Social

Taximetriştii de la Telega, în conflict deschis cu Poliţia Rutieră Câmpina

Cornel DancescuAgitaţie mare, ieri, în curtea Poliţiei Municipiului Câmpina. Mai mulţi taximetrişti de la Telega au venit să-şi arate nemulţumirea faţă de „hăituiala” la care sunt supuşi din partea poliţiştilor câmpineni şi amenzile pe care aceştia le dau. Povestea este mai veche, dar nemulţumirile au atins punctul maxim în momentul în care unul dintre cei 10 taximetrişti autorizaţi de Primăria Telega a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere Câmpina în timp ce efectua o cursă în municipiu, lucru considerat ilegal. Poliţiştii l-au amendat pe taximetrist cu  1.000 lei şi i-au reţinut talonul şi plăcuţele de înmatriculare.

„Suntem hăituiţi de ceva vreme şi nu înţelegem ce are Poliţia Câmpina cu taximetriştii din Telega. Am ajuns să fim noi cei mai mari infractori din Câmpina?! Şi-a terminat Poliţia Municipală toate celelalte anchete şi a ajuns la concluzia că noi am rămas cei mai mari infractori?! Aşa ceva nu se poate! Considerăm că este un abuz al Poliţiei Câmpina deoarece noi avem dreptul, conform legii, să efectuăm curse între Telega, localitatea care ne-a emis nouă autorizaţia, şi orice altă localitate din ţară, inclusiv Câmpina. Nu am încălcat legea şi ne vom adresa instanţei nu numai pentru anularea procesului verbal de contravenţie, dar şi pentru a obliga Poliţia Câmpina la plata despăgubirilor pentru perioada în care noi nu ne vom putea desfăşura activitatea pentru care suntem autorizaţi legal şi plătim impozite!” – ne-a declarat Crenguţa Brezeanu, reprezentanta taximetriştilor din Telega.

În replică, şeful Biroului Poliţie Rutieră Câmpina, comisarul şef Constantin Dăncescu, ne-a precizat: „De mai mult timp, prin acţiuni specifice, supraveghem activitatea ilegală pe care o desfăşoară pe teritoriul municipiului Câmpina taximetriştii autorizaţi legal de Primăria Telega. Conform actelor normative în vigoare, ei au dreptul să desfăşoare această activitate pe raza localităţii care le-a emis autorizaţia sau dacă au o cursă din Telega spre Câmpina sau orice altă localitate pot tranzita localitatea noastră. În schimb, legea le interzice să efectueze curse în regim de taxi pe teritoriul altei unităţi administrativ-teritoriale decât cea care le-a eliberat autorizaţia. Este simplu şi nu am făcut altceva decât să respectăm legea! Nu se pune problema că-i împiedicăm să-şi desfăşoare activitatea, ci doar veghem la respectarea legii. Dacă nu sunt de acord cu sancţiunea noastră, singura posibilitate este s-o conteste în instanţă!”

14 Comments

 1. andra says:

  asa e numai asta fac

 2. piticu says:

  de cind asteptam asta………….

 3. piticu says:

  toti sint niste nenorociti care te iau cu japca si te baga in masina lor,nu platesc nici un fel de impozit si sfideaza toti soferii de autobuze ,le rid in nas si scot o groaza de bani zilnic.toti si-au schimbat rablele de masini pe seama prostiei calatorilor.au devenit insuportabili..distrugetiiiiiii

 4. ion-Poiana Campina says:

  Pe cind un astfel de control si la taximetristii de la gara care fac acelasi lucru de ani de zile??Exact cum spune si piticu te iau cu japca de la stadion,nu pun aparatul de taxat si ii injura pe soferii de maxi-taxi …treziti-va oameni buni si nu mai urcati in masinile lor…

 5. Alina.S. says:

  Totul a pornit de la un ex sofer concediat de Autogara Com actual taximetrist pe Telega…se pare ca i-a deranjat pe fostii colegi.Normal ca daca te cuplezi 4 in special in week-end si nu ai curse decat 1 la 1 ora jumate si stai ca papagalu in statii si in frig;autobuzu nu te lasa la poarta si nu iti cara nici bagaju.

 6. tina says:

  sa stea fiecare in banca lui si sa nu comenteze ce nu stie…asa-i natia de romani sa se bage ca musca….vedeti-va fiecare de treaba voastra…sunt altele mai bune de facut in tara asta

 7. tina says:

  nu de verificat taximetristi…rezolvati frate prbl importante,ca de aceea e varza tara asta,rusineeeeeeeeeeeee

 8. tina says:

  sau daca ma gandesc mai bine…cred ca e ” deranjat” cel care a licitat aceste trasee,nu mai pleaca autobuzele cocosate si maxi -taxi cu oameni si-n bratele soferului….

 9. Horia Frincu says:

  Prieteni de la Autogara,de ce nu aveti in permanenta microbuz care sa plece de la Racitor,sa ii terminati pe pirati?dar de ce ma mir?la conducerea pe care o are Autogara,nu e de mirare.

 10. sofer taxi telega says:

  Frincule daca esti asa priceput in „transpoarte”de ce nu mai esti la ARR?
  Dar nevasta-ta de ce nu mai lucreaza ca director la Autogara??Ai uitat ce ati facut acu citiva ani?Nu vrei sa te linistesti?? O sa spun tot daca nu termini…inclusiv cum se obtin atestatele de sofer…in Broaste…

 11. Alina.S. says:

  Iar vorbiti inutil.Va face Bita demersuri tot se pregateste el sa fie vioara 1 din PSD,I-a iesit pasenta cu Matei,dizolva el si restu PDL si afacerile lor(a se vedea controlale)Traiasca Mercantisu,afacerile cu benzinaria si altele marca USL.Jenant

 12. Hai Romania says:

  Taximetria este o meserie sub apreciata si nu e usoara deloc. In loc sa fiti invidiosi pe acesti oameni, fiti alaturi de ei, nu de cei de la Politie, care nu stiu cum sa mai faca bani din amenzi..Cine e acest Horia Frincu?

 13. marinica STEAUA says:

  S-a facut ceva cu treaba asta?

 14. Problema este foarte veche si datorita faptului ca DOAMNA VIORICA CORD nu mai are incasari soferi de autobuz dau vina pe TAXIMETRISTI dar de ce nu spun cati bani isi baga iei in buzunar de ce nu vede nimeni masinile particulare pe care DOMNI POLITISTI NU LE VAD FINCA NU SUNT COLANTATE CU GALBEN si care cara zilnic persoane chiar sub nasul lor.NU CUMVA SUNT PE MANA.CEL PUTIN ACESTI TAXIMETRISTI PLATESC TAXE SI IMPOZITE LA STAT.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *