Politica

Scrisoare deschisă adresată opiniei publice de vicepreşedinţii demisionari ai PNL Câmpina

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, dincolo de toate informaţiile (speculaţiile) care au apărut în presă în ultimele zile pe marginea alegerilor din PNL Câmpina şi mai ales în ceea ce priveşte demisiile noastre de onoare din funcţiile politice de vicepreşedinţi realeşi ai partidului, ne vedem nevoiţi să facem următoarele precizări:
1. În viaţa fiecărui partid democratic, după o perioadă de maximă intensitate electorală (în anul 2012 PNL Câmpina a susţinut trei scrutinuri extrem de dificile), intervin tensiuni inerente, generate de uzura psihică, oboseala ideologică şi chiar managementul politic derutant. În aceste condiţii, devine uneori dificil de acceptat orice intervenţie abruptă în relaţia politică interumană.
2. În opinia noastră, alegerile interne într-un partid democratic trebuie să însemne, în primul rând, recunoaşterea reciprocă a unor activităţi politice cu rezultate (în cazul nostru, cele trei examene electorale în urma cărora PNL Câmpina a obţinut note bune din partea alegătorilor) şi în al doilea rând reîmprospătarea activului politic cu forţe noi, responsabile şi principiale, capabile să respecte tradiţia şi grupul de oameni care a construit ceva până în acel moment. Numai o astfel de simbioză poate asigura echilibrul viitorului într-un partid ce se doreşte a fi manageriat politic cu responsabilitate.
3. Într-un partid istoric şi democratic, libertatea de opinie (a se înţelege divergenţa constructivă de opinie şi echilibrul ideologic în organismul său de conducere – biroul politic) este însăşi esenţa progresului şi cheia netransformării sale într-o grupare închisă ermetic, cu reguli autocratice. Noi credem cu tărie că cine nu înţelege acest lucru, nu poate decât să rămână un trecător oarecare prin existenţa PNL ori un personaj care, în umbra unor ambiţii personale, îşi clamează bunele intenţii cu un scop precis, altul decât responsabilitatea faţă de societate, conceptul de bază care ar trebui să definească omul politic.

În esenţă, în PNL Câmpina, recunoaşterea politică şi valorică s-a facut, în momentul alegerilor, în baza unor selecţii dubioase, impuse discreţionar. În PNL Câmpina, libertatea de opinie a umblat de cele mai multe ori cu capul spart, ceea ce nu a putut duce la nimic bun.
Faţă de toate aceste principii şi faţă de multe altele neamintite aici, noi, cei trei vicepreşedinţi realeşi în Adunarea Generală a liberalilor câmpineni (cu majoritate de voturi!!! – peste 60%) şi consilieri locali votaţi de sute de câmpineni, am ales să renunţăm la privilegiul de a deţine aceste funcţii politice în semn de protest, încercând astfel să păstrăm evidentă dovada că Partidul Naţional Liberal este un organism politic viu în care se moare (politic vorbind) ori se trăieşte în baza unor principii.
Principiile sănătoase nu fac faţă, din păcate, bătăliei cu oportunismul şi parvenitismul generalizat în politica şi societatea românească de azi, însă asta nu ne dă dreptul să renunţăm. Principiile nu ţin locul proiectelor pentru comunitate şi al bunăstării cetăţenilor, dar stau la baza lor. Tocmai de aceea, noi, cei trei vicepreşedinţi liberali aleşi şi demisionari înţelegem să ne păstrăm verticalitatea în politică şi să acţionăm în continuare în beneficiul partidului şi al cetăţenilor care ne-au trimis în administraţia locală să schimbăm lucrurile în bine şi să facem treabă.
În urma acestor alegeri, partidul şi-a reales conducătorul în persoana deputatului Virgil Guran şi biroul politic, printr-un exerciţiu democratic, în care marea majoritate a celor prezenţi în Adunarea Generală şi-au exprimat votul conform propriilor conştiinţe, ceea ce pentru noi este foarte important şi mobilizator pe mai departe.
Avem preşedinte, avem birou politic, avem consilieri municipali, avem deputat în Parlament, dar nu avem vicepreşedinţi politici. Viaţa merge mai departe, iar în ceea ce ne priveşte, doar în spiritul principiilor democratice, autentice şi al pragmatismului în slujba cetăţeanului”.

Rodica Papuc
Daniel Ioniţă
Florin Frăţilă

4 Comments

 1. Hai Romania says:

  Hopa, si-au dat seama PNL-istii ca PNL-istii sunt niste oportunisti?:)

 2. amelin says:

  fratila cel mai arogant consilier local si pnl-ist

 3. dorin says:

  e adevarat ca fituica ce a circulat printre votanti continea numele celor 6 care au fost si ultimii votati?
  votantii angajati si-au facut datoria

 4. Iuliana says:

  Cam complicata scrisoarea, inteleg totusi ca in PNL nu exista libertate de opinie lucru care va spun sincer, ma ingrijoreaza. Daca intr-un partid numit LIBERAL se intampla asa, ce pretentii sa mai am de la altii? Daca membri PNL ar fi liberali adevarati nu s-ar fi ajuns la asa ceva.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *