Administratie publica

Garda Naţională de Mediu a amendat cu 100.000 lei societatea care ecologizează batalul de la Câmpina

batal-2Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat, zilele trecute, un control la Câmpina,  pe Strada Lacul Peştelui, acolo unde se desfăşoară proiectul de ecologizare denumit „Reabilitare teren contaminat istoric, batal de depozitare reziduuri petroliere Lacul Peştelui”. Proiectul de decontaminare este derulat de administraţia locală câmpineană, costă 10,26 milioane lei (fără TVA), lucrările de ecologizare fiind realizate de Ecoplast Industries Group, societate autorizată să trateze şi să elimine deşeurile periculoase şi nepericuloase.

După cum reiese din comunicatul de presă remis de Garda Naţională de Mediu, cu ocazia controlului, comisarii de mediu au constatat mai multe nereguli:
– buletinul de analiză pentru deşeul lichid rezultat în urma procesului tehnologic nu preciza locul de prelevare a probelor date spre analiză şi încadrarea acestor probe ca deşeu
– din procesul de centrifugare nu rezultă apă sau apă uzată, aşa cum este menţionat în actul de reglementare, respectiv în Autorizaţia de Mediu deţinută de societatea Ecoplast
– stocarea deşeurilor periculoase solide rezultate din batal şi de pe amplasament (deşeuri plastice şi textile, lemn etc.) nu se făcea conform prevederilor legale, iar pe suprafeţele din incinta punctului de lucru existau scurgeri petroliere, în urma spargerii unor furtune şi conducte.

În urma celor constatate, societatea Ecoplast Industries Group a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare 100.000 lei, conform OUG 195/2005, pentru faptul că nu a notificat autoritatea de reglementare cu privire la elementele noi (eliminarea deşeurilor lichide) care au apărut în procesul tehnologic până la data eliberării Autorizaţiei de Mediu.
„Comisarii de mediu au impus societăţii în cauză să solicite revizuirea Autorizaţiei de Mediu în vederea încadrării conforme a fazei lichide rezultate în urma procesului tehnologic şi gestionarea cantităţilor rezultate conform legislaţiei în vigoare, respectiv luarea în evidenţă a elementelor noi privind desfăşurarea proiectului şi activităţilor specifice”, se mai precizează în comunicatul Gărzii Naţionale de Mediu.

3 Comments

 1. Incă din vară , când d-l primar se lăuda că lucrările de reabilitare au început şi se vor încheia cel târziu în decembrie, nu călcase picior de lucrător în zonă, nu apăruse niciun utilaj măcar. Am făcut personal o vizită în zonă la acea vreme, nu mă poate contrazice cineva din primărie. am stat de vorbă cu locatarii din zonă şi erau miraţi de întrebările mele Este cred stilul de lucru al edililor de a nu mai urmări derularea unor programe sau lucrări şi cine ştie când cineva îşi mai aminteşte de banii daţi altor firme să lucreze fără a avea supervizor de lucrare un om priceput din primărie. Parcă văd că se vor solicita bani în plus peste 10,26 milioane invocâdu-se ” ne prevăzute ” (vz. Calea Dacia -pasaj…)
  Aleşii noştrii şi gospodarul oraşului , peste 300 de angajaţi plus consilierii, erau preocupaţi de alte treburi mai serioase, .. alegerile şi referendul iar acum să încaseze taxele şi impozitele cât mai repede cu putinţă. Nu se grăbeşte nimeni însă să dea socoteala la bănuţ, ce face , cum administrează şi gospodăreşte primăria aceste venituri. Să nu uităm datoriile cu care ne-a împovărat la diverse bănci pe 10 -20 de ani. Unde sunteţi d-le Guran şi d-le Severin ? Ce spuneaţi oare cu nu mult timp în urmă ? V-aţi urcat sacii-n căruţă, vă vedeţi liniştiţi , imperturbabili ,de afacerile şi interesele personale aşa-i ? Nu mai continui, mă opresc acum dar ca cetăţean voi avea permanent ceva de spus pe parcursul celor 4 ani de mandat pe care-l aveţi fiecare şi care implică RESPONSABILITAŢI.
  O zi bună totuşi tuturor, poate mă aude cineva. Paraschiv Corneliu

 2. Nenea Anton says:

  Nu e vina lui Tiseanu ca firma x sau y nu respecta niste norme de bun simt. Persoanele din conducerea firmelor respective sunt responsabile. E simplu. Si PS: aveti dreptate!

 3. Horia Tiseanu says:

  Sunt multe de spus pe acest subiect. Ma limitez sa spun ca a fost un control dirijat, contra firmei probabil dar si a imaginii mele. Firma va da in judecata garda de Mediu si sper ca va castiga. Detalii va ofer personal cand doriti.
  Domnule Paraschiv C., nu imi mai faceti o plangere penala si pe acest subiect, pentru ca asa sunteti obisnuit!
  Sunt tare linistit cand vad ca unii campineni, exemplu dl. Paraschiv C. se pricep la toate. Oare cine mai facea asa ? Parca pe vremea odiosului dictator, nu?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *