Politica

Alegeri cu scântei la PNL Câmpina. Consilierii locali au demisionat din funcţiile de vicepreşedinţi

Consilieri PNL CampinaTeoretic, alegerile de seara trecută, de la PNL Câmpina, ar fi trebuit să fie fără istoric. Lucrurile păreau atât de aşezate în organizaţie, încât era greu de crezut că ar putea ieşi scandal. Şi totuşi, a fost scandal. Virgil Guran a câştigat fără probleme un nou mandat de preşedinte al organizaţiei locale, în schimb, la alegerea vicepreşedinţilor, au ieşit scântei. Şi asta în condiţiile în care erau patru posturi de vicepreşedinte şi… patru candidaţi. Iar pentru ca tacâmul liberal să fie complet, după anunţarea rezultatelor, cei trei consilieri locali ai PNL – Rodica Papuc, Daniel Ioniţă şi Florin Frăţilă – au demisionat din funcţia de vicepreşedinte în care tocmai fuseseră aleşi.

Potrivit unor surse din PNL, la alegerile de aseară, care s-au terminat în jurul orei 23.00, au participat aproximativ 100 de liberali. Nici o secundă nu s-a pus problema ca Virgil Guran să nu fie reales în funcţia de preşedinte. Până aici lucrurile sunt clare. Urma alegerea Biroului Executiv de Conducere, format din 17 membri, iar ulterior, din acest Birou, se alegeau cei patru vicepreşedinţi. Sursele noastre spun că primele semne de întrebare au apărut atunci când mai multe persoane din sală au primit câte un bilet prin care li se sugera să-i taie de pe lista viitoarei conduceri extinse pe cei trei consilieri locali şi pe Liviu Briciu, contracandidatul lui Guran la funcţia de preşedinte. Anunţarea rezultatelor a fost, probabil, un şoc pentru cei trei consilieri locali ai PNL, aceşti acumulând destul de puţine voturi, cam jumătate din numărul total de membrii votanţi. În schimb, persoane mai puţin reprezentative pentru partid au avut şi peste 90 de voturi. Cel mai mare număr de voturi l-a obţinut Eugen Popa, şeful de cabinet al deputatului Virgil Guran. Nu ştim care ar fi explicaţia pentru această situaţie. Putem doar specula la nesfârşit. Sunt supăraţi liberalii pe consilierii lor locali sau aceştia din urmă au fost „lucraţi” de cineva cu influenţă în partid?
Oricum, cei trei consilieri locali au devenit vicepreşedinţi ai partidului (al patrulea este Eugen Popa), dar ei au demisionat în bloc din această funcţie, nemulţumiţi de numărul de voturi obţinut.
Sunt mai multe necunoscute în ecuaţia liberală şi vom reveni asupra acestui subiect.

15 Comments

 1. gica says:

  stirea anului in romania, tara arde si babele si piaptana…pai normal ca se cearta ca la usa cortului, doar sunt numai oportunisti acolo, gata sa se ia la tranta pentru o farama de ciolan..

 2. Rapold says:

  Cunoscandu-i personal pe cei trei consilieri PNL, inclin sa le dau in totalitate, dreptate. Dealtfel am avut si am retineri fata de un domn ales deputat de Campina si presedinte PNL. Daca este „mana” lui si nu ma indoiesc de asta, sa-i fie rusine! S-a vazut omul cu „sacii in caruta”, nu? Si-i ataca acum pe cei ce l-au ridicat! Tipic romanesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Adi says:

  Bine au facut. Ma bucur ca mai exista oameni demni si ma mir ca au avut curajul asta. Virgil Guran a platit oameni care sa vina sa voteze pe cine vrea el, pe angajatii si servitorii lui care sa fie de acord mereu cu tot ce hotaraste el. Asta e Guran, omul care vrea sa fie toti la mana lui. Si sunt destui prosti si proaste care stau la mana lui. Rusine sa ii fie si lui si celor care intra in jocurile lui murdare.

 4. misu says:

  Bravo lor ,parcă incepe lumea să se indrepte spre normalitate.

 5. lili says:

  Felicitari domnilor consilieri.Trebuie sa luati atitudine fata de securistul Guran si de SRL lui personal,partidul liberal Campina.A tradat oamanii de langa el,ne-a tradat pe noi membrii liberali.A tradat prietenii de familie,de partid, familia.Sa-i fie rusine!

 6. Andrei Popa says:

  Guran fata de Fratila – Allah fata de un Deal Mic. Toti o apa si-un pamant.

 7. Andreea says:

  Dl Guran i-a scos consilieri pe cei trei si ei ar trebui sa-i fie recunoscatori. In realitate se cred mult mai mult peste ceea ce sunt si au uitat de unde au plecat. Fara dl Guran ei nu erau in politica si nu beneficiau de avantajele unor functii, ar trebui sa se gandeasca mai bine la comportamentul lor si la relatia cu presedintele partidului.

 8. Mihaela says:

  Andreeeeea seamana leit la voce cu tanara secretara liberala ce presteaza prin birourile lui Guran si Popa .Mai intai … tinerete si apoi sa vorbesti

 9. Rapold says:

  @Andreea-Este adevarat ca cei trei consilieri demisionari au fost „implicati” in PNL de catre domnul Guran dar asta nu inseamna ca trebuie sa devina „slugile” sale. Pana una alta acesti trei oameni dovedesc ca au demnitate si personal ii felicit! Vorbesti de niste avantaje de care ar fi beneficiat cei trei. Pai spune-le! Cu atat mai de apreciat ar fi cei tri pentru ca au puterea sa renunte la ele.

 10. lili says:

  Cand eu eram in PNL dl Guran era un bisnitar de alcool.Oamenii astia au pus suflet pentru el si mereu m-am intrebat de ce.Ei au au venit in PNL si nu stiu de unde au plecat, dar sant mai presus de josniciile de care e capabil presedintele lor.

 11. Oprea Romulus,Campina,Prahova says:

  Este rusinos ca la un partid pe care-l apreciez foarte mult sa se intample asa ceva.Cu siguranta ceva incorect s-a produs la ALEGERI.Domnule Guran,va rog sa reflectati ASUPRA ATMOSFEREI care este acum in partid.Doamna Papuc si domnul Fratila sunt valorosi si pot fi si eficienti daca sunt folositi cum trebuie.Lasati la o parte deviza DIVIDAE ET IMPERA ! Ea poate deveni un bumerang la un moment dat.Va salut cu respect !

 12. Hai Romania says:

  E simplu, Guran si-a aratat muschii. Fratila si Ionita nu au sanse sa concureze cu muschii lui Guran umflati de steroizi, doar Papuc are, din cauza pozitiei financiare de invidiat, dar primind „atentii” de la stat, acum ca USL-ul e la putere, tace.

 13. elena says:

  Dupa cum am auzit biroul nou ales are si oameni verticali ,asa ca nu-i permiteti intrusului Guran sa va aduca la tacere.Va doresc succes.

 14. moromete says:

  Mihaela ai dreptate regeritor la acea voce pe nume Andreea…sigur este domnisoara care si-a vandut … pentru a fi bagata in seama in societate! Cat despre aceasta politica, asa este ea de mii de ani!

 15. marinica STEAUA says:

  nu sunt PNL-ist, insa Guran e mai valoros si mai capabil decat acei 3 consilieri luati la un loc…asa ca vorba lu’ Antonescu:ciocu’ mic!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *