Bolnavii internaţi în spitale pot fi vizitaţi zilnic, iar vizita la spital nu trebuie “taxată”

Categorie: Social 28 decembrie 2012

Bolnavii internaţi în spitalele publice pot fi vizitaţi zilnic, de acum înainte, de luni până vineri, între orele 15.00 şi 20.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi 20.00. Această prevedere este inclusă în noul ordin emis de ministrul Sănătăţii şi publicat în Monitorul Oficial de astăzi. Până acum, bolnavii internaţi puteau fi vizitaţi de rude şi prieteni doar în anumite zile, într-un interval destul de scurt, de doar două ore. Actul normativ mai prevede că pacienţii aflaţi în stare critică sau terminală pot fi vizitaţi la orice oră, indiferent de secţia în care sunt internaţi. Un membru al familiei poate solicita să stea permanent lângă pacientul aflat în stare critică sau în fază terminală, dacă sunt condiţii necesare în secţia în care este internat.

Managerii unităţilor sanitare au obligaţia să afişeze programul de vizite la toate intrările în unitatea sanitară. Totodată, prin noul act normativ este interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienţilor, aşa cum se întâmpla la unele spitale. Persoanele care asigură paza unităţilor sanitare vor da o declaraţie prin care se angajează să respecte programul de vizite şi să nu primească niciun fel de „atenţii” pentru a permite accesul în afara acestui program. În cazul încălcării acestor prevederi se vor aplica sancţiuni administrative, până la desfacerea contractului de muncă pentru persoana care se face vinovată sau încetarea contractului cu firma de prestări de servicii de pază.

2 comentarii to “Bolnavii internaţi în spitale pot fi vizitaţi zilnic, iar vizita la spital nu trebuie “taxată””


 1. Dico Emil spune:

  In sfarsit o chestie normala…

  Dupa ce ca trebuia sa vii cu medicamentele/mancarea/lucrurile de acasa, ceea ce oricum e total aberant tinand cont de impozitele pe care le platesc majoritatea, trebuia sa te strecori prin tot felul de metode…

  RăspundeRăspunde
 2. Andrei Popa spune:

  Buna treaba.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF