Administratie publica

Revine impozitul forfetar?

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Economiei, IMM-urilor, Turismului şi Mediului de Afaceri, ministrul Maria Grapini anunţă că se lucrează la un studiu legat de posibilitatea aplicării impozitului forfetar pentru mai multe categorii de servicii. Este vorba despre turism (hoteluri şi pensiuni), baruri şi restaurante, saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto, croitorii şi ateliere de încălţăminte.
Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile, ci se va ţine cont de anumiţi indicatori cum ar fi locaţie, capacitate, calitate amplasament, tarife medii. Potrivit comunicatului, motivele pentru care se intenţionează introducerea impozitului forfetar ţin de „posibilitatea evidenţierii veniturilor în mod corect; reducerea corupţiei la exercitarea controalelor la respectivele tipuri de servicii; simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului. Conform precizărilor ministrului Maria Grapini, impozitul forfetar se va aplica după finalizarea studiului de impact, probabil din al doilea semestru al anului.

3 Comments

 1. Dico Emil says:

  Probabil trebuia sa se gandeasca cum plateste o pensiune cand ramane inzapezita. Nu va face decat ca pensiunile&co sa treaca de la PJ la negru si atunci clar nu o sa mai vezi un leu de la ei.

  Intr-o economie in plin picaj este o prostie impozitul forfetar. Deocamdata nu s-au vazut alte solutii de repornire a economiei. Probabil ca alternativa ar fi impozitarea doar a tranzactiilor bancare si obligativitatea tuturor PF/PJ sa plateasca doar prin banca de la un plafon minim. Si atunci daca ai lua 10-15% din tranzactie automat de exemplu, sa vedem cine isi mai muta banii in offshore etc… Si poti desfiinta ulterior restul impozitelor, pentru ca sunt irelevante.

  Dar probabil nu o sa vedeti asta prea curand… :p Pentru ca ar pierde X si Y…

 2. Andrei Popa says:

  Corect

 3. Nenea Anton says:

  Asta e o prostie, vor nimici serviciile de la noi..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *