Administratie publica

„Nu de dozatoare duce Spitalul Municipal lipsă, ci de spaţii libere!”

Spitalul MunicipalConducerea Spitalului Municipal Câmpina a solicitat Consiliului Local acordul pentru închirierea unor spaţii din incinta unităţii medicale, precum şi de la demisolul clădirii din Strada Vasile Alecsandri. Practic, acestea spaţii trebuie luate mai întâi în administrare de către spital şi apoi închiriate firmelor care le-au solicitat. Este vorba despre patru spaţii, în total aproximativ 145 mp, astfel: un metru pătrat pentru amplasarea unui dozator de cafea pe holul Policlinicii, 39 mp pentru amplasarea unui aparat ESWL într-o sală septică de la etajul 2 al spitalului, 14 mp pentru comercializare de articole ortopedice şi auditive la demisolul Policlinicii şi 90,87 mp pentru amplasarea de aparatură modernă pentru o sală de kinetoterapie la demisolul Secţiei de Recuperare.
Consiliul Local Câmpina a discutat pe larg despre solicitarea conducerii Spitalului Municipal şi apoi a respins proiectul pe baza argumentelor prezentate de medicul Călin Tiu, consilier local PSD.
„Este ridicol să discutăm în Consiliul Local despre un metru pătrat pentru un dozator care oricum există acolo de aproape doi ani. Şi mai avem încă două-trei dozatoare, nu de ele ducem lipsă. Noi ducem lipsă tocmai de spaţii. Dacă Calin Tiuvedeţi cât de mici şi neîncăpătoare sunt vestiarele asistentelor, la Interne sunt şase medici care stau claie peste grămadă atunci când au de completat fişele pacienţilor, nu avem săli de operaţie suficiente… După amputarea spitalului odată cu desfiinţarea secţiei de la Poiana, care îşi avea rolul său, unele secţii din spital sunt de-a dreptul înghesuite. Cum să desfiinţezi unica sală septică şi s-o închiriezi unuia care vine cu un aparat de spart pietre? Ştiţi că avem şi noi un astfel de aparat cumpărat din fonduri alocate de Consiliul Local? Păi, ce facem, nu-l folosim pe al nostru, dar vine un străin care să încaseze bani pentru ceva ce spitalul are deja?! Vrem să dăm spaţiu pentru un magazin de proteze, când la uşa noastră sunt permanent agenţii firmelor specializate, cu care putem lucra fără probleme şi fără să le dăm spaţii în spital. Şi vrem să dăm spaţiu la Secţia de Recuperare unui fost angajat de-al nostru care vine acum cu aparatura sa. Ar fi atâtea de spus…”, a declarat Călin Tiu.
Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, cel mai corect ar fi ca administraţia locală să aştepte noua lege a sănătăţii aflată acum în dezbatere publică şi care, cel mai probabil, va fi aprobată în această lună. „Va fi o lege revoluţionară, care prevede că administraţia locală va trebui să decidă forma de proprietate a spitalului aflat în administrare: dacă va fi unitate independentă din punct de vedere economic, fundaţie sau SRL. Atunci, se vor lămuri multe lucruri”, a afirmat Tiu.

La dezbaterile din şedinţa Consiliului Local a fost prezentă şi Elena Dumitrescu, directorul medical al Spitalului Municipal, care a încercat să explice situaţia din punctul de vedere al conducerii unităţii: „În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, s-a discutat despre necesitatea diversificării serviciilor medicale. Sigur, managerul spitalului are toate datele şi a purtat discuţiile cu solicitanţii acestor spaţii, dar eu vă pot spune că totul a pornit de la ideea identificării a noi surse de finanţare pentru Spitalul Municipal”.

9 Comments

 1. Rusinica says:

  ca intotdeauna, dreptatea e undeva la mijloc

 2. Ioana says:

  Spitalul mai duce lipsa si de bun simt…

 3. jenant says:

  Si de o schimbare de atitudine a unor asistente si medici ,incepand cu serviciul de urgenta” duce lipsa spitalul.

 4. HP-sin says:

  Toti reprezentantii spitalului care au participat la sedinta sunt PSD-isti, oameni care nu sunt interesati decat sa puna mana pe conducerea acestuia. Nu ca ar fi interesati de binele bolnavilor care sufera.
  Ce sa mai vorbim despre faptul ca la data referendumului dr. Dumitrescu E a carat pacientii la vot, acestia fiind amenintati ca daca nu merg la vot vor fi dati afara din spital.

 5. Horia Tiseanu says:

  Este evident faptul ca reprezentantii USL vor respinge toate propunerile managerului spitalului, dr. Alexandru Matei. Ghiciti de ce?
  Mult mai grava mi se pare ideea de a privatiza spitalele. Atunci sa vezi ce conditii „avantajoase” li se vor oferi bolnavilor saraci…

 6. mihai says:

  Spitalul duce lipsa de ….MEDICI, lasa,spatiul,timpul…etc, se ocupa altii de asta. Avem problema medicilor pe urgente,unde sunt niste necalificati,vin oamenii pe picioare,si mor dupa o ora…Medicii specialisti mai sunt cativa/cu calificativ mediu…restul, vai mama lor. Stie cineva ca sunt 17 procese cu spitalul, toate cu decese subite, ciudate( ex. vine omul pe picioare cu dureri in piept,probabil, preinfarct si moare dupa o ora, de accident cerebral vascular sau altul se interneaza omul, este externat in aceeasi zi pe motiv ca este bine ,iar acasa face infarct, si exemplele pot continua…). Dar poate auzi d-l Guran, este in CA al spitalului.

 7. Diana Apostolache says:

  Spitalul municipal Campina este o AFACERE foarte profitabila pentru multa lume; indiferent de partid s-a profitat enorm de pe urma acestui spital. Profitorii misuna precum gandacii de pe pereti dar nimenu nu intelege SAU NU VREA SA INTELEAGA ca adevarata vaca buna de muls e pacientul, tratat de multe ori ca ultima carpa, stors de bani si de nervi, umilit. Jos palaria in fata domnului doctor Matei care e un chirurg exceptional dar ca manager nu stim cum e, pentru ca nu a fost lasat sa conduca, i s-au impus reguli si firme, contracte, clienti, etc, iar de personal nu s-a luat ca i se urcau in cap.
  Daca e asa cum zice domnul Tiu cu forma de proprietate, atunci asteptam mai bine spitalul privat care se face la Poiana pentru ca la Spitalul municipal n-o sa mai calce nimeni.

 8. Ing. A. Florescu says:

  Realitatea este ca in toata tara sistemul de sanatate publica este la pamant. Acum 6 luni cand eram pe la Campina, am avut tensiunea mare si logic, m-am dus la spital pentru a nu avea probleme. Doctori slabi, timpi de asteptare de ordinul orelor si spaga clasica. Acum o luna am avut iar un puseu si fiind in Bucuresti, am fost la Universitar. Doctorii mai bine pregatiti, insa lipsiti de interes, spaga pana la cer si o aroganta nesimtita tipic romanasilor care sunt mandri de ei. No difference.

 9. amalia says:

  da Diana Apostolache , dupa cum ai spus si tu ” Jos palaria in fata domnului doctor Matei care e un chirurg exceptional ” dar ca manager nu prea se aude ca ar fi facut ( face ) treaba buna …campinenii cand vor vedea ca se vor schimba multe in acest spital…vor veni mai increzatori….nu deprimati ca iar nu se uita nimeni la ei sau ca vor trebuii sa astepte ore in sir sau cine stie ce,zic si eu…..trebuie sa acceptam schimbarea ce va urma…si nu trebuie sa aibe numai efecte negative…latura pozitiva de ce nu o vedem !?….eu sper ca va fi bine pt noi…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *