Social

De anul viitor, părinţii ar putea plăti o taxă lunară pentru copiii înscrişi la creşă

Pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind metodologia de organizare şi funcţionare a creşelor de stat. Proiectul prevede că părinţii vor fi obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare va fi stabilită pentru fiecare localitate în parte, prin decizie a primarului. Această contribuţie va depinde de numărul de copii din familie şi de venitul mediu net lunar pe membru de familie, fără a depăşi, însă, 30% din costurile cu copilul în creşa respectivă.
Vor fi scutiţi de la plata acestei contribuţii (care va fi suportată de la bugetul local, în aceste condiţii) părinţii care au copii „expuşi riscului de separare de familie” şi părinţii care „beneficiază de Legea 341/2004 – legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria revoluţiei din decembrie 1989.

La stabiliarea cuantumului contribuţiei se va ţine cont şi de numărul strict de zile dintr-o lună în care copilul stă la creşă, acesta fiind monitorizat printr-un registru de evidenţă. Dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, „taxa de creşă” va intra în vigoare de anul viitor.

2 Comments

  1. Hai Romania says:

    Bravo USL, hai cu taxele pe noi..

  2. Lenesu' says:

    In conditiile de azi, daca iti duci copilul la cresa, inseamna ca nu ai timp sa stai cu el, deci muncesti, deci nu esti somer, asa ca ai banuti sa ii creezi conditii mai bune copilului tau! Oricum stirea asta poate sa dea apa la moara criticilor guvernului, sa inceapa sa se dea de ceasul mortii ca Ponta cere bani de la populatie! Fiti pe pace, aia de critica au macar un calculator acasa si timp sa faca „gura” pe net, deci nu sunt nici ei chiar asa de amarati ca sa zici ca tin cu poporul!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *