“După dealuri” este, într-adevăr, un film excepţional

Categorie: Eveniment 26 septembrie 2012

Cristi Mungiu 2 După dealuri este, într adevăr, un film excepţionalConcluzia ne aparţine. Nu suntem critici de film, dar nici nu e nevoie de asta pentru a aprecia un film remarcabil. Şi, probabil, aşa au simţit toţi cei care, aseară, au umplut sala Casei de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina, unde a avut loc avanpremiera filmului lui Cristian Mungiu. Un film turnat în cea mai mare parte la Câmpina şi prezentat aici într-o avanpremieră specială, aşa cum a promis Cristi Mungiu încă de la sfârşitul filmărilor.
„Am fost foarte inspiraţi când am ales Câmpina ca localitate principală pentru filmări, deopotrivă pentru că am primit un sprijin necondiţionat din partea autorităţilor locale cât şi pentru faptul că oraşul ne-a oferit multe opţiuni de locaţii foarte interesante vizual, cu multă atmosferă şi prospeţime”, spunea regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu. Aseară, el a vorbit din nou despre locaţiile de la Câmpina, le-a mulţumit autorităţilor locale şi câmpinenilor pentru “găzduire”, dar şi-a exprimat şi părerea de rău că în municipiul nostru nu mai există un… cinematograf: “Vă mulţumesc pentru faptul că aţi venit în număr atât de mare să ne vedeţi, mă bucur dint tot sufletul că am reuşit să vă scoatem din casă pentru a veni la film, chiar şi în această sală, chiar şi fără cinematograf!”
Cristi Mungiu 1 După dealuri este, într adevăr, un film excepţionalAlături de Cristi Mungiu, la Câmpina au venit şi cele două actriţe din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, vă reamintim, câştigătoare ale premiilor de interpretare la Festivalul de la Cannes (acolo unde şi Mungiu a primit premiul pentru scenariu). Filmul a rulat, după cum spuneam, în faţa unei săli pline, iar la final, regizorul, cele două actriţe şi ceilalţi membri ai echipei au fost aplaudaţi minute în şir, au acordat autografe şi s-au fotografiat cu toţi cei care au dorit acest lucru. O seară frumoasă, un adevărat eveniment pentru urbea noastră mică şi… fără cinematograf.
“După dealuri” merită văzut, trebuie văzut.
Mungiu 3 După dealuri este, într adevăr, un film excepţional
Mungiu 4 După dealuri este, într adevăr, un film excepţional

5 comentarii to ““După dealuri” este, într-adevăr, un film excepţional”


 1. Teodor Tiseanu spune:

  Sunt de acord, Mungiu a avut o abordare inedita a unui subiect delicat pentru multi, religia. Insa dupa mine, ideea de baza a acestui film este un adevar nerostit, dar stiut de multi, aceea ca sunt oameni care au nevoie urgenta de ajutor si sunt pasati de colo-colo de toata lumea. Felicitari Mungiu!

  RăspundeRăspunde
 2. SLY spune:

  VREM CINEMATOGRAF IN CAMPINA !!!

  RăspundeRăspunde
 3. celini spune:

  Felicitari.Totusi poate se gaseste un investitor sa puna acel cinematograf in folosinta,e pacat in Campina sa nu dispunem de un cinematograf modern si sa mergem la Ploiesti pt a vedea un film:(

  RăspundeRăspunde
 4. Rusinica spune:

  Nu cred ca s-ar amortiza o investitie de genul in Campina.

  RăspundeRăspunde
 5. gigel spune:

  Cinematograf!!!

  Nu pacanele, nu balansoare, nu telefoane sh!!

  Cinematograf!!!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF