Social

„După 68 de ani, revenim la Câmpina!”

Rezervisti germani 1Sunt cuvintele celor opt militari germani, dintre care doi de origine română, reprezentanţi ai Asociaţiei Rezerviştilor din Achern, landul Baden-Wurtenberg. Ei se află în aceste zile în municipiul nostru, la un schimb de experienţă cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina. Rezerviştii germani au vârste cuprinse între 41 şi 67 de ani, nici nu erau născuţi sau erau foarte mici în vremea celui de-al doilea război mondial, dar au folosit în sens metaforic expresia din titlu, făcând referire la prezenţa trupelor germane pe teritoriul Câmpinei în 1944. Delegaţia germană a vizitat ieri Primăria municipiului, unde s-a întâlnit cu secretarul Paul Moldoveanu şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale. Alături de oaspeţii din Achern s-au aflat actuali şi foşti consilieri locali – Marian Dulă, Viorel Bondoc şi Lucian Cercel, toţi trei ofiţeri în rezervă, membri ai asociaţiei câmpinene, precum şi dr. Călin Tiu, despre care puţină lume ştie că este membru al Asociaţiei Medicilor Militari în Rezervă, şi directorul Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe.
Rezervisti germani 2
Rezervisti germani 3
Rezerviştii germani au admirat Casa cu Grifoni, au făcut multe fotografii, au făcut schimb de cadouri simbolice cu reprezentanţii administraţiei locale şi s-au declarat încântaţi de România. Unii dintre ei sunt la prima vizită în ţara noastră şi consideră că potenţialul turistic al României este uriaş şi ar trebui exploatat la maximum.
Delegaţia de la Achern va rămâne la Câmpina până pe 7 octombrie. Militarii germani vor mai vizita, în aceste zile, Centrul Jandarmeriei Montane din Sinaia, Castelul Peleş, vor merge la Bran, Braşov şi Bucureşti.
Rezervisti germani 4

4 Comments

 1. elvisarghir says:

  Se pare ca in lipsa Primarului , coloneii au dat o lovitura de stat , instituind starea de necesitate . Nu ar fi rau pentru ca poporul ,si nu ma refer aici la PP-DD , este pentru o astfel de initiativa .Observam aici ca au refacut alianta cu Germania , probabil se pregatesc de un al treilea razboi mondial .

 2. USL=Criza economica says:

  Bre, ce-ai? 🙂

 3. Gino says:

  Doar o dictatura militara ne mai salveaza . Cred ca ar trebuii pusi la zid cei din USL pentru jaful din banii publici .

 4. Puya says:

  il sutin foarte mult pe domnul Guran este un om de nota 10 pentru mine il cunosc de mic copil este un patron care are echipa csm.campina si vrea foarte mult sa-provovam.Forza Csm.Campina sa-strigam la final Campionii suntem noi…………………………

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *