Social

Romgermed trebuie să plătească 4,2 milioane lei Spitalului Municipal Câmpina

Spitalul Municipal CampinaSpitalul câmpinean a câştigat încă un proces împotriva clinicii bucureştene Romgermed. Este vorba despre cel prin care spitalul cerea plata salariilor, de către Romgermed, pentru cei 22 de angajaţi de la laboratorul de analize. Conform contractului dintre cele două părţi, clinica menţionată trebuia să preia aceşti salariaţi şi să le plătească banii cuveniţi, lucru care, însă, nu s-a întâmplat niciodată. Conducerea Spitalului Municipal a dat în judecată Romgermed şi, după nenumărate termene în faţa instanţelor, pe 28 ianuarie 2013, Tribunalul Prahova a dat câştig de cauză unităţii medicale câmpinene. Clinica Romgermed trebuie să plătească acum Spitalului Municipal peste 4,2 milioane lei (42 miliarde lei vechi) reprezentând salariile personalului de la laborator, actualizate cu dobânda legală şi indexate cu rata inflaţiei.

Dr Alexandru Matei„Suma solicitată de noi la începutul lui 2012, când am acţionat în instanţă Romgermed, era de peste 13,6 miliarde lei vechi, dar la momentul actual, al pronunţării sentinţei la instanţa de fond, suma a ajuns la peste 42 miliarde lei vechi, adică aproape un milion de euro. Spitalul Municipal va solicita imediat executarea acestei sentinţe, având în vedere că procesul s-a derulat pe baza reglementării litigiilor comerciale. Este o victorie mare pentru noi. Este a doilea proces important pe care îl câştigăm în faţa Romgermed. Primul a fost cel prin care Romgermed cerea executarea silită a spitalului pentru o datorie de 40 miliarde lei vechi, adică pentru nişte facturi suplimentare, neconforme cu contractul şi pe care spitalul nu le-a recunoscut niciodată. Printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, instanţa ne-a dat câştig de cauză”, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Alexandru Matei.

„Când am preluat dosarul, Romgermed cerea Spitalului Municipal Câmpina aproximativ 1 milion euro. După doi ani de luptă în instanţă am reuşit nu numai să anulăm totul, dar chiar să obţinem noi o hotărâre pentru aproximativ 1 milion euro şi probabil vom mai obţine, în procesele pe care le avem cu Romgermed, încă aproximativ 100 miliarde lei vechi, adică peste două milioane euro”, a afirmat Dorin Georgescu, avocatul care reprezintă spitalul în procesele cu Romgermed.

8 Comments

 1. Andrei G. says:

  Mda, si mai ziceati ca a furat Matei. Vedeti domnilor din USL ca minteati?

 2. Cristina Mihai says:

  Bravo,d-le doctor Matei.Daca nu semnati si contractul cu Romgermed,in primavara anului viitor,puteati sa candidati pentru PE…

 3. Raluca Mihaela Ifrim says:

  Ma intrebam daca citeste cineva articolul. Se pare ca da. Desi, sincer, nu ma asteptam sa intereseze pe cine ce se intampla CU ADEVARAT la Spitalul Campina, acum sunt dezamagita ca doar 2 persoane au postat un comentariu…Poate cele mai curajoase:)
  Nimeni nu a crezut ca vor veni zile senine la Spitalul Campina. Sau, mai bine spus, nimeni nu a dorit sa creada. Si acestea au venit. Acum, ce se mai poate spune impotriva managerului? Nimic. Au fost 2 ani de procese pana la acest succes. Si vor mai fi inca cel putin 1-2 pana se va termina totul (mai urmeaza o serie de procese pe care speram ca le vom castiga). Doi ani in care dl. dr. Alexandru Matei impreuna cu echipa sa a trait fiecare secunda la maxim….stress…nopti nedormite…sedinte cu echipa de avocati…Toate acestea facandu-le in paralel cu munca sa de medic chirurg. Ma intreb oare cum rezista un om care nu are pregatire in domeniul juridic la un astfel de stress? Cine a intrat macar o data in sala de judecata stie exact ce intensitate are stress-ul…Si acest om a rezistat. Desi, poate, uneori era dezamagit de unele sentinte si, poate, se gandea ca strategia avocatilor nu a fost cea mai buna, a inteles ca fara incredere deplina in noi, avocatii, nu are nicio sansa de castig. A avut incredere, ne-a sustinut. A tremurat alaturi de noi cand deschideam Portalul Instantelor sa citim pronuntarile.
  Bucuria la aflarea vestii ca Romgermed a fost obligat sa ne plateasca aprox. 43 miliarde lei vechi (la care se vor mai adauga actualizari pana la plata efectiva!) a fost nemarginita. In sfarsit reusise!
  Insa aceasta bucurie a fost umbrita astazi…Stau si ma intreb de ce in Romania alte interese sunt mai presus de competenta?
  Nu vreau aici sa intru pe alte taramuri, dar vreau ca toti cei care citesc articolul si acest comentariu sa inteleaga faptul ca TOATE SUMELE CARE VOR INTRA IN CONTURILE SPITALULUI CAMPINA DE ACUM INAINTE SE DATOREAZA MUNCII SI RABDARII DOCTORULUI MATEI (sustinut de echipa sa)! De multe ori nu e comod sa suporti niste avocati care nu vorbesc pe limbajul tau, dar dumnealui ne-a suportat. Ne-a sustinut in toate demersurile si doar astfel am reusit sa castigam! De multe ori e imposibil sa nu te intrebi: de ce o decizie nedreapta in instanta? Dar dumnealui a invatat sa nu intrebe, ci sa aiba incredere ca intr-o zi se va face dreptate. Si acea zi a venit.
  Sper ca cei care au de inteles ceva din aceasta postare sa inteleaga…

 4. Irina Apostol says:

  Doamna avocat, traim intr o societate in care toata lumea e pusa pe jaf si minciuna, cum sa fie apreciat un om de valoare? Directorul Matei e din alta categorie, nu a celor care sunt disperati dupa putere si avere. Acum USL il forteaza sa plece de la conducerea spitalului si va pleca fara sa i spuna cineva ‘multumesc’ pentru ca spitalul traieste, e acreditat de minister, castiga proces dupa proces cu clinica aia nenorocita samd. Totul e mai presus de competenta in tara asta, din pacate! Indiferent cine va veni acum director isi va asuma meritele muncii dr Matei. Dar cui ii pasa? …

 5. Andrei G. says:

  Cui ii pasa? Noua, campinenilor, celor care il cunosc pe domnul dr. Matei si stiu ca a facut o treaba excelenta la spital. Suntem alaturi de el si de omul care l-a sustinut, domnul Tiseanu.

 6. Valy says:

  Tiseanu? Unde e Tiseanu acum cand dl doctor Matei are nevoie de sustinerea lui ???????????????????????????????????????????????

 7. Horia Tiseanu says:

  Am acordat pana acum sustinerea mea totala doctorului si directorului Matei. Sunt neputincios insa in fata presiunilor care s-au facut pentru ca dl. Matei sa-si dea demisia.
  Va rog sa nu uitati ca USL a fost votat in majoritate la alegerile parlamentare, iar dupa alegerile locale, desi nu avea majoritate, a picat pleasca de a se „lipi” de ei PPDD. Acesta este unul dintre rezultate… Din pacate acesta este doar inceputul!

 8. Hai Romania says:

  Cum spuneam intr-o alta postare, dr. Matei, alaturi de Tiseanu, chiar au facut treaba buna pentru spital, intr-o tara unde sistemul de sanatate e la pamant. Le urez putere de munca si spor la initiative cat mai bune, fara a tine cont de USL-ul care doreste sa dezbine.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *