Administratie publica

Începe asfaltarea străzii Răgman din Poiana Câmpina

Ragman 1Este vorba despre una dintre cele mai mari şi mai dificile străzi din comună, aproape celebră pentru modul în care arată, pentru traversele de cale ferată cu care a fost „modernizată” în urmă cu mai mulţi ani, dar şi pentru faptul că administraţiile locale de până acum nu s-au încumetat să… urce Răgmanul. Ei bine, începe reabilitarea acestei străzi, lucrare aşteptată de multă vreme de cele peste 500 de familii care locuiesc aici.

În următoarele aproape două luni, va fi reabilitat primul tronson al străzii (cuprins între biserică şi rezervorul de apă), iar în primăvara anului viitor, se va lucra la cel de-al doilea tronson. Suma totală alocată lucrării se ridică la aproape 500.000 lei, la care se adaugă 100.000 lei de la bugetul judeţean, bani obţinuţi de administraţia locală în urma unei asocieri cu Consiliul Judeţean. Mai întâi vor fi realizate rigolele pentru scurgerea apei, apoi se va trece la asfaltarea străzii, licitaţia pentru întreaga lucrare fiind câştigată de firma Matero Ama.

Ragman 2

„Am întârziat mult cu demararea acestei lucrări şi îmi pare rău că s-a întâmplat aşa, dar vina nu a aparţinut administraţiei locale. Totul era pregătit pentru această investiţie, licitaţia a fost organizată încă înainte de alegerile locale din această vară, avem şi fondurile necesare pentru primul tronson, însă a trebuit să aşteptăm finalizarea lucrărilor de înlocuire a conductei de gaze şi de realizarea a noilor branşamente. Această lucrare a fost realizată de Distrigaz Sud, din fonduri proprii şi era necesară având în vedere gradul înaintat de uzură al vechii conducte. Din păcate, nu toată lumea a înţeles că se lucrează după un proiect, că trebuie respectate anumite norme şi reguli. Unii cetăţeni nu au permis celor de la Distrigaz să intre pe proprietăţile lor, alţii nu au fost de acord cu proiectul şi au venit cu alte propuneri, iar alţii chiar nu au avut ce face şi au lansat zvonuri că Primăria nu mai are bani să astfalteze strada. Astfel s-a ajuns la această întârziere nedorită. Dar lucrarea se face şi se va face bine”, ne-a declarat primarul comunei, Alin Moldoveanu.

3 Comments

 1. raluca says:

  perfect. continuati proectul.

 2. un alegator says:

  sa intelegem asadar ca asfaltarea Ragmanului este lucrarea mult hulitului Duta si nu a lui moldoveanu. e bine si asa avem parcuri si festivaluri sa vedem la iarna

 3. ELENA HASENKOPF says:

  ACEASTA LUCRARE ´(ASFALT/RAGMAN) ESTE
  REZULTATUL UNEI LUPTI DE-A LUNGUL ANILOR
  A TUTUROR CELOR CARE AU FACUT PARTE DIN CONDUCEREA PRIMARIEI;DAR CINE VA DUCE LA VICTORIE ACEASTA LUPTA DE IMBUNATATIREA NIVELULUI DE TRAI A CELOR CA.500 FAMILII MERITA SA FIE DIN TOATA INIMA FELICITAT SI APRECIAT LA ADEVARATA VALOARE A REALIZARULOR . MA BUCUR DIN SUFLET DE ZIUA IN CARE VOI PUTEA VEDEA ACEST PROIECT FINALIZAT.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *