Administratie publica

Şi totuşi, blocurile de pe Bulevardul Carol I vor fi reabilitate termic…

2După cum anticipam, întâlnirea reprezentanţilor USL Câmpina cu locatarii de la cele şapte blocuri propuse pentru reabilitare termică s-a lăsat cu veşti bune. Cu doar o zi înainte, joi, consilierii locali ai USL şi PP-DD respinseseră (pentru a doua oară) proiectul primarului Horia Tiseanu privind banii pentru anveloparea acestor blocuri. Ieri, însă, locatarii au aflat că anveloparea se face pentru că, în octombrie, consilierii USL vor veni cu un nou proiect de hotărâre care va fi votat. Ba mai mult. Ei, locatarii, nici nu vor mai trebui să achite cota de 20% care le revenea pentru executarea lucrărilor, pentru că această cotă va fi asigurată tot de la bugetul local.
Bun. Câteva comentarii se impun la acest subiect.
– Reabilitarea termică a celor şapte blocuri situate pe Bulevardul Carol I, între Sondei şi Maramureş, a fost aprobată în mandatul trecut. Cu 50% finanţare de la bugetul de stat, 30% – de la bugetul local şi 20% – partea administraţiei de proprietari, aşa cum prevede Programul Naţional de reabilitare termică. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în ultimele şedinţe ale CL, nu mai era decât o formalitate. Care nu s-a îndeplinit.
1– Reprezentanţii USL (senatorul George Severin, consilierul judeţean Virgil Guran, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierii locali Horaţiu Zăgan şi Florin Frăţilă) au stat de vorbă cu locatarii şi le-au spus că proiectul a fost respins pentru că vor veni ei cu altul, prin care finanţarea va fi asigurată 50% de la Guvern şi 50% de la bugetul local şi că acesta este adevăratul motiv pentru care nu au aprobat indicatorii în CL.
Dar iată declaraţiile făcute de reprezentanţii USL atât la şedinţele CL, cât şi la conferinţa de presă de joi:
Consilierul Gheorghe Tudor: „Propun retragerea proiectului pentru că nu au fost respectate etapele necesare implementării unui asemenea proiect conform legislaţiei în vigoare. Ar fi trebuit identificate mai întâi blocurile, apoi înştiinţate asociaţiile de proprietari şi eu cred că ar fi trebuit să aibă prioritate blocurile cu cele mai mari probleme din punct de vedere termic. De ce aţi ales tocmai aceste blocuri de pe bulevardul central? De ce nu aţi ales, de exemplu, blocurile de pe Milcovului, Tudor Vladimirescu, Odobescu sau cele din Turnătorie?”
Senatorul George Severin: „Blocurile de categoria a II-a, din cartierele municipiului, nu din centru, sunt cele care au cele mai grave probleme din punct de vedere energetic şi cu ele ar trebui să înceapă reabilitarea termică. Nu trebuie să fi inginer energetician ca să-ţi dai seama unde sunt probleme mari, iar probleme sunt la blocurile vechi!”
Este adevărat, viceprimarul Ion Dragomir a afirmat că va face un proiect prin care administraţia locală să suporte şi cheltuilelile locatarilor, „vreo 6 miliarde de lei vechi în total pentru cele şapte blocuri din centru”, afirmaţie făcută la şedinţa din august, iar acum, odată cu locatarii, aflăm că proiectul acesta va fi pe ordinea de zi la şedinţa de la sfârşitul lui octombrie, cu aproape două săptămâni înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Dar să privim partea bună a lucrurilor. Reabilitarea termică a celor şapte blocuri se face, iar locatarii nu vor mai trebui să plătească nimic. Au mare noroc de faptul că vin nişte alegeri şi problema lor va fi rezolvată mai bine decât sperau. Pentru că, deşi lucrările nu se vor mai executa anul acesta, proiectul va fi, totuşi, aprobat şi doar o schimbare a majorităţii în CL l-ar mai putea bloca. Totuşi, odată creat acest precedent, administraţia locală va trebui să găsească soluţia financiară pentru a asigura şi cota locatarilor la toate blocurile din Câmpina, care vor intra de acum înainte în reabilitare termică. Dar absolut toate, indiferent de perioada în care vor fi anvelopate, fie ea electorală sau nu.

(Sursă foto – pagina de Facebook a PNL Câmpina)

30 Comments

 1. Horia Tiseanu says:

  Reprezentantii USL s-au dus sa prostesca locuitorii din blocurile respective.
  Ei au respins din nou joi 27.09.2012 proiectul propus de mine iar acum vin cu o explicatie ridicola.
  Puteau sa aprobe proiectul pentru ca acesta nu includea cotele de participare la plata modernizarii.
  De altfel locatarii ar fi trebuit sa platesca abia la sfarsitul lucrarii si nu acum cand nici nu a inceput, evident din cauza USL-PPDD.
  Si USL putea face propunerea de modificare a procentelor de plata si inainte si dupa data sedintei.
  Nu au avut fantezie sa gasesca un pretext mai bun pentru respingerea proiectului si a lucrarii!

 2. Ovidiu says:

  Sa se gaseasca surse financiare si pentru cetatenii din blocurile din str.Eruptiei, recent reabilitate prin fonduri de la guvern, mai ales ca sunt foarte multi pensionari in aceste blocuri.

 3. horia plictiseanu says:

  Incercarea de a ne prosti vine, ca de obicei, de la PDL. Daca erau asa breji, de ce nu au propus de la bun inceput lipsa oricarei cote de participare din partea cetatenilor? De ce trebuia sa iasa intai scandal, doar pentru ca pe ei ii doare-n cot de cetateni, care sunt buni doar la vot? Daca se vota proiectul in faza lui initiala, fiecare familie „beneficiara” a intelepciunii pedeliste trebuia sa suporte din buzunarul propriu peste 3000 RON, reprezentand cota de participare de 20%. Viceprimarul Ion Dragomir le-a spus asta inca de la sedinta de consiliu din august, cand a anuntat ca alianta USL – PPDD va veni cu propriul proiect de hotarare, proiect ce urma sa corecteze acest neajuns. Mai mult decat atat, alegerea celor 7 blocuri din zona centrala s-a facut doar plecand de la o logica numai de PDL stiuta, altfel s-ar fi ales alte blocuri, mult mai afectate din punct de vedere al eficientei energetice. Tot cei din alianta spun ca in viitor, proiectul de reabilitare termica va continua tinandu-se cont in primul rand de situatia blocurilor, nu de mofturile unuia sau altuia.

  Ar fi mai utila o noua scrisoare prin care PDL Campina, in frunte cu Horia Tiseanu, sa informeze cetatenii cu privire la situatia financiara legata de Calea Dacia. Aia chiar ne-ar interesa pe toti. Mai ales ca, cu multele zeci de miliarde de lei vechi de care se discuta pe acolo, s-ar fi putut anvelopa toate blocurile din Campina.

 4. Believe says:

  Asta de la USL e doar o chestie politica, prin care oamenii doar vor suferi. Ar trebuie sa le fie rusine si sa realizeze ca au fost alesi prin vot de campineni ca sa le ofere solutii bune si rapide, nu idiotenii politice.

 5. Mihai says:

  Fratilor…mie cine dracu mi-a reabilitat apartamentul???/…nimeni, eu singur pe banii mei. Ce atata pomana, la munca puturosilor……Ce merit au unii sa li se reabiliteze blocurile, si altora nu?????///
  Dupa ce ca si-au luat apartament cu …3 lei, pe legea data de Petre Roman, n-au fost in stare nici macar sa-l reabiliteze…..

  ” ARBEIT MACHT FREI”………….

 6. elvisarghir says:

  Au inceput pomenile electorale , sau mai bine zis promisiunile electorale,eu ma indoiesc ca este legal sa acoperi integral din buget lucrari la o proprietate privata in fond . Nu este corect fata de toti cetatenii ca alesii sa foloseasca banii publici discretionar pentru a-si atinge scopuri electorale.

 7. Apache says:

  Una peste alta este bine ca se intampla ceva si ca blocurile vor fi reabilitate terminc – asta dincolo de circul si implicatiile politice…

  Asteptam curand o postare de la userul „horia plictiseanu”, ca sa ne explice dumnealui in detaliu cum au procedat colegii dansului de partid.

 8. Diana says:

  O strategie electorala interesanta, de-ar fi alegeri mai des ar avea si electoratul de catigat mult mai multe, ma intreb doar ce cauta dl senator Severin acolo, ca el nu are treaba cu administratia locala…

 9. USL=Criza economica says:

  Nu are treaba, insa vrea iar postul de senator, nu?

 10. miky says:

  Domnul Arghir dar daca firma dumnevoastra ar fi cea care le anvelopeaza v-ati mai indoi de legalitate? Oricum nu sunteti in masura sa vorbiti de legalitate cand stiti mai bine cate lucrari ati avut si cum….

 11. anna says:

  Cei care ar fi prostit lumea ar fi fost cei de la PDL …..hai sa fim seriosi ..se vede invidia ..cand ceilalti incep sa faca ceva pt acest oras…USL a explicat exact ce trebuia sa stie toata lumea ….dar cum e campanie nu stiti decat sa aruncati cu noroi in cei de la USL…..Bafta USL! Succes Dl Virgil Guran !

 12. George says:

  Treaba facuta cum trebuie va deranjeaza dl Tiseanu . Daca cei de la USl au iesit sa vb cu cetatetii au stiut de ce ..si mai ales ce nereguli sunt …asa ca nu puteti afirma ca s-au dus sa prosteasca lumea…

  Bafta USL ! Bafta Virgil Guran – deputat!

 13. Mario says:

  Ba voi astia de la PD-L, sunteti jalnici…va strangeti la bella italia sa vedeti ce sa scrieti pe aici?
  Carati lume cu autocarele sa ii cumparati? ce dreaq?…mai era si miss Roberta, probabil sa va ajute la numaratoare

 14. cat says:

  Mai Miky tot soarece ai ramas! Ca sa ai lucrari trebuie sa le primesti de la cineva, adica primar si viceprimar. Si te indoiesti de exacutia acestor lucrari sau consideri ca s-au dat comisioane? Atunci sa ne gandim cui s-ar fi dat aceste comisioane?
  E clar ca e numai campanie elctorala, si multa multa vrajeala!

 15. Gino says:

  Dupa cate observ domnul Arghir si domnul Tiseanu sunt singurii care scriu in numele lor . Ceilalti oare au ceva de ascuns ?? Din cate observ sunt si singurii care au pareri competente . Parerea mea este ca domnul Arghir era singurul consilier local care pe langa unele interese personale mai urmarea si interesele campinenilor . Restul doar pe al lor si eventual pe al sefilor lor… . Eu stau la mama la casa si ma intereseaza ca primaria sa-mi termoizoleze casa pe banii tuturor ca asa se poarta .

 16. George says:

  Evident ca vor incerca sa cumpere lumea si in aceasta campanie cei de la PDL…se pricep foarte bine ….insa ma bazez pe inteligenta cetatenilor de a nu se lasa influentati de ei si ca vor face treaba buna la vot!

  Bafta USL ! Mult succes Virgil Guran , cu tot respectul !

 17. USL=Criza economica says:

  PDL cumpara? Umblau PNL-istii prin oras si la locale si la referendum cu masini/biciclete/role/pe jos disperati de parca castigasera la loto…ca sa nu mai zic de Jeana, care e sigur ruda cu Bill Gates… pe plan local PDL e singurul partid serios care a facut ceva pentru oameni…de aceea eu ii voi sustine pe Dr. Matei si pe Alexandru Anghel, pentru ca provin dintr-un mediu mult mai ok decat cel din care provine de ex…Guran 🙂

 18. horia plictiseanu says:

  Mademoiselle Criza, mai respira un pic. Afla ca esti foarte departe de adevarul privind alegerile locale si referendumul… Ca veni vorba de locale, ia verifica ce scor electoral a avut alesul in sectiile de la Turnatorie, raportat la medie, de exemplu? Asta asa, ca fapt divers.
  Cat il priveste pe Anghel cel mic, mai scuteste-ma cu aprecierile privind mediul din care provine. Tu traiesti pe alta planeta?

 19. miky says:

  usl=crizat nu contest provenienta celor doi dar sa te indoiesti de un om care are la baza educatiei o scoala militara…? nu stiu care din cei 3 are mai mult patriotism doctorul, copilul sau militarul?

 20. anna says:

  Toata nadejdea o avem in Virgil Guran ( USL ) si exclud faptul ca cetatenii campineni il vor vota pe Alexandru Anghel !

 21. USL=Criza economica says:

  Este foarte patriot Guran cu scoala lui de ofiteri de securitate si era patriot si cand era anchetat pentru evaziune si fostul lui asociat era bagat in inchisoare pe nedrept pentru niste..”chestii” cu alcool rafinat. Cine stie, cunoaste, dragii mei, ca voi comentati ca ii votati pe x sau y, dar nu le stiti trecutul.

 22. horia plictiseanu says:

  Placa asta cu variatiuni pe tema „dosarele lui Guran” e uzata de mult. Pedelistii s-au dat peste cap, fara succes, sa prezinte un om cinstit ca fiind un infractor. Despre Guran se stie ca nu a facut niciodata afaceri cu bani publici, prin comparatie cu altii.
  Uite de exemplu cum poate fi comparat trecutul lui x cu cel al lui y:

  http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Afaceristul_din_Campina-Virgil_Guran-a_castigat_la_CEDO_procesul_cu_statul_roman_0_592740953.html

  In marele caz fals trambitat de pedelisti, Tribunalul Internaţional de la Strasbourg a considerat ca Guran a fost victima unui abuz.

  http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Traseist_bogat-cu_bani_de_la_stat_0_446355408.html#

  Despre Anghel, presa abunda de acuzatii grave, iar sotia sa a fost deja trimisa in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

  http://noulportal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=254&d=MjU0MDAwMDAwMDAwMjExMDY*

 23. Elly Sava says:

  Da, asta da ‘strategie’ de campanie, atac la Florin Anghel care nici nu mai candideaza. Nu aveti cu ce sa/al atacati pe fiu si sariti la gatul tatalui ceea ce denota ca aveti o mare problema la acest capitol. Domnilor, candideaza Alexandru Anghel, cu el va bateti, nu cu tatal. Stiati??? Probabil ca nu!!!

 24. Believe says:

  E logic pentru alianta asta monstruoasa USL sa atace doar la persoana si familia, cum minteau si despre Tiseanu si cum si-au batut joc de oameni in toata Prahova si mai ales Campina cu scrisoarea aia cu datoria de 112 Lei…multi au uitat despre asta, dar eu, nu! In locul lor, n-as mai iesi de rusine in Campina, as merge la biserica.

 25. horia plictiseanu says:

  Sigur ca da, candidatura juniorului nu are nici o legatura cu interesele familiei sale si tanarul nu are in gand decat binele nostru. Ar fi chiar ridicol sa ne inchipuim ca tatal sau, actual si faimos deputat PDL, este de fapt adevaratul titular al acestei candidaturi. La fel de ridicol ar fi sa credem ca isi baga feciorul la inaintare, doar pentru a nu se mai expune direct.

 26. anna says:

  DL Guran este un om de nadejde si sigur face treaba buna …trebuie sustinut !…..Bafta multa!

 27. Gabi says:

  Mult succes Virgil Guran!

 28. Believe says:

  Ce treaba are Guran? Iar promite locuri de munca si izolatie pentru blocuri si iar pleaca din Campina sa isi urmareasca interesele obscure…sa fim seriosi.

 29. UaaaaaPDL! says:

  Bafta multa USL – VIRGIL GURAN !!!

 30. George D. says:

  Guran a zis ca va creea locuri de munca – a creat ZERO.
  Guran a zis ca anvelopeaza blocuri – consilierii lui USL resping proiectele primarului Tiseanu de a anvelopa 7 blocuri.
  Deci meritul este apropiat de minus infinit si cei cu un pic de minte isi dau seama de asta, de altfel s-a vazut la locale ce bataie si-a luat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *