Eveniment

Filmul lui Cristian Mungiu – „După dealuri” – va fi prezentat la Câmpina, în avanpremieră

Dupa dealuri 1UPDATE – Invitaţii pentru premieră găsiţi la Casa de Cultură.
Filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, va avea o avanpremieră specială în Câmpina, oraşul care a găzduit cea mai mare parte a filmărilor, în iarna lui 2011-2012. Proiecţia va avea loc marţi, 25 septembrie, de la 18.30, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, în prezenţa regizorului Cristian Mungiu, a actorilor principali şi a altor membri ai echipei. „Am fost foarte inspiraţi când am ales Câmpina ca localitate principală pentru filmări, deopotrivă pentru că am primit un sprijin necondiţionat din partea autorităţilor locale cât şi pentru faptul că oraşul ne-a oferit multe opţiuni de locaţii foarte interesante vizual, cu multă atmosferă şi prospeţime”, spune regizorul Cristian Mungiu.

Filmul, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran, a fost recompensat anul acesta, la Cannes, cu premiul pentru cel mai bun scenariu şi un dublu premiu de interpretare pentru actriţele din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur. „După dealuri” va reprezenta România la premiile Oscar, la secţiunea „cel mai bun film străin”. „După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de la despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena din copilărie, faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit, însă, calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
Dupa dealuri 2
Dupa dealuri 3

Filmul lui Cristi Mungiu îşi continuă traseul pe la marile festivaluri ale lumii, la Toronto, New York, Londra, Buenos Aires, Los Angeles şi multe altele, urmând să fie distribuit, în următoarele luni, în cinematografe din peste 30 de ţări. Pentru Câmpina, este o onoare că filmul va fi prezentat aici în avanpremieră şi nu ne rămâne decât să umplem sala la proiecţia din 25 septembrie.
Dupa dealuri 4(sursă foto – www.dupadealuri.ro)

7 Comments

 1. VRo says:

  Cat v-a costa biletul ?

 2. Rusinica says:

  Bravo!

 3. Rusinica says:

  V-a? Repede, cauta un abecedar 🙂

 4. VRo says:

  Da ma, am vazut dupa ce am dat comentariul si nu mai aveam ce sa fac.

 5. Rusinica says:

  Atunci e ok 🙂 Nu stiu daca e pe baza de bilet sau invitatie..

 6. maria popescu says:

  Filmul a fost dur, inspirat din realitate, bine realizat, actorii au cat se poate de naturali …..Bravo ! Unii reprezentanti ai bisericii au criticat filmul, considerandu-l o rusine pentru poporul roman…..si cu toate astea astfel de lucruri s-au intamplat…..de ce sa ascundem sau a ne fie rusine ?

 7. Rusinica says:

  hm…daca ziceti ca e interesant…ma apuc sa il caut

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *