Administratie publica

Primăria Câmpina ar putea prelua integral căminele liceelor Energetic, Petrol şi MEC II

Horia TiseanuReducerea cifrei de şcolarizare, adică numărul tot mai mic de elevi, a golit căminele liceelor câmpinene. Cum în perspectivă nu se întrevede nici o schimbare a acestei situaţii, administraţia locală se gândeşte să preia aceste cămine şi să le transforme în locuinţe sociale. Fiecare cămin în parte are, însă, un statut diferit. După cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la ultima şedinţă a Consiliului Local, Căminul Energetic ar avea cele mai mari şanse de preluare. Şi asta pentru că etajele 2 şi 3 aparţin deja Primăriei, iar toate camerele sunt ocupate de chiriaşi. Parterul şi primul etaj aparţin Grupului Şcolar Energetic. Mai exact, Ministerului Educaţiei, care le administrează prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. Aici nu locuieşte nimeni, toate camerele fiind goale şi din ce în ce mai degradate. „O vreme, aceste camere care aparţin liceului au fost închiriate muncitorilor care au executat lucrările la modernizarea căilor ferate. Aceste lucrări s-au încheiat, muncitorii au plecat, iar camerele sunt goale din nou. Vom relua demersurile la Ministerul Educaţiei pentru a prelua noi, ca administraţie locală, întregul cămin”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Camin EnergeticÎn ceea ce priveşte Căminul Petrol, aici există deja mai multe familii care locuiesc cu chirie. Numai că, nu a fost definitivată procedura de schimbare a destinaţiei imobilului din cămin şcolar în locuinţe sociale. Şi în acest caz, este nevoie de o ultimă aprobare din partea Ministerului Educaţiei.
Dacă la aceste două cămine au fost demarate deja procedurile de preluare şi s-a ajuns într-o anumită fază, la căminul Grupului Şcolar Construcţii de Maşini situaţia este alta. Este pentru prima dată când se pune problema preluării imobilului de către administraţia locală. „Mai mulţi cetăţeni care au venit la audienţe au ridicat problema acestui cămin care acum este gol. La MEC II sunt tot mai puţini elevi, iar cei care sunt nu au solicitat cameră la cămin. Imobilul are un regim de înălţime P+4 şi este reabilitat. Eu cred că ar trebui preluat de Consiliul Local şi îl putem transforma în locuinţe sociale”, a declarat consilierul Marian Nistor. Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru demararea procedurilor în vederea preluării.

7 Comments

  1. Androne Vasile says:

    Referitor la caminul Grupului Şcolar Construcţii de Maşini (Liceul Tehnologic Mecanic, Municipiul Campina-denumire corecta ) in articolul de sus sunt foarte multe erori : la ora actuala aceasta cladire este denumita impropriu camin, deoarece este spatiu de invatamant !!! Cladirea a fost transformata din camin in spatiu de invatamant in urma cu aproximativ 16 ani. Din doua camere de camin a rezultat o sala de clasa prin eliminarea peretelui dintre cele doua camere. Salile de clasa au banci, scaune, table si alte dotari didactice.Zilnic in aceste sali de clasa isi desfasoara activitatea aproximativ 500 de elevi. Cum poate cineva afirma ca este gol ????? De ce nu se face o documentare la fata locului inainte de a face asemenea afirmatii ?? Aplecam urechea la „mai multi cetateni” dar nu putem da cel putin un telefon la directorul unitatii pentru a afla situatia reala? Va rog sa meditati la aceste intrebari! Vasile Androne- director

  2. Marinescu Iustin says:

    Nu dati nimic, totul ar arata jalnic daca nu s-ar aloca fonduri de reparatii de la primarie,iar rezultatele la bacalaureat sunt zero.Mai bine s-ar desfiinta acest liceu care ne face de rusine comunitatea.

  3. Androne Vasile says:

    Numai scoala noastra primeste fonduri de la primarie, pentru reparatii?De unde ar trebui alocate aceste fonduri? Observ in ultima vreme o „idolatrizare” a rezultatelor la examenul de Bacalaureat. Acestea au devenit singurul indicator al activitatii unei scoli. In loc sa se recunoasca greselile din anii trecuti, cand a fost desfiintata scoala profesionala, toti elevii fiind scolarizati la forma de inv. liceu, chiar daca la testele nationale luasera note de 2 sau 3, se insista excesiv pe acest Bacalaureat, fara a fi facute analize realiste despre cauzele care au condus la asemenea rezultate. Obsesia ca toti copii care ajung la 18-19 ani sa ia Bac-ul cu 9 sau 10 este departe de realitatea oricarei societati unde exista o distributie echilibrata a notelor pe toata plaja de valori. Este o obsesie specific balcanica, bazata doar pe mandrie si trufie. De exemplu, in Norvegia doar 30-35% dintre elevi urmeaza cursurile unei facultati, restul urmand forme de inv. profesional. Nimeni nu se considera un ratat daca nu are facultate; nici familia acestuia; pentru ca se face o orientare scolara si profesionala corecta. La noi,se vad doar lucrurile negative. Nimeni nu vrea sa vada sutele de absolventi ai scolii noastre care sunt buni meseriasi in multe unitati economice din Campina si zona invecinata.
    E mult mai usor sa ceri desfiintarea acestei scoli, mai ales daca ai si interese.

  4. Petruta says:

    De unde cu o clasa la liceu X4 ani+profilele sam(profesionala)duc poate la 200 elevi.Se dezinformeeaza masiv(daca anul asta au ocupat 3….din 28)se numeste scoala

  5. Tache says:

    Pana la urma se desfiinteaza Mecanic 2 sau nu?

  6. admin says:

    Nu se desfiinteaza, doar ca nu va mai avea locuri la invatamantul liceal de zi, ci doar la cel profesional si la cel cu frecventa redusa.

  7. popescu says:

    @Marinescu Iustin: Asta e fost repetent al scolii !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *