Social

Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” din Câmpina – 40 de ani de activitate

Scoala Hasdeu 3Sunt 40 de… ani şcolari de când fosta Şcoală Generală nr. 7, actuala Şcoală Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” şi-a deschis porţile. O viaţă de om şi multe generaţii care au trecut pragul acestei unităţi de învăţământ. Pornind de la cuvintele lui Nicolae Iorga: „Şcoala cea mai bună este aceea în care înveţi, înainte de toate, să înveţi”, conducerea unităţii a dorit să marcheze într-un mod deosebit aniversarea din acest an şi a organizat mai multe activităţi, pe parcursul mai multor zile. Miercuri a fost „Ziua porţilor deschise”, o zi dedicată părinţilor care au putut asista la activităţile didactice de la clasele copiilor lor. Joi, a fost ziua atelierelor cu tema „Şcoala – trecut, prezent şi viitor”. Astăzi, şcoala a primit oaspeţi – senatorul George Severin, primarul Horia Tiseanu, consilieri locali, Nicolae Angelescu – inspector general adjunct la ISJ Prahova, directori de la celelalte instituţii de învăţământ din Câmpina, dar şi foste cadre didactice ale Şcolii „B.P. Hasdeu”. S-a vizitat şcoala, s-au depănat amintiri şi a fost vizionat un film despre activitatea şcolii.

Scoala Hasdeu 4
Scoala Hasdeu 5
„Ne-am dorit foarte mult ca, la ceas aniversar, să fim împreună, elevi, profesori, părinţi, oameni care, într-un fel sau altul, au fost legaţi de această şcoală. Considerăm în continuare că educaţia este cel mai frumos dar pe care îl poate dobândi omul şi, de 40 de ani, la şcoala noastră se face educaţie!”, a declarat directorul Şcolii „B.P. Hasdeu”, Cătălin Bercăroiu.

Scurt istoric al şcolii
– primul an şcolar pentru Generală 7 din Câmpina a fost 1972-1973
– în anul 1974 a fost inaugurat localul în care funcţioneaza şi astăzi unitatea şcolară, pe Strada Mihail Kogalniceanu, local care cuprindea 16 săli de clasă, un laborator de fizică-chimie, un laborator de biologie şi o sală de sport
– în anul şcolar 1985-1986, şcoala funcţiona cu 39 de clase având 1.442 elevi
– în anul şcolar 1999-2000, unitatea şcolară funcţioneaza cu 10 clase la ciclul primar şi 16 la ciclul gimnazial. În acelaşi an, ca o recunoaştere a rolului pe care şcoala îl deţinea  la nivelul municipiului Câmpina, denumirea şcolii devine ,,B. P. Hasdeu’’, aducându-se astfel un omagiu personalităţii marelui savant al culturii româneşti
– la nivelul anului şcolar 2010-2011, şcoala funcţionează cu 26 de clase, 14 clase la ciclul primar  şi 12 clase la ciclul gimnazial, şi 41 de cadre didactice (14  învăţători şi 27 de profesori)
– începând cu anul şcolar 2003-2004, Şcoala „B.P. Hasdeu” a iniţiat un program de învăţământ prelungit, „şcoală după şcoală”,  care a avut menirea de a veni în întâmpinarea familiilor  care se confruntă cu lipsa de timp, deci cu  imposibilitatea supravegherii copiilor după programul şcolar.
Scoala Hasdeu 1
Scoala Hasdeu 2

1 Comment

  1. AndreyComan says:

    Aici invat eu :X CLASA a-5-a :X

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *