Astăzi, în ultima zi lucrătoare a anului, senatorul PSD George Severin a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat activitatea sa parlamentară din ultima perioadă. După realegerea sa ca senator de Valea Prahovei, Severin a devenit preşedinte al Comisiei de Cultură a Senatului, o comisie din care mai fac parte Gabriela Vrânceanu Firea, Sorin Roşca Stănescu, Damian Drăghici sau Sorin Ilieşiu, ca să amintim doar numele cele mai cunoscute.
Dincolo de aspectele politice şi organizatorice pe care le cunoaşteţi deja, George Severin a mai vorbit despre sesiunea extraordinară a Parlamentului, cea în cadrul căreia se va vota bugetul de stat pentru 2013 şi care se preconizează că va începe la 15 ianuarie. „În momentul de faţă se lucrează la nivel ministerial, sub coordonarea lui Liviu Voinea, la realizarea bugetului pentru anul 2013, existând premizele ca, la 15 ianuarie, Parlamentul să se reunească într-o sesiune extraordinară pentru a-l dezbate. La Comisia de Cultură, pe care o conduc în această legislatură, va trebui să avizăm bugetele mai multor instituţii – Televiziunea şi Radioul public, Academia Română, Agenţia de Presă Agerpres sau Institutul Cultural Român, dar şi altele mai puţin cunoscute. Cred că va fi o muncă interesantă şi am convingerea că vom fi gata la timp pentru întâlnirea Guvernului cu FMI. Este cunoscut faptul că din acest an vom începe să plătim datoriile acumulate începând cu anul 2009, dar în acelaşi timp cred că vor exista şi măsuri pentru o încurajare a consumului, esenţială pentru o creştere economică sănătoasă”, a afirmat senatorul câmpinean.
Referindu-se tot la dezbaterile pe marginea bugetului, senatorul Severin consideră că, spre deosebire de anii precedenţi, „în mod cert nu vor mai fi sute sau chiar mii de amendamente la buget, pentru că opoziţia de acum este mult mai firavă. Şi vreau să mai precizez că, la adoptarea bugetului, dispare principiul marca PDL prin care parlamentarii care votau bugetul primeau o sumă considerabilă pentru lucrări în colegiile lor”.
A mai condus si comisia de cultura in mandatul trecut si sa ales praful de ICR
Doamne,doamne,a fost votat ca sa faca ceva pt Campina,ar putea face multe insa dupa cum se poate observa nu spune nimic ca face sau ca are in plan,pacat insa ar trebui sa ia ex de la Anghel,acum cativa ani era pe cai mari iar acum a disparut subit,ca de fiecare data toti uita ca au fost votati de Campineni si trebuie sa faca ceva pt ei,
Dl Severin nu a condus Comisia de Cultura in mandatul trecut. A facut parte din aceasta comisie, dar nu a condus-o. Cat despre ICR, acesta este un subiect despre care putem vorbi foarte mult.
La multi ani cu sanatate,bucurie pentru toti campinenii…Pentru suporterii familiei Anghel,salarii mari,sper ca Anghel&fiul vor crea cele 5230 locuri de munca in statiunea montana Secaria.
Cristina, hopa fata, ca a trecut campania, relax.
Credeam ca anul nou a adus ceva mai multa intelepciune. Se pare ca nu! De nenumarate ori, atat eu cat si altii ce au scris pe acest site, dar si cu alte ocaziii, cand se vorbea de politica, am subliniat ca un parlamentar nu are cum sa influenteze direct viata sociala a unei localitati. Vad ca sunt cetateni care inca nu s-au trezit si tot mai cer parlamentarului sa intervina pentru…. Campina! Domnului Severin nu putem decat sa-i uram succes in activitatea senatoriala si multa rabdare!
Ba da, parlamentarii pot influenta. Pot propune legi care direct si indirect ar viza si Campina, pot influenta atragerea de fonduri europene, etc. Deci, Cristina, mai pune mana pe o carte de profil si citeste sa te destupi. O zi buna.
pt Mda: modelele functionale parlamentare si principiul autonomiei locale demonstreaza ca treaba unui parlamentar este sa faca legi nu sa sprijine direct deverse primarii. Legile pot privii o anumita comunitate cu un anumit specific, sau o regiune, o etnie, etc, dar ar fi absurd si stupid sa te astepti la „Legea pentru Campina”, propusa de un parlamentar! In ceea ce priveste absortia de fonduri europene…. e si mai aiurea! inteleg ca se asteapta de la parlamentar sa intervina, sa faca trafic de influenta pentru a se finanta proiecte? Sau se asteapta de la parlamentar sa plateasca din banii proprii o firma de consultanta performanta?….
Nu trafic de influenta, ci lobby. E diferenta de la cer la pamant.