Social

Minore din Câmpina, obligate să se prostitueze. Grupul infracţional care le racola acţiona de mai bine de doi ani pe raza municipiului

Poliţiştii din cadrul BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională ce acţiona pe raza municipiului Câmpina, grupare specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de minori în vederea exploatării sexuale. Începând cu anul 2010, membrii grupării au recrutat, transportat, cazat şi exploatat sexual mai multe minore. Victimele, cu vârste de 15 şi 16 ani, au fost recrutate prin ameninţări de către o de altă minoră şi un bărbat de 41 de ani, din comuna Măgureni, judeţul Prahova.

Fetele erau obligate să întreţină raporturi sexuale cu diverşi clienţi racolaţi de cei doi, în diferite spaţii puse la dispoziţie de suspect, cât şi la domiciliile clienţilor, sumele de bani rezultate fiind însuşite în totalitate de acesta. Potrivit comunicatului remis de IJP Prahova, poliţiştii i-au depistat pe membrii grupării pe 17 septembrie, iar în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. A doua zi, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar faţă de minoră s-a dispus cercetarea în stare de libertate. Pentru faptele comise, membrii grupării riscă pedepse cu închisoarea între 5 şi 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cercetările sunt continuate de ofiţerii  Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării şi tragerea acestora  la răspundere penală.

2 Comments

  1. unu1 says:

    alberto cumva?

  2. acum,e prea tarziu zau,sa se schmbe,ceva, nu sunt locuri de munca, fetele au nevoie de bani,nimeni in 23 ani, nu a facut nimic,nu sunt legi,sa protejeze,locul lor de munca,in mod legal.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *