La Câmpina, taxele şi impozitele locale rămân nemodificate în 2013

Categorie: Administratie publica 28 decembrie 2012

Consiliul Local a aprobat, în ultima şedinţa a anului, desfăşurată cu câteva zile înaintea Crăciunului, taxele şi impozitele locale pentru anul viitor, iar vestea bună este că acestea nu vor creşte, indexarea cu rata inflaţiei regăsindu-se deja în valoarea dărilor la bugetul local aşa cum au fost aprobate în anii anteriori. Aşadar, taxele şi impozitele locale rămân neschimbate, iar pentru unele categorii de populaţie se vor acorda în continuare câteva facilităţi:
- Pentru plata anticipată a impozitelor până la 31 martie 2013, se acordă bonificaţia de 10% (doar pentru persoane fizice, la impozitul pe clădiri, terenuri şi maşină).
- Cetăţenii de onoare ai municipiului Câmpina sunt scutiţi de la plata impozitului pe locuinţa de domiciliu.
- Impozitul pe locuinţă nu va fi plătit nici de câmpinenii care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
- Persoanelor care, până la 31 martie 2013, îşi achită integral obligaţiile fiscale restante din 2012, li se vor anula majorările de întârziere.
- Pentru contribuabilii - persoane fizice vor fi anulate taxele şi impozitele restante sub plafonul de 40 lei, înregistrate la 31 decembrie 2013.
Primarul Horia Tiseanu a propus acordarea bonificaţiei de 10% pentru plata integrală anticipată a impozitelor până la 31 marti şi pentru persoanele juridice, dar la un amendament al consilierului Horaţiu Zăgan, propunerea primarului a fost respinsă de majoritatea consilierilor.

Ultima şedinţă din an a Consiliului Local Câmpina a reprezentat un spectacol trist şi fără precedent la nivelul administraţiei locale. La Câmpina, indiferent de partidul din care ar proveni un consilier, indiferent de contrele politice inerente, indiferent de subiectul dezbătut, întotdeauna s-au păstrat anumite limite ale decenţei şi limbajului. Chiar şi când se certau, consilierii o făceau, totuşi, cu o doză importantă de respect faţă de adversarii politici, faţă de asistenţa prezentă în sală, faţă de ei înşişi, până la urmă. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar direcţia spre care se îndreaptă Consiliul Local Câmpina este una care nu mai are legătură cu interesele cetăţenilor şi ale localităţii. Vom scrie pe larg despre această şedinţă după sărbătorile de iarnă.

2 comentarii to “La Câmpina, taxele şi impozitele locale rămân nemodificate în 2013”


 1. Cristina Mihai spune:

  Da,asa este…am platit imozitul pe 03.01.13 si este la fel ca in 2012…O bila alba pentru administratia locala…

  RăspundeRăspunde
 2. Florentina Dumitrascu spune:

  Oameni buni hotarati-va cu impozitele!!!!Pe cine sa mai cred?
  Dvs scrieti in articol ca “Persoanelor care, până la 31 martie 2013, îşi achită integral obligaţiile fiscale restante din 2012, li se vor anula majorările de întârziere.” si merg la Directia Economica Campina si spun ca nici vorba de asa ceva!!!!! Eu ce sa mai cred?! Si ce sa fac???- n-am nici o dispozitie sa scot bani suplimentar din buzunar……vai de el de buzunar!!!!!!!
  Bila alba pe dracu’……..pe cand altii plateau impozite mai mici la stat noi campinenii le plateam majorate , inca din 2010……MAJORARE PE TIMP DE CRIZA …asta = treaba in ajutorul oamenilor de rand

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF