Social

Deficitul de medici de la Spitalul Municipal Câmpina, acoperit parţial cu rezidenţi

Spitalul Municipal CampinaDe la începutul acestui an, Spitalul Municipal Câmpina are nouă medici rezidenţi, care-şi vor desfăşura aici activitatea în următorii ani. De asemenea, conducerea Spitalului Municipal a obţinut acceptul Ministerului Sănătăţii pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea altor trei posturi de medici. Este vorba de cele două posturi la Camera de Primiri Urgenţe şi unul pentru Secţia de Terapie Intensivă, în fiecare dintre aceste cazuri fiind vorba de medici specialişti. În momentul de faţă, posturile respective sunt ocupate în baza unor contracte de prestări servicii, pentru că nu se puteau face angajări. Acum, situaţia se va schimba. Odată cu ocuparea prin concurs a acestor posturi, la care se adaugă cei nouă medici rezidenţi despre care menţionam anterior, se poate spune că Spitalul Municipal Câmpina a rezolvat într-o bună măsură problema deficitului de medici. Mai există unele secţii unde este ar fi nevoie de medici specialişti şi se speră ca, treptat, toate aceste posturi să fie deblocate.

2 Comments

  1. Ciprian Murariu says:

    As vrea sa nu minimalizez importanta celorlalti medici din spital, dar sper sa avem parte de foarte buni specialisti la urgente si la terapie intensiva, deoarece pe aceste sectii, de obicei, starea pacientului este critica. Medicii de-aici lucreaza contra timp, de cele mai multe ori, adica ori trebuie sa stabilizeze pacientul repede, ori trebuie sa asigure cele 24 de ore esentiale in terapie intensiva. Sunt curios cati medici performanti au mai ramas in tara sa lucreze pe salariile de-aici?!?!

  2. Andrei Popa says:

    Ce salarii, ca iau toti spaga, altfel nu ar mai fi picior de medic. Sunt convins insa ca guvernul Ponta va rezolva asta, ca prin minune.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *