Social

Spitalul Municipal Câmpina, prima unitate medicală din judeţ care a primit acreditare de funcţionare

Spitalul MunicipalSăptămâna trecută, Spitalul Municipal a primit o veste bună – este prima unitate sanitară din judeţ şi printre primele zece din ţară care obţine acreditarea de la autoritatea de resort din cadrul Ministerului Sănătăţii. La sfârşitul anului trecut, inspectorii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor s-au aflat mai multe zile la Câmpina pentru a verifica spitalul, iar acum a sosit acreditarea mult-aşteptată. Este o acreditare de nivel mediu, care certifică faptul că serviciile medicale oferite de Spitalul Municipal Câmpina sunt de calitate.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul medical al spitalului, dr. Elena Dumitrescu, inspecţia a vizat: serviciile medicale, situaţia infrastructurii, a aparaturii medicale, a resursei umane. Concluzia inspectorilor a fost că, la Spitalul Municipal Câmpina, sunt întrunite condiţiile de acreditare la nivel european în proporţie de peste 70%, acesta fiind motivul pentru care s-a obţinut acreditare de nivel mediu (acordată pentru îndeplinirea condiţiilor între 50 și 85%), ceea ce presupune o nouă inspecţie peste doi ani. În cazul obţinerii autorizaţiei permanente, la îndeplinirea a peste 85% din criterii, reînnoirea acreditării se face la 5 ani.
Elena Dumitrescu„Am obţinut, astfel, paşaportul pentru a asigura în continuare servicii medicale, acreditarea fiind o recunoaştere a eforturilor noastre pentru aducerea Spitalului Municipal la nivel european. Mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar această acreditare atestă că suntem pe un drum bun”, ne-a declarat dr. Elena Dumitrescu.
Aceasta a mai afirmat că obţinerea acreditării a dinamizat eforturile conducerii pentru creşterea calităţii actului medical. Zilele trecute, pe lângă ajutoarele consistente primite din partea americanilor, s-a reuşit şi achiziţionarea unui microtom, un aparat de aproximativ 15.000 euro, pentru biopsii. Aparatul cu care se realizau aceste biopsii până acum a împlinit aproape… 30 de ani.

17 Comments

  1. Horia Tiseanu says:

    Cum e domnilor de la USL PPDD cu „dezastrul” din spital?
    Mai doriti in continuare sa-l schimbati pe managerul spitalului, dr.Matei Alexandru?
    Nu uitati ca trebuie sa aveti motive intemeiate, nu doar o rafuiala politica…

  2. celini says:

    sunt foarte multe de facut in acest spital,de la aspectul lui pana la cadrele medicale,sper ca pe viitor sa arate a spital in adevaratul sens al cuvantului si sa nu mai fim nevoiti pt lucruri minore sa mergem la Bucuresti!

  3. horia plictiseanu says:

    Mare tupeu trebuie sa ai ca spui ca la Spitalul Municipal lucrurile sunt in regula. Cred ca daca s-ar face un sondaj de opinie printre campineni, privind modul in care acestia apreciaza calitatea serviciilor medicale de acolo, ar fi jale.
    Plus ROMGERMED-ul, de care multa lume inca nu stie.

  4. elvisarghir says:

    Intradevar fata de un spital din occident mai ar fi multe de facut , dar va pot spune ca am fost la spitalul judetean Ploiesti fata de care spitalul din Campina poate fi considerat de lux . Mergeti si va convingeti , nu este departe !

  5. horia plictiseanu says:

    Nu trebuie comparat un lucru prost cu unul si mai prost, atunci cand vrei sa performezi intr-un domeniu. Trebuie ca cei care raspund de spital sa faca tot posibilul pentru a-l duce la standarde cu adevarat europene, daca le pasa, iar acelea sa fie de referinta pentru tot ceea ce fac. Este aberant ca in Spitalul Municipal sa aduci medicamente si branule de acasa, sa ai parte de atentia cadrelor medicale doar daca dai spaga, iar la serviciul de urgente sa dai de fizio-terapeuti care nu stiu nici sa ia tensiunea. Culmea, primim echipamemte medicale de 500.000 dolari de la americani si noi punem termopane si usi, in loc sa cheltuim banii in folosul pacientilor!
    Vina este a administratiei locale si a conducerii spitalului, ca sa fie clar.

  6. Apache says:

    Spitalul de la Campina este foarte OK pt un spital de provincie… Din nefericire am avut ocazia sa „vizitez” evident fara voia mea mai multe astfel de institutii, si spun cu mana pe inima ca la Campina e OK. Sa critici aiurea, doar ca sa te afli in treaba, trebuie ori sa fii inregimentat politic ori carcotas de serviciu.

  7. Irina Apostol says:

    Doar cine nu stie ce inseamna acreditarea unui spital si ce importanta este ea nu apreciaza ca s/a obtinut. Toti stim ca spitalul inca mai are multe probleme dar acreditarea acordata demonstreaza ca s/a ales drumul cel bun. Poate nu stiti ca fara aceasta acreditare spitalul ar fi fost inchis sau declasificat in cel mai bun caz. La spitalul municipal o singura sectie are probleme majore din toate punctele de vedere Urgentele. La CPU mai e mult de lucru si asta trebuie sa inteleaga conducerea spitalului si sa intervina cat mai repede posibil.

  8. Anca says:

    Draga domnule horia plictiseanu, am o mare rugaminte la dumneavoastra. Dupa ce va intoarceti din deplasarea in Spania unde mergeti in calitate de consilier local pe bani publici, poate binevoiti sa va tineti de cuvant si sa prezentati fiecare chetuiala facuta la Festivalul serbarile toamnei. Ati promis public si inca mai asteptam.

  9. Un bolnav din Romania says:

    Spitalul din Campina este unul dintre spitalele romanesti in care se moare cu zile din cauza incompetentei, indiferentei si arogantei unora dintre medici. Acestia nu vor sa-si recunoasca limitele si nu trimit din timp cazurile deosebite acolo unde exista personal specializat si aparatura pe masura. Cat despre spaga ce sa mai vorbim, se da de la portar pana la laudatul doctor Matei.

  10. Irina says:

    Si cu gandacii de la Pediatrie s/a rezolvat?

  11. horia plictiseanu says:

    Vad ca unii se multumesc cu un standard scazut, doar pentru ca se poate si mai rau, mai ales cand e vorba de sanatate. Cu mentalitatea asta nu o sa rezolvam nimic, niciodata.
    Apache, incearca sa-ti depasesti si tu conditia, macar o data in viata.
    Anca, nu numai consilierii locali, fosti sau actuali, primarul, rudele si prietenii sai, precum si membrii de partid in postura de ”postaci de serviciu”, isi dau cu parerea pe aici.

  12. Apache says:

    Asa este domnule Plictiseanu, dar macar primarul (pe care nu il sustin, dupa cum probabil gresit credeti) si alti oameni publci sau ma rog, cvasi-publici, au curajul sa nu se ascunda in spatele unui pseudonim jignitor.

    In ceea ce ma priveste, va asigur ca sunt departe de a fi persoana publica si foarte departe de a fi legat politic. Doar ca tupeul si aroganta deranjeaza, crede-ti-ma!

  13. Apache says:

    Legat de sfatul de a-mi depasi conditia, sunt perfect de acord cu dvs… Din pacate consider insa ca e cazul sa fim realisti si sa luam ca etalon alte spitale tot din Romania.

  14. REVOLTATOR says:

    Dl Horia Tiseanu inainte de a adresa intrebarea” Cum e domnilor de la USL PPDD cu “dezastrul” din spital?”…ar trebuii sa stiti k sunt foarte multe lucruri de schimbat si de modernizat in acest spital ,va spun k in ultimele zile am stat mai mult pe acolo. Este dezastru !!!!..in fiecare zi pacientii au o manacare de le vine mai mult rau decat pofta de mancare …numai orez…dimineatza orez cu lapte…dupa-amiaza orez fiert ,seara orez si tot asa…si dk nu este orez…sunt spaghete …sa fim seriosi ..omul trebuie sa se faca bine, nu sa-i fie mai rau…de apa cald numai spun….k se da cu portia …..asistentele sunt numai cu nasul pe sus daca nu le bagi in buzunar cate ceva , infirmierele uita sa schimbe lenjeria de pat si stiu decat sa se uite urat dak nu le dai si lor ceva..Asa ca dl Tiseanu v-as intreba oare ati putea trai macar o zi in acest spital,oare ati putea manca acele „mancaruri”, sa simititi ce simt milioane de oameni bolnavi?…Lipsesc multe!!! ..cum este posibil ..ca pacientul sa fie nevoie sa-si cumpere perfuzoare pt k in spitale numai sunt?…dak omul nu are bani , nu i se mai face perfuzie k na ..numai sunt!….e rusions si jalnic!!!!…si da USL are dreptate cand spune k trebuiesc schimbate foarte multe in spital!

  15. horia plictiseanu says:

    @Apache: CREDETI-MA ca pe mine ma deranjeaza nu numai tupeul si aroganta, ci si minciuna. A propos de pseudonime, n-ar strica sa le foloseasca din cand in cand si unii alesi locali, asta pana cand ii vor ajuta mai mult bunul simt, argumentele si maniera de exprimare.

    Intreb din nou, poate se intampla vreo minune… CALEA DACIA, HORIA TISEANU? Ar fi bun un raspuns, fie si sub pseudonim.

  16. Horia Tiseanu says:

    Raspuns pentru „horia plictiseanu”: atat timp cat mergi cu pseudonim voi raspunde cu o intrebare: cand iti vei plati chiria la Casa Tineretului, care cu siguranta a depasit 100 milioane lei vechi? Dupa ce o vei face poti imbraca haina lupului moralist…

  17. irina gaman says:

    am fost de curand operata in acest spital de catre d nul dr, matei alex.ma simt extraordinar,nu ma asteptam sa intalnesc un asemenea om deosebit. e destul de curat,mancarea acceptabila,personalul f dragut cu pacientii,mi se pare normal sa mai dam cate o atentie la toti,dar nmn frate nu ti cere,asa e n romania,peste tot tre sa dai sa fii in atentie,ca doar nu ti o face alta operatie decat cea respectiva.asa ca deeee…..mai gretoasa e tipa de la internari din incinta spitalului,habar n are sa vb cu pacientii,ce flegmatica,pe aceea tre sa o schimbati d na directoare. inrest da mai tre lucrat la profilul toalete……hmmmm…..cu respect ptr d nul dr care si da tot interesul…..multumim din suflet.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *