La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina a fost prezent şi managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Alexandru Matei. Acesta a prezentat stadiul proceselor cu Romgermed (despre care am scris zilele trecute) şi a răspuns la întrebările consilierilor, legate de structura de personal a unităţii medicale şi asigurarea fondurilor necesare activităţii. Spitalul Municipal Câmpina are aprobată o structură de 660 angajaţi, dar în prezent sunt ocupate 530 de posturi. Astfel, deficitul de personal este de 130 cadre. În ceea ce priveşte strict medicii, s-a reuşit acoperirea parţială a deficitului de personal prin încadrarea, cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, a nouă medici rezidenţi, iar pentru alte trei posturi de medici specialişti urmează să se organizeze concurs.
„Chiar dacă avem deficit de personal, eu cred că ne desfăşurăm activitatea în condiţii bune pentru pacienţi, graţie eforturilor pe care a înţeles să le facă întregul nostru personal. În ceea ce priveşte finanţarea, trebuie să ştiţi că, din noiembrie 2012, Casa de Asigurări de Sănătate nu ne-a mai dat bani decât pentru salarii. De altfel, pe tot parcursul anului trecut, CAS ne-a redus finanţarea, ne-a dat cu aproape 53 miliarde lei vechi mai puţin. În momentul de faţă, Spitalul Municipal are datorii de 8 miliarde lei vechi, din care aproximativ un miliard reprezintă lucrări de invetiţii şi reparaţii efectuate, dar neachitate de către Consiliul Local. Pe de altă parte, Casa de Sănătate are o datorie către spitalul nostru de aproape 26 miliarde lei vechi”, a declarat Alexandru Matei.
În ceea ce priveşte majorările salariale acordate anul trecut bugetarilor, în iunie şi decembrie, Casa de Asigurări de Sănătate nu a alocat Spitalului Municipal Câmpina banii necesari acoperirii acestor majorări şi a fost nevoie să se apeleze la fondurile proprii. „Casa de Asigurări nu a ţinut cont, în finanţarea sa, de cele două măriri de salarii stabilite de Guvern. În iunie s-a prevăzut o majorare de 8%, creşterea însemnând un efort financiar lunar, pentru cei 530 de angajaţi, de aproximativ un miliard lei vechi, în vreme ce la creşterea salarială din decembrie, de 7,5%, se adună un alt miliard de lei vechi lunar. Atunci când a fost nevoie, am luat bani de la utilităţi pentru a reuşi să acoperim banii pentru salarii”, a mai precizat managerul Spitalului Municipal.