Administratie publica

Asociaţia „Diaconia” a Patriarhiei Române va administra Centrul Social de Urgenţă de la Câmpina

CSUDupă organizarea mai multor selecţii de oferte la care nu s-a prezentat nimeni, administraţia locală a reuşit, în cele din urmă, să găsească o asociaţie care să administreze Centrul Social de Urgenţă, construit anul trecut şi situat în incinta Spitalului Voila. Este vorba despre Asociaţia Creştin Ortodoxă „Diaconia” din Bucureşti, care aparţine Patriarhiei Române. Potrivit primarului Horia Tiseanu, contractul dintre cele două părţi va fi semnat până la sfârşitul acestei luni şi el va avea la bază prevederile din caietul de sarcini şi regulamentul de funcţionare aprobate de Consiliul Local.
Centrul Social de Urgenţă se va ocupa de primirea şi găzduirea temporară a persoanelor cu probleme sociale, cărora li se va asigura cazare, hrană, consiliere juridică, socio-medicală şi profesională. Clădirea în care funcţionează acest centru (situată în apropierea Şcolii Sanatoriale Voila) a fost modernizată complet şi recompartimentată, are cinci camere simple, două apartamente, băi, bucătărie şi sală de mese. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 300.000 lei.
Asociaţia „Diaconia” urmează să administreze Centrul Social de Urgenţă, practic, să se ocupe de tot ceea ce presupune activitatea de aici.

2 Comments

  1. Andrei Popa says:

    Bravo!

  2. Ciprian Murariu says:

    Cam asta ar trebui sa fie menirea bisericii: sa sprijine pe cei sarmani si in nevoie. Mi-as dori insa sa o faca pe banii bisericii (ca au bani, la asta se pricep) si nu pe banii publici, pe de o parte, iar pe de alta parte mi-as dori sa se mantina cadrul contractual si sa nu avem surprize ca biserica vrea sa devina proprietar pe teren si cladire (cum are obiceiul). Succes!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *