Electoral

România are 176 senatori şi 412 deputaţi. Prahova trimite în Parlament 7 senatori şi 15 deputaţi

UPDATE – 20 de parlamentari prahoveni nu erau de ajuns! În urma redistribuirii naţionale, mai avem un senator (Aurel Dan Ioniţă) şi un deputat (Gabriela Anghel), ambii de la PPDD. Astfel, Prahova ajunge să aibă 7 senatori şi 15 deputaţi, conform datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central.

Judeţul Prahova va fi reprezentat în Parlament de 6 senatori şi 14 deputaţi, faţă de 5 senatori şi 12 deputaţi cât a avut judeţul în mandatul trecut. În urma alegerilor din 9 decembrie, 5 senatori şi 10 deputaţi au obţinut din prima mandatul, având peste 50% din voturi; un senator şi trei deputaţi au obţinut mandatul de parlamentar în urma redistribuirii judeţene, iar un deputat (Roberta Anastase) a obţinut mandatul după redistribuirea naţională.
Iată-i pe parlamentarii prahoveni:
Senatori – George Severin (USL), Daniel Savu (USL), Ion Luchian (USL), Radu Oprea (USL), Augustin Mitu (USL) şi Andrei Volosevici (ARD)
Deputaţi – Mircea Roşca (USL), Virgil Guran (USL), Graţiela Gavrilescu (USL), Sebastian Ghiţă (USL), Sorin Teju (USL), Alexandru Nicolae (USL), Vlad Cosma (USL), Ion Eparu (USL), Paul Dumbrăvanu (USL), Andrei Sava (USL), Dragoş Gunia (ARD), George Ionescu (ARD), Roberta Anastase (ARD) şi Răzvan Tănase (PPDD).

Parlamentul României este acum mai numeros ca niciodată. Ciudata lege a alegerilor parlamentare, cea care permite două redistribuiri ale voturilor, a făcut ca numărul parlamentarilor să crească destul de mult – 412 deputaţi şi 176 senatori, deci un total de 588 parlamentari, aproape cât numărul parlamentarilor din Rusia sau Germania, ţări cu o populaţie mult mai numeroasă decât a României.
Vă reamintim că, în mandatul trecut, au fost 476 de parlamentari.

14 Comments

 1. elvisarghir says:

  Am spus de foarte multe ori ca uninominalul va aduce lupta politica de la una a ideilor la una de mizerie . Cred ca cea mai buna solutie pentru a nu mai avea un asa numar mare de parlamentari, precum si de a inlatura nepotismele si de promova valorile este votul pe liste de partid si un numar fix si cat mai mic de parlamentari .Cu uninominalul vom ajunge o tara bananiera din care vor lipsi doar bananele !!!

 2. Cristina Mihai says:

  Domnule Arghir,
  Cand ati intrat in politica aveati doar liceul la baza,150,000USD
  (unasutacincizecimii),nu aveati casa si nici masina.Dupa 8 ani in consiliul local am inteles ca ati saracit,nu mai aveti nici casa,nici masina,nici dolarii…
  Dar aveti studii superioare!!!Acum va intreb de ce nu v-ati bagat,la Dan Diaconescu in direct?

 3. Hai Romania says:

  Ia sa vedem noi ce va face acest USL corupt cu tara asta..Va creste nivelul de trai? Ma indoiesc…

 4. danieel says:

  reply elvisarghir: Vulpea cand n-ajunge la struguri zice ca sunt acri….

 5. Dico Emil says:

  Cea mai buna solutie este sa lasi omul sa ALEAGA. Si sa nu fie pus in situatia ca este o oaie si trebuie sa isi aleaga lupul care o sa o manance ulterior, pentru ca nu poate alege pe altcineva.

  Deja lumea intoxicata de media, care tot preseaza pe 60%, a uitat esenta problemei: si anume ca viitorul tarii a fost ales de un sfert din populatie, care defapt majoritatea erau membrii de partid.

  Iar puterea, nefiind presata de nici o responsabilitate, isi face legile cum trebuie sa ramana la butoane, si cat mai e de concesionat si jefuit merge inainte in ignoranta. Ca sunt 200-400-600 parlamentari e irelevant cat problemele de baza sunt cancerul care omoara tara. E ca si cum faci praf 99% din salariu pe tigari, dar iti faci griji de 0.01% daca sa iei paine alba sau neagra.

  PDL-ul facuse un lucru bun cu taierile de cheltuieli, problema este ca banii economisiti nu se revad in nimic (decat un pic de infrastructura).

  Eu nu prea ii inteleg, de ce isi distrug tara in care ulterior o sa traiasca… Problema este ca Romania intra incet incet intr-o coma, si indiferent ce medicamente temporare i se dau, finalul este incontrolabil. Daca voi vedeti vre-o masura buna sau o strategie care sa incerce sa reanimeze tara, sa imi spuneti si mie:)

 6. elvisarghir says:

  pentru Cristina Mihai , raspunsul este simplu , de ce credeti ca nu m-am dus la PP-DD ??? Dupa dumneavoastra, daca nu sunteti de mult acolo !!! Nu pot sa ma duc la pp-dd decat dupa ce vor lua peste 50% deoarece eu sunt in media de inteligenta a populatiei .
  In adevar aveti dreptate cu studiile, ba mai mult sa stiti ca acum 36 de ani eram la gradinita ,iar acum 33 ani faceam scoala primara . Va citesc comentariile cu deosebita atentie deoarece sunt printre cele mai stupide si amuzante . Pacat ca nu puneti si fotografia ca sa va recunoasca lumea,sau va este rusine !!!

 7. Cristina Mihai says:

  Domnule Elvis Arghir,
  Sa pastram totusi proportia!!Va stiu un iubitor de poezie,cand erati consilier local,mai recitati cate o poezie in direct,ca sa spun asa.”Mai am un singur dor”-Eminescu,sa stiti ca mi-a placut…cum ati recitat,desigur…Daca doriti,va putem invita si la serbarea de Mos Craciun…

 8. Andrei Popa says:

  Cristina, miroase a PNL?

 9. Gino says:

  Citesc cu atentie articolele si comentariile si constat ca sunt unii, ca si Cristina Mihai , care bat campii si ataca in stanga si in dreapta . Personal cred ca domnul Arghir Elvis a facut un comentariu pertinent si la obiect ba mai mult constat ca este singurul consilier care a mai facut ceva si pentru campineni .

 10. tanase cucu says:

  Fratilor fiti intelegatori! Trebuia sa avem mai multi sa compenseze calitatea,a-ti vazut ca nu sant de ajuns 470 de neisapraviti ati ales 588 de no name .La mai mare,se creeaza locuri de munca sa nu mai carcotiti.Va doresc sa va hraniti prin cei ce va reprezinta ca voi nu meritati!

 11. Lenesu' says:

  Nebunie mare la fostii ADR-isti si la sustinatori. Trebuia sa fie uninominal pur si atunci ce mai ziceau.?!? Atat de jalnici sunt, atat de patetici, incat nu sunt in stare sa inteleaga ca PDL ul a gresit intr-atat incat merita soarta PNT-ului (pe care PNT nu a meritat-o), adica sa stea pe tusa politicii 200 de ani de-acum incolo.

 12. Hai Romania says:

  Miroase a dosar penal+condamnare in parlament cum n-a mirosit niciodata. Baieti buni astia de la USL, vor sa mareasca taxele cu 16%, vor sa bage taxa de autostrada cand nu avem autostrazi…super! Ii felicit pe cei care i-au votat!

 13. alex says:

  Hai Romania esti penibil!!!! de unde ai auzit porcariile astea? sau inca te mai plateste anghel sa scrii? si pentru dnul Elvis Arghir… mai bine va abtineti de la comentarii ca stiu fff bine cum sunteti si nu aveti niciun drept sa vorbiti!

 14. Andrei Popa says:

  Eu zic ca si Arghir si restul au dreptul sa vorbeasca, drept acordat de constitutie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *