Social

Astăzi a fost inaugurat Centrul Social de Urgenţă „Sfântul Nicolae” din Câmpina

Centrul de urgenta 1Centrul Social de Urgenţă este situat în incinta Spitalului Voila şi este destinat persoanelor cu probleme sociale din Câmpina. Aici vor fi găzduite temporar persoane fără adăpost, mame cu copii, persoane cu dizabilităţi, persoane care se află în situaţii speciale din cauza lipsei locuinţei sau fără posibilităţi de a avea acces la locuinţă. Centrul a fost inaugurat astăzi şi va funcţiona în baza unui contract de prestări servicii sociale încheiat (pe patru ani) între Primăria Câmpina şi Asociaţia Diaconia care aparţine Patriarhiei Române.

La inaugurare au fost prezenţi primarul Horia Tiseanu, directori din Primărie, consilieri locali, deputatul Virgil Guran şi mai mulţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, dintre care îi menţionăm pe Ionuţ Viorel Iordăchescu, consilierul eparhial al Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor; părintele protoiereu Costică Dumitru; preoţi de la majoritatea parohiilor din Câmpina.

Centrul de urgenta 2
În baza parteneriatului încheiat între cele două părţi, administraţia locală pune la dispoziţie spaţiul unde se vor desfăşura serviciile sociale, iar Asociaţia Diaconia va veni cu personalul angajat, care va fi implicat în acordarea serviciilor sociale. Tot în baza parteneriatului, Primăria va suporta o parte din cheltuielile legate de funcţionarea centrului. În cadrul Centrului „Sfântul Nicolae” se vor asigura şi hrana caldă şi alte servicii de consiliere socială din partea asistenţilor sociali ai Asociaţiei Diaconia.
Centrul de urgenta 3
Centrul de urgenta 4

1 Comment

  1. Lenesu' says:

    Ma distreaza ca nu sunt comentarii pe tema asta! Orbii nu vad cum, sub pretextul moralei si al credintei, biserica mai ia o proprietate pe care sa o administreza cu banii cetatenilor, dar pentru care sa isi asume toate drepturile si meritele. Sub protectia ignorantei civice si a circului dat de costumatii stralucitoare si incantatii fara voce, biserica urzeste in continuare sub ochii nopstrii!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *