Politica

Este în pericol democraţia din PNL Câmpina?

PNL CampinaProblemele din PNL Câmpina, cele care au ieşit la iveală odată cu alegerile interne de vineri seară, sunt mai complicate decât par la prima vedere. Am scris în articolul anterior ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri, şi revenim acum cu câteva completări. Mai mulţi membri ai PNL Câmpina, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat astăzi că preşedintele Virgil Guran a vrut să le dea o lecţie celor trei consilieri locali ai partidului, pentru a le reaminti… cine este şeful şi pentru a le tempera orgoliile. De aici ar rezulta faptul că preşedintele organizaţiei este cel care a „coordonat” votul pentru alegerea Biroului Executiv de Conducere şi vicepreşedinţilor. Vă reamintim faptul că, dintre cei aproape 100 de liberali prezenţi la alegerile de vineri, doar jumătate sau chiar mai puţin de jumătate i-au votat pe cei trei consilieri locali.
Pe de altă parte, liberalii cu care am stat de vorbă au confirmat că în sală au fost prezenţi şi „membri mai puţin cunoscuţi, spre deloc”, oameni care „şi-au plătit cotizaţiile pe ultima sută de metri doar pentru a avea drept de vot şi pentru a vota pe cine trebuie”, persoane pe care „probabil le mai vedem la următoarele alegeri”.

Cei trei consilieri locali ai PNL, vicepreşedinţi demisionari, au evitat să vorbească despre scandalul de la alegeri. O posibilă explicaţie ne-a fost, totuşi, dată de Florin Frăţilă: „Demisiile noastre, ale celor trei vicepreşedinţi ai PNL Câmpina, au venit în urma încălcării unor concepte democratice în partid. Din păcate, nu putem spune mai mult în acest moment, deoarece există nişte prevederi statutare prin care, dacă am face o serie de comentarii, s-ar putea considera că aducem atingere imaginii partidului şi se pot lua măsuri împotriva noastră, mergându-se până la retragerea sprijinului politic. Din punctul nostru de vedere, la prima şedinţă a organizaţiei locale a PNL vom analiza ceea ce s-a întâmplat la alegerile de vineri seară, existând posibilitatea ca, ulterior, dacă nu suntem de acord cu analiza făcută pe plan local, să ne adresăm organizaţiei judeţene. Personal, sunt foarte dezamăgit, dar nu pentru vreo funcţie, aşa cum au încercat unii să speculeze, ci pentru că au fost încălcate nişte norme democratice elementare, la care eu unul ţin foarte mult”.

„Este dreptul fiecăruia să ceară anularea alegerilor. Eu nu înteleg de ce s-au supărat. E ca şi când te-ar deranja faptul că ai intrat la facultate cu 7 şi nu cu 10. Cei trei consilieri au fost aleşi vicepreşedinţi ai PNL Câmpina! ”, a declarat preşedintele Virgil Guran pentru max-media.ro.

Şi totuşi…
– cei trei consilieri locali fac parte de mai multă vreme din echipa lui Virgil Guran. Că de-a lungul timpului au mai existat discuţii contradictorii între ei, e adevărat, dar e şi normal într-un partid. Dar de aici şi până la ruptura de vineri, e cale lungă. Ceva s-a întâmplat în acest partid de s-a ajuns la o asemenea situaţie.
– ce ar avea de câştigat, concret, Virgil Guran, „lucrându-i” pe consilieri? Asta e o întrebare uşoară, cu un răspuns greu, pe care, poate, doar Guran şi cei foarte apropiaţi îl ştiu. Funcţia nu-i era în pericol. Autoritatea în partid? Puţin probabil. Şi atunci?
– ce ar avea de câştigat cei trei consilieri apelând la organizaţia judeţeană? Nimic. Mircea Roşca e de partea lui Guran.

4 Comments

 1. misu says:

  Florine la varf se intămpla la fel ,nu suflă nimeni în fața Crinelului

 2. Tania says:

  ce ginion pe partidul asta; dupa privatizarea prin metoda ‘siga’ acum privatizare prin metoda ‘talea’

 3. UN VECHI PENELIST says:

  SI VOI CONSILIERII CU GURAN CU TOT SUNTETI NISTE …, CARE, ATI FACUT MULT RAU PARTIDULUI.ACUM CAND NU VA MAI DA ASTA CASCAVAL ,ATI INCEPUT SA-L ATACATI.EU CRED CA TREBUIE SA PLECATI CU TONTII.SA FIE ALEGERI LIBERE, MAI IN VARA,SA NU MAI FIE DIN ASTIA CARE SUNTETI DE 3 ZILE IN PARTID ADUSI DE ACEST … ALES AIUREA DEPUTAT SI MEMBRU IN COMISIA ECONOMICA.SE PRICEPE DE NU SE POATE.CE STUDII ARE ASTA FRATILOR?CRED CA ARE MULTI BANI,ASTIA SUNT INTELIGENTA LUI.

 4. Hai Romania says:

  Acesta este USL-ul, uitati-va si la PSD sa vedeti ce certuri sunt si acolo pe Cascaval/Ciolan/Ciosvarta….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *