Administratie publica

50 de asociaţii de proprietari din Câmpina s-au înscris în programul de reabilitare termică

Blocuri CampinaAsociaţiile de proprietari din municipiu au avut posibilitatea, până la 15 martie, să se adreseze Primăriei Câmpina pentru a fi înscrise în programul local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. 50 de asociaţii, din cele 204 câte există în Câmpina, au depus cererile şi documentaţia completă în acest sens. Înscrierea în programul local multianual nu înseamnă că reabilitarea termică se va realiza în acest an. Este vorba despre un proiect care se derulează pe parcursul mai multor ani, în funcţie de resursele financiare asigurate de la bugetul local şi bugetul de stat şi de posibilităţile asociaţiilor de proprietari de a susţine acest program (sumele constituite în fondul de reparaţii).

„Reabilitarea termică a blocurilor este o ţintă permanentă pentru noi, dar depindem şi de fondurile alocate de Guvern. După cum bine ştiţi, de la bugetul de stat trebuie să se asigure 50% din finanţare. De la bugetul local, noi am alocat banii pentru primele blocuri de pe listă, cele de pe Bulevardul Carol I, de la intersecţia cu Strada Sondei până la intersecţia cu Maramureş, acum aşteptăm să vedem ce bani dă Guvernul pentru acest program de reabilitare termică. Avem şi acest program local multianual, pentru că dorim să includem şi alte blocuri în procesul de reabilitare termică şi trebuie să fim pregătiţi în momentul în care se va da drumul la fondurile de la bugetul de stat”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
Vă reamintim că, potrivit legislaţiei în vigoare, pentru reabilitarea termică se asigură bani din trei surse: 50% de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local şi 20% din fondurile asociaţiei de proprietari. Programul local multianual se realizează în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, completată şi modificată prin OUG 63/2012 şi va fi supus aprobării Consiliului Local Câmpina.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *