Eveniment

„După dealuri” este, într-adevăr, un film excepţional

Cristi Mungiu 2Concluzia ne aparţine. Nu suntem critici de film, dar nici nu e nevoie de asta pentru a aprecia un film remarcabil. Şi, probabil, aşa au simţit toţi cei care, aseară, au umplut sala Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, unde a avut loc avanpremiera filmului lui Cristian Mungiu. Un film turnat în cea mai mare parte la Câmpina şi prezentat aici într-o avanpremieră specială, aşa cum a promis Cristi Mungiu încă de la sfârşitul filmărilor.
„Am fost foarte inspiraţi când am ales Câmpina ca localitate principală pentru filmări, deopotrivă pentru că am primit un sprijin necondiţionat din partea autorităţilor locale cât şi pentru faptul că oraşul ne-a oferit multe opţiuni de locaţii foarte interesante vizual, cu multă atmosferă şi prospeţime”, spunea regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu. Aseară, el a vorbit din nou despre locaţiile de la Câmpina, le-a mulţumit autorităţilor locale şi câmpinenilor pentru „găzduire”, dar şi-a exprimat şi părerea de rău că în municipiul nostru nu mai există un… cinematograf: „Vă mulţumesc pentru faptul că aţi venit în număr atât de mare să ne vedeţi, mă bucur dint tot sufletul că am reuşit să vă scoatem din casă pentru a veni la film, chiar şi în această sală, chiar şi fără cinematograf!”
Cristi Mungiu 1Alături de Cristi Mungiu, la Câmpina au venit şi cele două actriţe din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, vă reamintim, câştigătoare ale premiilor de interpretare la Festivalul de la Cannes (acolo unde şi Mungiu a primit premiul pentru scenariu). Filmul a rulat, după cum spuneam, în faţa unei săli pline, iar la final, regizorul, cele două actriţe şi ceilalţi membri ai echipei au fost aplaudaţi minute în şir, au acordat autografe şi s-au fotografiat cu toţi cei care au dorit acest lucru. O seară frumoasă, un adevărat eveniment pentru urbea noastră mică şi… fără cinematograf.
„După dealuri” merită văzut, trebuie văzut.
Mungiu 3
Mungiu 4

5 Comments

 1. Teodor Tiseanu says:

  Sunt de acord, Mungiu a avut o abordare inedita a unui subiect delicat pentru multi, religia. Insa dupa mine, ideea de baza a acestui film este un adevar nerostit, dar stiut de multi, aceea ca sunt oameni care au nevoie urgenta de ajutor si sunt pasati de colo-colo de toata lumea. Felicitari Mungiu!

 2. SLY says:

  VREM CINEMATOGRAF IN CAMPINA !!!

 3. celini says:

  Felicitari.Totusi poate se gaseste un investitor sa puna acel cinematograf in folosinta,e pacat in Campina sa nu dispunem de un cinematograf modern si sa mergem la Ploiesti pt a vedea un film:(

 4. Rusinica says:

  Nu cred ca s-ar amortiza o investitie de genul in Campina.

 5. gigel says:

  Cinematograf!!!

  Nu pacanele, nu balansoare, nu telefoane sh!!

  Cinematograf!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *