Administratie publica

Viceprimarul Ion Dragomir a demisionat din consiliile de administraţie de la şcoli şi Spitalul Municipal. Este incompatibil…

Ion DragomirÎn august, Consiliul Local Câmpina şi-a desemnat reprezentanţii în consiliile de administraţie de la unităţile de învăţământ şi de la spitale. Viceprimarul Ion Dragomir a fost numit atunci în CA la Spitalul Municipal, la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini şi la Grădiniţa „Julia Hasdeu”. La scurt timp după numire, Prefectura Prahova a transmis o adresă Primăriei şi Consiliului Local Câmpina, prin care aducea la cunoştinţă că, în conformitate cu legea, primarul şi viceprimarul sunt incompatibili cu funcţiile deţinute în consiliile de administraţie de la şcoli şi spitale. Cum primarul Horia Tiseanu nu face parte din vreun CA, viceprimarul Ion Dragomir a anunţat că demisionează din consiliile de administraţie la care a fost numit. „Fac publică demisia mea şi vă anunţ că, luna viitoare, vom veni cu un proiect de hotărâre prin care să completăm locurile rămase vacante după retragerea mea. Nu pot, totuşi, să nu mă întreb ce au păzit juriştii noştri atunci când am aprobat acest proiect. Ne-au dat aviz de legalitate şi acum ne-am trezit că nu este legal”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir.
În conformitate cu articolul 87 din Legea 161/2003 (cu modificările şi completările ulterioare), primarul şi viceprimarul unei localităţi sunt incompatibili cu „calitatea de membru al consiliului de administraţie, cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la toate instituţiile publice”.

6 Comments

 1. Apache says:

  Paguba-n ciuperci…

 2. Mihaela says:

  eu am o intrebare pentru psd, nu stiu daca o postez bine aici dar incerc; va face psd campanie lui virgil guran? daca da votul meu l ati pierdut, ca sa stiti; unde e psdul de altadata, de ce va lasati calcati in picioare de penelisti, aveti oameni de calitate, de ce ii dati la o parte?

 3. Believe says:

  Ce oameni de calitate are PSD Campina? Inafara de dr. Tiu, toti sunt o apa si-un pamant, cu mentalitate de FSN, ancorati in amintirile „dulci” ale mineriadelor.

 4. Un suporter says:

  PSD oameni de calitate ??? O iau ca pe o gluma
  In PSD sunt putini oameni de calitate la nivel national iar acestia nu se vad din cauza celor care fac jocurile pe la TV. Pacat, pentru ca o democratie perfecta are nevoie de o stanga sanatoasa pentru a crea un echilibru in economia tarii dar PSD-ul nu este nici de stanga nici de centru nici de dreapta, este oportunist si asta rupe economia unei teri

 5. Tatulici Ion says:

  Ori fi furat si cei din PSD,dar astia de la PDL au furat si zaharul din ceai…

 6. George D. says:

  Zaharul din ceai, gluma. PDSR-ul comunist, actual USL, ce a furat? Recapitulare scurta: Petrom, Telecomunicatii, Taxa Auto Tariceanu, Aur, etc etc etc…sa mai zic si de tezaur?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *