Eveniment

Filmul lui Cristian Mungiu – „După dealuri” – va reprezenta România la Premiile Oscar

„După dealuri”, pelicula filmată în cea mai mare parte la Câmpina, va intra în competiţia premiilor Oscar la categoria „cel mai bun film străin”. Un juriu format din critici de film şi realizatori TV a decis, cu majoritate de voturi, ca pelicula al cărui scenarist şi regizor este Cristi Mungiu să participe la premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate la începutul anului viitor. Vă reamintim că „După dealuri” a primit două premii la Festivalul de film de la Cannes, din acest an, unul pentru scenariu şi altul pentru interpretare. „După dealuri” este distribuit în peste 30 de ţări şi îşi continuă traseul la marile festivaluri ale lumii: Karlovy Vary, Sarajevo, Moscova, Florenţa, urmând ca în curând să fie prezentat la Toronto – în secţiunea Masters, New York Film Festival, AFI Fest Los Angeles, Buenos Aires şi multe altele.
„Şansele noastre, şi ale oricărui film românesc, în momentul acesta, de a fi reţinuţi măcar între ultimele nouă filme sunt destul de mici, dată fiind absenţa cvasi-totală a unui buget destinat promovării candidaturii României la Oscar, în condiţiile în care alte ţări au bugete de ordinul sutelor de mii de dolari, cel puţin”, a declarat Cristian Mungiu pentru Mediafax.

Precizăm că, fiecare ţară poate propune o producţie proprie la Oscarul pentru cel mai bun film străin, iar dintre zecile de propuneri este alcătuită mai întâi o listă scurtă, de nouă pelicule, dintre care sunt apoi desemnate cele cinci nominalizări.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *