ştiţi că a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, inclusiv a celor cu deplasările în străinătate, iar conform acestei ordonanţe dintr-o delegaţie pot face parte primarul şi doi consilieri sau viceprimarul şi doi consilieri, deci maximum trei persoane. Numai în condiţii speciale pot pleca mai multe persoane, iar eu nu cred că putem vorbi aici de condiţii speciale. Oricum, cu această ocazie am descoperit cine este Albă ca Zăpada şi care sunt cei şapte pitici!”
Călin Tiu, consilier PSD: „Sunt multe lucruri de văzut în Spania, dar şi de pus în practică. Eu cred că trebuie să şi învăţăm ceva din ceea ce vedem la alţii!”
Monica Clinciu, consilier PDL: „Ordonanţa 26/2012 a fost dată de Guvernul Ponta, nu de Boc, nu de Ungureanu. Şi se referă expres la reducerea cheltuielilor publice, cu protocolul, cu deplasările. Nu înţeleg de ce trebuie să plece opt persoane în această deplasare. Asta, pe lângă faptul că suntem şase femei în Consiliul Local, iar singura femeie din delegaţie nici măcar nu este consilier local. Vreau să ştiu şi eu ce merite are Jenica Tabacu pentru a face parte din această delegaţie?!”
Potrivit primarului Horia Tiseanu, conducerea fiecărui partid în parte a stabilit ce reprezentanţi să facă parte din delegaţia pentru Marbella. Iar după cum a afirmat directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, administraţia locală se încadrează în plafonul de cheltuieli maxim admis de lege pentru deplasările în străinătate.

34 Comments

  1. celini says:

    Nu inteleg ceva,de ani de zile tot se duc prin tari straine pe banii nostri dar ce au pus in practica pana acum la ceea ce au vazut in acele locuri? CRED CA NIMIC

  2. celini says:

    apropo,stie cineva daca in Campina se va mai construii LIDL sau a fost o simpla minciuna electorala?

  3. Nemesis says:

    Nu mai scapam …..
    Cititi aici ce spunea Florin Fratila despre excursiile in strainatate si acum cand este consilier nu mai are aceasi parere !!!

    http://ziaruloglinda.blogspot.ro/2011_05_01_archive.html

    Fara comentarii !!!

  4. elvisarghir says:

    Felicitari , criza `s-a terminat si la PNL , in sfarsit . Astept reactia consecventa a lui Virgil Guran care acum ceva timp cerea sanctionarea consilierilor locali ai PNL-ului pentru ca au mers in delegatii . Probabil vom primii exlicatii de genul ca acum este o sponsorizare . Vrem sa stim a cui ?
    Observ o inconsecventa in actiunile de acum ale celor care CONDUC MOMENTAN PNL-UL LOCAL , fata de declaratiile incendiare de acum ceva timp care la momentul respectiv m-au facut sa cred ca bunele lor intentii vor fi transpuse in practica . Sa dovedit ca a fost doar gargara in detrimentul campinenilor . Astept in continuare din partea lor macar un proiect serios care sa justifice macar in parte increderea pe care unii cetateni au investit-o in ei . LIVIU BRICIU, astept sa atace !!

  5. alessia says:

    pentru domnul Arghir:ce asteptati sa atace Liviu Briciu?bugetul orasului din care a primit bani pentru organizarea festivalului rock?sau poate niste posturi?-nevasta-sa s-a transferat de lasc generala Banesti tocmai la Liceul Grigorescu.
    Cum vi se pare?

  6. Tania says:

    Ha, ha, ha, un titlu foaaaarte inspirat, felicitari, ca exact asa e! As merge si mai departe si as spune care e Morocanosul, Bocanila, Somnorila si ceilalti dar se supara oamenii astia care ne conduc

  7. Rusinica says:

    Jenica se duce sa faca spiritism cu Gaudi, Fratila e fermecat de telenovele de la Maria Mercedes incoace, Tudor se bucura ca intotdeauna ca pleaca pe banii nostri si Nistor e trist ca isi lasa acasa rosiile si castravetii. PS: poate ca vor invata ceva util acolo, dar la cat de aiurea e situatia in tara noastra…slabe sanse sa se faca ceva concret!

  8. horia plictiseanu says:

    Domnule Arghir… ”VOM PRIMI si ”S-A DOVEDIT”.

  9. Valy says:

    Eu propun (si fara a glumii) o plimbare a tuturor consilierilor in Georgia stat ex-sovietic,sau macar s-a citeasca istoria acelui stat dupa 2005 si s-a puna in practica cele invatate acolo. Iar despre D-na Jenica eu cred ca vrea s-a fie viitoarea D-na Udrea la ministerul turismului,ca tare mult ii plac plimbarile.

    Cu respect.

  10. elvisarghir says:

    pentru alessia : eu nu stiam lucrurile pe care le spuneti, dar stiu ca acum cativa ani lui Briciu si altora le-am lasat PNL-ul local sa-l pastoreasca deoarece se bateau cu pumnul in piept ca sunt cinstiti . M-am lamurit si se pare ca din ce in ce mai multi campineni se vor lamuri . Pacat ca saracia impinge foarte multi campineni sa accepte mita electorala sub diversele ei forme si apoi sa priveasca si ei si ceilalti neputinciosi la consilierii locali care nu fac nimic .

  11. Liviu Briciu says:

    Elvis,

    Eu citesc mai putin presa locala dar am fost sunat de prieteni sa-mi spuna ca numele meu este folosit pe aici. Am citit si nu sut mirat de barfa la colt de strada a campinenului mediocru. Tu spui ca trebuie sa atac, ca ai lasat partidul sa fie pastorit. Elvis, partidul liberal nu se lasa la pastorit si nici nu trebuie atacat nimeni. Plecarea ta din PNL a fost din cu totul alte motive pe care nu le scriem aici. Referitor la sustinatorii tai de pe internet trebuie sa aflati ca Primaria a contribuit la Festivalul de JazzRock cu 3000 E suma care reprezinta 1/3 din cheltuielile totale si a fost facuta pentru iubitorii de jazz si jazzrock din Campina care sunt in jur de 2000 de oameni de diferite varste. Nu este un festival cu mici, bere si circ, este doar un festival de muzica. Oricine are dreptul sa intrebe pe ce si cum sunt cheltuiti banii nu sa scrie tendentios cu nume anonime pe internet.
    Cat despre sotia mea, trebuie sa stiti ca in urma unui concurs national de titularizare, care a avut loc pe 2 August 2012, ea este titular pe postul de la Colegiu National N. Grigorescu. Nu este un transfer asa cum se scrie mai sus incercandu-se sa se sugereze ca prin diferite „smecherii” postul a fost ocupat abuziv. Pe mine ma jigniti mai putin cu aprecieri insa sotia mea a invatat 6 luni pentru acest concurs unde a obtinut una dintre cele mai mari note din judet.
    E pacat sa arunci cu venin sub un nume fals !

  12. amelia says:

    si doamna directoare de la Liceul mecanic a obtinut cel mai mare punctaj la examenul de management scolar si la doua saptamani a fost schimbata din functie!Domnule Briciu, nu prostiti campinenii ca ii cunoasteti bine, nu se lasa prostiti usor.Singurul cadru didactic „elogiat”de fituica colegului dumneavoastra de partid, proaspat sosita in Campina ,este sotia dumneavoastra! noi citim si printre randuri…

  13. Ileana Bora says:

    Am editat un text foarte lung şi am avut intenţia să-l pun aici, adresat celor două doamne/domnişoare, alessia si amelia, care n-au nici măcar curajul să-şi dezvăluie identitatea. M-am răzgândit, oricum mi-aş bate gura de pomană.

    Sunt profund dezgustată să văd cum cetăţenii acestui oraş, pe care-l iubesc, aruncă cu otravă şi hulesc singurul eveniment de calitate care se întâmplă în Câmpina de doi ani încoace, mai mult, şi pe organizator, şi pe soţia lui!

    Bucuraţi-vă în continuare de circul cu mici, bere, muzică house, disco şi care alegorice, organizat pe bani grei de la bugetul local, în fiecare an!

  14. Liviu Briciu says:

    Probabil sunteti cadru didactic. Neputinta va impinge la astfel de comentarii !!! Nu uitati veti fi credibila in afirmatii cand veti avea curajul sa semnati cu numele real comentariile viitoare. Pana atunci ….

  15. Ileana Bora says:

    Sunt profund dezgustată de atitudinea doamnelor/domnişoarelor care comentează mai sus. Oameni buni, vedeţi-vă de problemele voastre şi nu mai aruncaţi cu otravă în singurul eveniment de calitate care se intâmplă la Câmpina de doi ani încoace, ca să nu mai vorbesc de organizator şi de soţia lui. Bucuraţi-vă în continuare de circul cu mici, bere, care alegorice, organizat anual pe bani grei din bugetul local!

  16. Ileana Bora says:

    Nu stiu cum functioneaza site-ul acesta si ce comentarii apar, tot imi apar erori. Imi cer scuze daca m-am repetat.

  17. Laura says:

    Am si eu o intrebare. Dar festivalurile desfasurate in centrul orasului, cu muntii de mici si gratarele care „inmiresmeaza” totul pe o raza de cativa km, cu „muzicienii” care in mod sigur contribuie la formarea culturii muzicale a tineretului campinean… alea din ce bani sunt platite? Nu cumva din bugetul local? E asa de greu sa faci diferenta intre un festival de JAZZ (daca stiti ce-i ala, daca nu verificati un dictionar sau internetul) si restul? Daca puneti frumos pe hartie banii cheltuiti cu Serbarile Toamnei / Verii, etc. si banii cheltuiti pentru Festivalul de JAzzRock o sa constatati ca diferenta de buget este FOARTE mare (invers proportionala cu calitatea, desigur).

  18. horia f says:

    Este prima victorie a USL.Ii felicit ca reusesc sa mearga in nr.mai mare decat PDL in Spania.Ca,pana la urma,invingatorii trebuie sa ia tot.Bravo,mergeti inainte

  19. marius says:

    „Probabil când veţi citi aceste rânduri eu voi fi ajuns deja pe pământ spaniol, în calitate de membru al delegaţiei oficiale trimisă de administraţia locală într-un schimb de experienţă cu autorităţile din Marbella. Nu sunt sigur care este scopul real al acestei vizite planificate încă din mandatul trecut, într-un oraş-staţiune de pe Costa de Sol, dar cunosc cu certitudine motivele pentru care am acceptat să mă alătur celor care comit o astfel de aroganţă: pentru că îmi doresc de mult să ajung în locurile în care au trăit Picasso, Gaudi şi Cervantes; pentru că vreau să văd cu ochii mei care este cu adevărat treaba aleşilor locali într-o astfel de călătorie şi nu în cele din urmă, pentru că vreau să fiu primul ales din istoria postdecembristă a urbei care vă povesteşte adevărul după o astfel de călătorie. Sper ca aceste trei dorinţe să le socotiţi îndeajuns de sincere şi justificative pentru o cheltuială publică inutilă la prima vedere.”Este un citat din ziarul Oglinda-domnul Fratila minte cu nerusinare, cum sa fie planificata din mandatul trecut?ce noi suntem prosti?daca era planificata din mandatul trecut ar fi fost numai PDL-isti si nici urma de Hasdeu,despre schimbul de e-mailuri ale doamnei Tabacu cu Primaria Marbella ce are de spus?ce data au?

  20. USL=Criza economica says:

    Sunt niste mincinosi fara scrupule cei din USL, mai ales PNL-istii se vede…ce rusine! Se invarte Ratiu in mormant cu asemenea oameni..

  21. horia plictiseanu says:

    Ar fi bine sa nu mai mintiti. Cand e vorba de nerusinare, PDL-ul nu are rival. Tiseanu a propus inca din septembrie 2011 deplasarea in Spania.

    CONSILIUL LOCAL
    AL MUNICIPIUL CÂMPINA
    JUDEŢUL PRAHOVA

    HOTĂRÂRE
    privind participarea membrilor Consiliului local şi a reprezentanţilor Primăriei municipiului Câmpina la schimbul de experienţă organizat la Primăria Marbella – Spania
    Având în vedere:
    – expunerea de motive nr.59.630/12 septembrie 2011 a d-lui ing.Tiseanu Horia – Laurențiu – Primarul Municipiului Câmpina, prin care propune participarea membrilor Consiliului local şi a reprezentanţilor Primăriei municipiului Câmpina la schimbul de experienţă organizat la Primăria Marbella – Spania;

    http://www.primariacampina.ro/upload/proiecte/1_748.doc

  22. horia plictiseanu says:

    @Marius: Vizita a fost pregatita din 2011 pentru consilierii PDL, iar Tiseanu era convins ca o sa aiba majoritatea in consiliu si in 2012. Ce tari se considerau pedelistii pe vremurile alea! De obicei nu e pentru cine se pregateste…. Nu mai comenta lucrurile pe care nu le intelegi.

  23. marius says:

    domnule Plictiseanu, ne PLICTISESTI cu MINCIUNILE tale de postac USL-ist sau PP-DDist,iata dovada ca MINTI-o gasesti si la adresa pe care singur ai indicat-o:

    ROMÂNIA
    JUDEŢUL PRAHOVA
    MUNICIPIUL CÂMPINA
    PRIMAR
    Nr.59.630/12 septembrie 2012

    EXPUNERE DE MOTIVE

    Subsemnatul ing.Tiseanu Horia – Laurenţiu – Primarul Municipiului Câmpina, în conformitate cu prevederile art.45, alin.(6) din Legea nr.215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, a art.44, alin.(2) şi art.50, alin.(1) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului local al municipiului Câmpina, înaintez la Aparatul permanent al Consiliului local proiectul de hotărâre privind participarea membrilor Consiliului local şi a reprezentanţilor Primăriei municipiului Câmpina la schimbul de experienţă organizat de Primăria Marbella – Spania.
    Vizita și schimbul de experiență ce se va desfășura la Primăria Orașului Marbella – Spania, se face la invitația d-nei Primar Angeles Munoz, urmând a fi abordate teme cu privire la administrarea parcurilor și a zonelor verzi, dotarea spațiilor publice cu mobilier urban, funcționarea serviciului de iluminat public, funcționarea și administrarea spitalelor publice, a școlilor și a instituțiilor culturale, dar și a turismului.
    Cadrul legal aplicabil:
    – prevederile O.U.G. nr.26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative;
    – prevederile art.36, alin.(9), art.45, alin.(1), art.51, alin.(6), şi art.115, alin.(1), lit.”b” din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată.

    PRIMAR,
    ing.Tiseanu Horia – Laurenţiu

  24. admin says:

    Domnule Plictiseanu, trebuie sa intervenim putin aici pentru ca nu aveti dreptate. Vizita la Marbella nu a fost stabilita in mandatul trecut. In proiectul de hotarare la care faceti referire data a fost scrisa gresit, este vorba despre 12 septembrie 2012, asa cum, de altfel, apare pe toate celelalte documente. Daca ati fi citit mai departe, va dadeati seama singur ca e o eroare. In plus, la un proiect de hotarare supus aprobarii CL, niciodata nu va exista o expunere de motive din… anul anterior, nu permite nici legea asa ceva. Expunerea de motive se face în luna în care proiectul este supus aprobării CL, inclusiv pentru proiectele care se reiau. Pe de altă parte, nu putea fi o deplasare stabilită în mandatul trecut, atâta vreme cât bugetul pentru deplasările alesilor locali se aprobă odată cu bugetul local, adică la inceputul fiecărui an. Pe lista de deplasări din acest an, Marbella nu apărea. Si toata administratia locala stie acest lucru, asa cum se stie faptul ca aceasta deplasare a fost facilitata de Jenica Tabacu si relatiile pe care domnia sa le are la Marbella. Asta asa, sa clarificam cateva aspecte legate de cele scrise de dvs.

    In alta ordine de idei, nu deplasarea in sine reprezinta o problema, in opinia noastra. Este foarte bine ca se fac astfel de schimburi de experienta, pentru ca alesii locali chiar au ce vedea in alte tari, din toate punctele de vedere. Ideea este ca, din tot ceea ce vad bun acolo, sa aplice si aici ceva.

  25. Mariana Stoica says:

    aoleu musiu plictiseanu, nici nu stii ce ai votat? pedeapsa sa stai in camera cu jenica tabacu in spania!!!

  26. horia plictiseanu says:

    D-na Vochin, aveti dreptate in ceea ce spuneti. Adevarat, in documentul postat pe site-ul primariei, data este scrisa gresit si este vina mea pentru ca nu am parcurs integral textul, lucru pentru care imi cer scuze. Fac acelasi lucru si fata de ”marius”, care poate constata astfel ca dialogul se poate mentine la un nivel decent, indiferent de afinitatile politice. Nu am avut in nici un caz intentia de a induce in eroare pe cineva.

  27. horia plictiseanu says:

    Mariana Stoica, relaxeaza-te.

  28. horia plictiseanu says:

    @Marius, iti spun si tie, asa cum am mai facut-o si cu altii. Comentez pe aici nu din dragoste sau din interes, nici pentru USL si cu atat mai mult pentru PP-DD. Am simpatii politice, dar nu imi ghidez constiinta in functie de ele. Altii o fac, incercand sa arunce cu noroi pe tot ceea ce nu este de partea PDL-ului, o formatiune politica fata de care am cea mai profunda SCARBA. Nu mi-au placut niciodata cei care, furand din banii publici, vin sa-mi serveasca lectii de moralitate si competenta, strigand cel mai tare ca ei si numai ei sunt depozitarii increderii cetatenilor. Aici am terminat acest subiect.

  29. elvisarghir says:

    Va pot confirma si stiu ce spun ca aceasta vizita NU a fost aprobata in mandatul trecut , ba mai mult nici macar nu a fost vorba de asa ceva. Referitor la ce scrie Liviu Briciu vreau sa-i transmit ca nu am stiut de sotia lui absolut nimic , ca nu cunosc suma alocata la festivalul de jazz si nu vad rostul comentariilor rautacioase . Eu am afirmat doar ca astept din partea lui ca si din partea prietenilor sai aceeasi o consecventa in vorbe cat si in fapte. Eu la momentul respectiv mi-am asumat greseala . Nu cunosc pe cei care posteaza aici si nu scriu decat cu numele meu si cea ce cred , cu buna credinta si fara dedesubturi .

  30. H1N1 says:

    Daca nu iti plac, de Fratila ce zici, se batea cu pumnul in piept ca nu vrea festival toamna, impreuna cu toti din USL si anul asta cand sunt la putere au facut cel mai scump festival. Am avut incredere in Guran si echipa lui, dar de fapt minteau cu nerusinare!

  31. USL=Criza economica says:

    Hai ca uitasem de festival:) Mda, astia de la USL au facut scandal 2 ani ca de ce se face festival. Acum ca au ajuns la putere, au facut combinatie cu Jeana cu un ONG care are ca presedinte o prietena de-a lui Jeana si Fratila, cu tarabe cu mici care au cumparat toate din acelasi loc marfa, cu 3 Iveco-uri vai de mama lor… mai pe scurt USL-istii isi platesc datoriile de campanie, din banii campinenilor.

  32. horia plictiseanu says:

    @H1N1: Ce facea Fratila e problema lui si nici nu ma intereseaza… Afla ca eu am o parere foarte proasta despre genul asta de evenimente organizate in centrul orasului. Le-am considerat intotdeauna inutile si de prost gust. Se pare insa ca eu fac parte dintr-o minoritate, cata vreme campinenii, in majoritatea lor, au aplaudat de-a lungul timpului nenumaratele festivaluri, spectacole si serbari de toate felurile organizate ani de-a randul de Tiseanu, care imi inchipui ca au costat municipalitatea – adica si pe mine – bani grei. E clar ca le-a placut nespus mizeria, zgomotul asurzitor, centrul inchis, fumul, artificiile si tarabele. Ca altfel, daca i-ar fi deranjat aruncatul banilor pe astfel de tampenii, asa cum e cazul meu, nu l-ar mai fi votat pe actualul dom’ primar. Cred ca in fiecare mandat au primit ce si-au dorit. Vox populi, vox Dei.

  33. Believe says:

    Adevarat cu festivalul…si-au batut joc cei de la USL si PPDD de banii nostri de impozite…dar cineva acolo sus vede tot si nu uita!

  34. elvisarghir says:

    H1NI ai dreptate !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *