Administratie publica

La câteva luni bune de la finalizarea pasajului suprateran, Cast Băneşti a trimis Primăriei Câmpina o factură suplimentară

Pasaj suprateranPasajul suprateran care face legătura între Câmpina şi DN1 a fost finalizat în primăvara acestui an şi dat imediat în folosinţă. Lucrarea, finanţată în cea mai mare parte cu fonduri europene, a fost realizată de SC Cast Băneşti. Recent, în mod surprinzător, Primăria Câmpina s-a pomenit cu o factură suplimentară de la Cast, în valoare de 8,9 milioane lei, pentru care societatea respectivă a cerut decontarea urgentă. „Este o factură pe care noi nu o recunoaştem şi nu o vom achita”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.
Horia TiseanuAcesta a mai afirmat că administraţia locală a plătit firmei Cast 17 milioane de lei, fără TVA, aşa cum prevedea contractul încheiat între cele două părţi. „Atât contractul de finanţare, cât şi cel de execuţie sunt încheiate. Cast vine acum cu o nouă factură, motivând că a băgat mai mult material decât se stabilise iniţial. Dar pentru acest material suplimentar, de care vorbeşte societatea, nu există o dispoziţie scrisă din partea proiectantului, aşa cum se procedează la astfel de lucrări. Nu există nici o modificare a proiectului. La pasajul suprateran, dirigenţia de şantier a fost asigurată de o firmă din Bucureşti, iar această firmă nu-şi asumă în nici un fel suplimentarea de material. Pe factura pe care am primit-o acum de la Cast apare semnătura unei persoane care, la un moment dat, a asigurat dirigenţia de şantier pentru această firmă din Bucureşti, însă firma nu îşi asumă nici o responsabilitate. În aceste condiţii, noi vom răspunde societăţii Cast şi îi vom spune că nu recunoaştem nici un leu în plus faţă de cei achitaţi şi că nu vom plăti factura suplimentară”, a explicat Horia Tiseanu.
La ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul a cerut acordul consilierilor pentru angajarea unui avocat specializat în astfel de cauze, deoarece „mai mult ca sigur, Cast Băneşti ne va da în judecată pentru că nu-i achităm această factură”. Consilierii locali au fost de acord cu soclicitarea, urmând ca Primăria să se ocupe de găsirea avocatului potrivit.
La propunerea consilierului Adrian Piţigoi, s-a aprobat ca avocatul respectiv să primească şi „onorariu de succes”, dacă va câştiga procesul.

3 Comments

  1. simona says:

    …tipic romanesc…

  2. Marian says:

    cine crede ca Palada a facut de capul lui ceva se inseala, asta e facatura mare de tot, cineva strange bani de campanie ha, ha, ha

  3. Rusinica says:

    tipic romanesc cum zice Simona, au incercat-o si ei poate iese:))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *