Politica

Candidatul USL în Colegiul 1 Senat, George Severin: „Mă simt confortabil cu doctorul Matei drept contracandidat”

Severin si GuranAfirmaţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la care, alături de Severin, a fost prezent şi candidatul USL în Colegiul 2 Deputaţi, Virgil Guran. „Dacă eu închid colegiul de Senat, obţinând 50% plus unu din voturi, atunci contracandidatul meu de la ARD, Alexandru Matei, are şanse mari ca, prin redistribuire, să ajungă şi el senator. Dacă eu nu închid colegiul, atunci doctorul Matei nu are nici o şansă”, a mai afirmat George Severin. Acesta a explicat apoi, pe larg, cum ar fi posibil ca, prin redistribuire, dintr-un singur colegiu să plece la Bucureşti doi senatori. Calculele, însă, sunt foarte complicate şi, probabail, nici nu interesează pe nimeni, cu excepţia celor care le fac. Totuşi, o astfel de ipoteză este aproape imposibil de materializat.
George Severin este convins că, prin aplicarea actualei legi a alegerilor parlamentare, numărul senatorilor şi deputaţilor va creşte cu 60-70 persoane, graţie redistribuirilor judeţene şi apoi naţionale. Va fi, practic, un „talmeş-balmeş” electoral, pe care senatorul câmpinean îl explică simplu, de această dată: „USL va câştiga foarte multe mandate în ţară cu 50% plus unu şi va închide, astfel, foarte multe colegii. Apoi, se va face redistribuirea voturilor celorlalţi candidaţi, de la ARD şi PP-DD, respectând proporţionalitatea. De aceea se va ajunge la un număr mai mare de parlamentari”.
George Severin dă dovadă de un optimism oarecum exagerat, bazat, după propriile afirmaţii, pe rezultatele unor sondaje realizate de USL. Dincolo de acest optimism preelectoral, senatorul susţine că se bazează şi pe echipa USL, că există o simbioză foarte clară între PSD şi PNL, că se simte onorat de oferta pe care i-a făcut-o PSD de a candidat pentru un nou mandat de senator şi că… este foarte curios cu ce îl vor ataca adversarii politici în campania electorală.

9 Comments

 1. Ionuț says:

  Draga domnule Severin, cunoasteti orașul Câmpina foarte bine! Îl cunoasteti pe florarul de la piața?? Chiar si acel domn ar fii un candidat mai bun decât dumneavoastră, stimabile!

 2. George D. says:

  :))

 3. Valy says:

  Pe Dl.Traseist Politic l-am votat cand era la PD-L. Rusine sa ne fie daca il vom mai vota dupa ce a intors spatele Campinenilor.

 4. un om says:

  Îmi pare rau domnule Severin in patru ani nu am vazut nimic concludent pentru Campina din partea dumneavoastra, in afara de televiziuni, de data asta NU

 5. Lenesu' says:

  Nu cred ca exista comparatie intre Severin si Matei! Avem de ales si alegerea e simpla:nu as alege pe cineva care nu are abilitati manageriale si de integrare, oricat de bun profesionist ar fi, adica Matei dar prefer pe cineva capabil sa faca fata in senat, adica Severin si pe cineva care sa nu dea girul incompetentei din PDL, adica tot Severin si pe cineva care sa fie in contact cu realitatile lumii asteia in care traim: iarasi Severin!

 6. Apache says:

  Corect, chiar ca nu exista comparatie intre Severin si Matei: Matei e un profesionist si un om deosebit, in timp ce Severin e un politruc ale carui aspiratii maxime sunt sa dea bine pe sticla antenelor si realitatilor paralele… Pacat ca dr. Matei nu are un competitor pe masura.

 7. drag says:

  pe severin il ajuta Anghel si de data asta! Clar!

 8. George D. says:

  Gluma de campanie marca Iliescu?:))

 9. Valy says:

  Stiti de ce a trecut Severin la USL?????ca sa primeasca moca TVR(adica televiziunea romana),numai ca si unii PSD-sti sunt destepti doar ati vazut cine are TVR-ul.,doar nu il dadea unui PDL-ist precum Severin. PSD-ul il tine pe Dl.Severin precum sunt infantaristi in razboi(carne de tun).

  Cu respect.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *