Politica

Senatorul Severin e sigur pe candidatura sa, Mircea Roşca nu cedează

Severin si RoscaLucrurile sunt departe de a fi clare în ceea ce priveşte candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, iar unul dintre colegiile dorite şi de PSD, şi de PNL este Colegiul 1 Senat Valea Prahovei, „ocupat” în prezent de senatorul câmpinean George Severin. Noi am mai scris despre această situaţie, dar iată că, pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare, lucrurile se precipită. La conferinţa de presă de la sfârşitul săptămânii trecute, senatorul Severin a întărit ideea candidaturii sale pentru un nou mandat în Colegiul 1 Valea Prahovei. Asta după ce, cu câteva zile în urmă, la şedinţa Biroului Judeţean al PSD Prahova, Severin fusese confirmat ca şi candidat, în conformitate cu protocolul USL, care prevede că parlamentarii în funcţie îşi păstrează colegiile.
Până aici, lucrurile par clare. Numai că, liberalii nu sunt dispuşi să cedeze acest colegiu, preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, dorind să candideze aici pentru un mandat de senator.
Potrivit observatorulph.ro, la nivel judeţean au loc negocieri dure între PSD şi PNL, liberalii cerând să le fie garantate candidaturile pentru Senat şi Camera Deputaţilor în colegiile care includ Valea Prahovei, Câmpina, Băicoi, Vălenii de Munte şi Urlaţi. PSD le-ar fi sugerat liberalilor să accepte şi o candidatură pe unul dintre colegiile 9 – Bărcăneşti – Filipeştii de Târg sau 11 – Ploieşti Vest, ambele considerate a fi aproape imposibil de câştigat de către USL. Mircea Roşca ar fi dispus să accepte aceasta variantă doar dacă PSD cedează PNL colegiile 1 şi 3 Senat, adică Valea Prahovei şi Vălenii de Munte. Negocierile vor continua, practic, puţine candidaturi fiind stabilite sută la sută. Pentru zona noastră, pare bătută în cuie candidatura preşedintelui PNL Câmpina, Virgil Guran, la Camera Deputaţilor. În schimb, pentru Colegiul 1 Senat, vor mai exista discuţii.
Situaţia este destul de delicată, deoarece, dacă PSD va ceda în faţa lui Mircea Roşca, nu numai că se va încălca protocolul naţional al USL, dar se va crea şi un precedent destul de periculos la nivel Uniunii Social Liberale.

14 Comments

 1. Tudor says:

  din partea PPDD cine candideaza? ca astia ar putea oferi o surpriza

 2. inves says:

  Rosca asta, un neica nimeni aparut din nimic, e buricul pamantului ?!? Sa ne lase !!!

 3. miky says:

  mai bine un tanar decat profesorul de comunism care este un … si sare de la un partid la altul.

 4. celini says:

  pana una alta ar trebui sa ne zica cineva daca in mandatul domnului Severin a ajutat cu ceva Campina ca sa stim daca ne mai putem baza pe el,daca il mai votam sau facem o schimbare pt a aduce o pers care sa faca mai multe lucruri pt acest municipiu

 5. inves says:

  Lasa ca a facut Florin SERGHEI Anghel …

 6. elvisarghir says:

  Batalia pentru postul de senator va fi dura in USL si pentru ca dupa toate calculele acesta este ca si castigat . Pentru deputati postul va reveni la redistribuire PP-DD .

 7. Ing. A. Florescu says:

  Nici Anghel, nici Severin nu s-au remarcat prin absolut nimic pentru Campina. Insa nici acest Rosca cu trecut plin de aventuri cu mafioti nu este mai breaz. Nu voi vota.

 8. Rusinica says:

  Anghel a facut treaba doar cand era sef la consiliul judetean, in rest toti, Anghel, Severin etc nu au facut absolut NIMIC pentru Campina…dar NIMIC! si nea Ionica de pe strada x face mai mult, macar matura in fata curtii sale..

 9. mihai says:

  p.1-Severin stie ca nu este foarte iubit, dar…. p.2-El crede ca se va vota masiv USL-ul , ca la locale, se inseala… p.3- Este sistem de vot uninominal proportional si chiar daca va lua locul 1 s-ar putea,atentie… sa intre, cel de pe 2 sau 3 daca,el Severin nu ia, 50+1vot pe colegiu si PDL sau PP-DD iau scoruri bune in judet

 10. Ciprian Murariu says:

  Sa nu credem ca e simplu sa punem un senator in parlament! In scurta mea cariera politica, am avut ocazia sa invat de la un remarcabil domn senator ca, senatorii care sunt la primul mandat au probleme de acomodare cu sistemul in primii 2 – 3 ani si doar un an isi exercita eficient mandatul. Eu sunt pentru continuitate, dincolo de apartenenta politica. Asa putem avea masura eficientei unui parlementar. Pe de alta parte, trebuie sa ii dau dreptate lui Elvis: PP-DD poate sa genereze surprize in colegiu!

 11. Rusinica says:

  da…dar Severin ce a facut pentru Campina?

 12. Ciprian Murariu says:

  Atributiile unui parlamentar se concentreaza pe latura legislativa si mai putin pe cea administrativa. Cu alte cuvinte, intrebari retorice de genul “ce a facut x sau y pentru Campina?” Sunt ori nepotrivite, ori tendentioase.

 13. moga says:

  Rusine domnilor consilieri! USL/ul va disparea dupa 4 ani de guvernare precum CDR/ul. Slava Domnului ca nu v/am votat, desi era cat pe ce!

 14. Rusinica says:

  subscriu, ca acum vad cate rele pot face cei din USL

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *