Social

Voluntari de la Colegiul „Grigorescu” au organizat o dezbatere locală despre Roşia Montană

Dezbatere CNNG 1La prima vedere, poate vă întrebaţi ce legătură are Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina cu mult discutatul şi controversatul proiect de la Roşia Montană. Ei bine, Asociaţia pentru Protejarea Patrimoniului Naţional de la Roşia Montană, prin intermediul a zece voluntari, a desfăşurat astăzi, la Colegiul „Grigorescu” din Câmpina, o dezbatere pro şi contra proiectului privind exploatarea rezervelor de aur şi argint de la Roşia Montana. Sunt tineri câmpineni cărora le pasă de probleme naţionale, nu doar locale, care se implică şi… le explică altora ce înseamnă voluntariatul şi cât de important este să nu stai deoparte. La dezbaterea de astăzi, pe lângă discuţiile foarte interesante legate de proiectul propriu-zis, de riscuri şi beneficii, de mediu şi context social, au fost prezentate şi două filmuleţe, unul referitor la patrimoniul naţional de la Roşia Montană (Roşia Montană în două milenii…) şi un altul de prezentare a zonei.

Dezbatere CNNG 3
„Sunt autorizat de Asociaţia pentru Protejarea Patrimoniului Naţional de la Roşia Montană şi sunt organizator oficial în Prahova al acestor dezbateri. Roşia Montană este o problemă socială şi economică a întregii ţări, nu doar pentru zona respectivă. De aceea, ceea ce facem noi aici nu  este o acţiune singulară, ci un proiect pe termen lung, care va include mai multe activităţi. Suntem 10 voluntari implicaţi în acest proiect de la Câmpina. Cei care au participat activ la această dezbatere  fac parte dintr-un club de dezbatere academică, sunt voluntari şi au fost invitaţi de onoare” – Teodor Delaport, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, unul dintre voluntarii implicaţi în această acţiune.
„În colegiul nostru avem un consiliu al elevilor, care este deosebit de activ şi care organizează periodic astfel de activităţi, de dezbatere şi de implicare a tinerilor în proiecte sociale ale comunităţii. Roşia Montană este un subiect delicat, dar m-am bucurat că elevii noştri s-au implicat, au dat dovadă de spirit civic, de voluntariat şi cred că ei sunt un exemplu pentru toţi colegii lor”, ne-a declarat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, profesor Gabriela Tănase.
Dezbatere CNNG 2

4 Comments

 1. elvis arghir says:

  Foarte frumos si sper ca si educativ .

 2. VRo says:

  Pai ce sa stie niste copii de liceu despre un subiect asa de delicat ? Aici este vorba de o companie straina care vrea sa vina sa „fure” toate minereurile din munti si sa ne lase in urma un dezastru de proportii imense si niste maruntis, pe langa profiturile enorme care le vor face. In aceasta situatie avem numai de pierdut. Deci daca noi nu suntem in stare sa exploatam aurul acela, atunci sa il lasam in pamant.

 3. Cristina Mihai says:

  In Romania tinerii merituosi,cinstiti,nu au nicio sansa.Le recomand calduros sa plece din tara,la prima ocazie.Aici vor ramane si se vor descurca tinerii peceristi(pile,cunostiinte,relatii)…

 4. Teo Delaport says:

  Va rog frumos,inainte de a comenta pe baza proiectului pe care l-am realizat,va rog sa va informati.
  Stafful cu care am lucrat este foarte bine informat,avem cifre oficiale si informatii „calde” .
  Va rog frumos sa va documentati inainte de a va da cu parerea despre ceva.
  Inca ceva, nu ne judecati dupa varsta pentru ca ,dupa feedbackul primit la ultimele evenimente(ultimii 2 ani) suntem destul de capabili si ,inca odata subliniez,bine informati.
  Daca mai aveti vreo nemultumire in legatura cu ce am facut va rog sa dati un mail (teodelaport@yahoo.com)

  Project Manager,
  Teodor Delaport.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *