Eveniment

„Festivalul Dulceţii” – Brebu 2012, ediţia a II-a

Festivalul Dulcetii 1Poate că festival este mult spus, dar fără îndoială putem vorbi despre un eveniment care a strâns multă lume la Brebu. Într-o locaţie frumoasă – mica livadă situată între Primărie şi mânăstirea din localitate – producători şi gospodine şi Brebu, dar şi din alte localităţi ale judeţului, şi-au prezentat şi vândut cu mare succes dulceţurile, la preţuri cuprinse între 8 lei şi 30 lei borcanul. Pe lângă dulceţurile clasice, de vişine sau cireşe, mure, nuci, trandafiri ori caise, cei prezenţi au avut ocazia să guste şi să cumpere dulceaţă din pepene galben sau roşu, din soc, gogonele, vinete sau chiar dovlecei. Delicioase, de altfel. Evenimentul de la Brebu se află la cea de-a doua ediţie şi, după cum a afirmat primarul Adrian Ungureanu, se doreşte ca acest festival să devină o tradiţie, să capete amploare şi să aducă la Brebu cât mai mulţi producători. De altfel, primarul intenţionează să organizeze, în luna octombrie, cel mai probabil, un „Festival Bio”, la care să participe producători de fructe, legume, sucuri naturale, compoturi etc, adică produse aduse direct din grădina oamenilor sau făcute de gospodinele din Brebu după reţete vechi, moştenite din generaţie în generaţie.
Festivalul Dulcetii 2
Festivalul Dulcetii 3
Festivalul Dulcetii 5
Festivalul Dulcetii 6
Ar mai trebui precizat faptul că la deschiderea oficială a „Festivalului Dulceţii” au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (parteneri la organizarea acestui eveniment), precum şi mai mulţi reprezentanţi ai PNL Câmpina, împreună cu preşedintele Virgil Guran, care este şi consilier judeţean.
Festivalul Dulcetii 4
Festivalul Dulcetii 7

1 Comment

  1. va spun eu o vorba ;brebenii,pietricenii,sunt oameni muncitori,autentici,ma mir ca au forta sa iasa la liman,pe saracia asta…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *