Administratie publica

Câmpina şi Beauvais (Franţa) au făcut primul pas spre înfrăţire

Beauvais 1aViceprimarul pe probleme de cultură al oraşului Beauvais, Marie-Anne Fizet Gorin, şi reprezentantul Departamentului de relaţii şi înfrăţiri din Primăria Beauvais, Patrick Fizet, s-au aflat astăzi la Câmpina, pentru a discuta oficial despre posibilitatea înfrăţirii celor două localităţi. Oaspeţii din Beauvais s-au întâlnit cu primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir, secretarul Paul Moldoveanu şi doi dintre preşedinţii comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, Daniel Ioniţă şi Florin Frăţilă. La întâlnire a participat şi consilierul judeţean Jenica Tabacu, directorul Muzeului Hasdeu, cea care, într-un fel, a făcut posibilă această vizită. Şi să explicăm…
Julia HasdeuPractic, astăzi, s-a făcut un prim pas oficial spre înfrăţire, dar demersuri există de mai multă vreme, iar la baza lor stă Catherine Thieblin, istoric francez, specialist în istoria artei, consilier al primarului din Beauvais, cea care a descoperit Câmpina prin intermediul… Juliei Hasdeu. De altfel, recent, Catherine Thieblin şi-a lansat volumul despre viaţa şi opera pictorului Diogene Maillart, profesorul de pictură al Juliei Hasdeu, iar pe coperta volumului, pe o puteţi vedea alături, se află chiar Julia Hasdeu. Despre cercetările doamnei Thieblin am scris cu altă ocazie. Ideea este că, după ce a vizitat Câmpina în vara acestui an, Catherine Thieblin şi Jenica Tabacu au lansat ideea unei înfrăţiri între cele două localităţi, idee prezentată reprezentanţilor administraţiei locale din Beauvais şi astfel s-a ajuns la… întâlnirea de astăzi. Dacă acest proiect se concretizează, Beauvais ar fi prima localitate din vestul Europei care se apropie astfel de Câmpina.
Beauvais 1b
Beauvais 1c
La întâlnirea de astăzi, primarul Horia Tiseanu şi Marie-Anne Fizet Gorin au vorbit, pe rând, despre istoria şi cultura localităţilor pe care le reprezintă, despre organizarea administrativ teritorială, economie, tradiţie şi perspective. Câmpina noastră o cunoaştem. Cât despre Beauvais, aici ar fi multe de spus. Este o localitate frumoasă, situată la aproximativ 80 km de Paris, care are în jur de 57.000 locuitori şi o istorie foarte bogată. Este centrul unei regiuni preponderent rurale, agricole, dar… ruralul lor diferă atât de mult de al nostru încât nici nu se poate găsi termen de comparaţie. Beauvais are Universitate, Conservator, o şcoală de arte, teatru, mai multe obiective turistice, iar anual se organizează foarte multe manifestări culturale destinate tuturor categoriilor de populaţie. Economic vorbind, multe companii cunoscute au aici fabrici şi chiar centre de cercetare, în domeniile chimie şi farmacie, utilaje agricole şi metalurgie, ba chiar şi parfumuri. Ar fi multe de spus despre acest oraş şi poate vor mai fi ocazii să vorbim despre Beauvais.

2 Comments

 1. Lenesu' says:

  Ce articol!!!! Scrisul e ok, un articol simplu, la obiect… dar pozele….. foooarte graitoare:
  Jenica Tabacu: pasiunea pentru cultura si succesul unei activitati in domeniu – „Asta stiu sa fac, asta pot sa fac si fac!”
  Tiseanu: inca o ocazie sa iasa in fata cu o poza reusita pentru alegatori – „Noroc cu activitati de-astea ca mai fac o poza pentru fani!”
  Dragomir: inca o activitate ca sa pierdem timpul – „Tara arde si baba se piaptana. Campina nu mai poate de nevoi si griji si astora le arde de infratiri!”

 2. Mihai N. says:

  Poate fac aeroport in Campina daca tot ne-am infratit cu Beauvis

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *