La Câmpina, ca în toate localităţile din această ţară, se construieşte şi fără autorizaţie de construcţie, şi fără concesionarea unei anumite suprafeţe, cu toate amenzile aplicate de administraţia locală. În cazul unei astfel de construcţii, autorităţile au la dispoziţie două variante – ori demolează imobilul, ori îi obligă pe proprietari să intre în legalitate. De ani de zile, în cadrul şedinţelor Consiliului Local Câmpina, se discută despre astfel de cazuri, dar nu se votează întotdeauna la fel.
Două dintre proiectele propuse de consilieri democrat-liberali la ultima şedinţă a Consiliului Local au generat valuri de discuţii. În ambele cazuri a fost vorba, pe fond, de unele demersuri pentru concesionarea unor terenuri necesare solicitanţilor pentru intrarea în legalitate. Este un termen folosit de organele de control, care constată nereguli la construcţia unor imobile. Iniţiatorii proiectelor au susţinut concesionarea ca fiind singura modalitate prin care solicitanţii pot intra în legalitate, altminteri intrându-se într-un cerc vicios, care nu se poate încheia decât cu demolarea, prin hotărârea unei instanţe!
Pornind de la acest subiect, reprezentanţii actualei majorităţi din Consiliul Local (USL şi PP-DD) au generalizat această problemă, făcând referire şi la alte cazuri decât cele strict cuprinse în cele două proiecte de hotărâre. Chiar dacă, în principiu, au dreptate, pentru că toţi cei care construiesc ilegal îşi asumă şi faptul că, la un moment, dat construcţiile lor ar putea fi demolate, totuşi, Consiliul Local nu dă dovadă de consecvenţă şi este… „pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă”.
De exemplu, nu s-a aprobat concesionarea fără licitaţie publică a unui teren de 315 mp de pe Strada Pădurii, pentru intrarea în legalitate în ceea ce priveşte strămutarea unei gospodării afectate de alunecări de teren, dar despre locuinţele construite ilegal pe Strada Oborului nu a spus nimeni nici un cuvânt, deşi problema este veche şi sunt câţiva ani de când viceprimarul Ion Dragomir a promis că va iniţia demolarea sau intrarea în legalitate.
De asemenea, o familie de pe Strada Oborului nu a primit acordul CL de a concesiona un teren de 96 mp, tot pentru intrarea în legalitate, în schimb s-au făcut glume pe seama faptului că fostul consilier local, Elvis Arghir, nu are nici în ziua de azi autorizaţie pentru casa construită în Cartierul Câmpiniţa în urmă cu câţiva ani. Iar astfel de glume se fac încă de pe vremea când Arghir era consilier local şi… construia. Nici celor (familia fostului deputat William Brânză) care construiesc imobilul cu patru etaje, fără autorizaţie, din faţa Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” nu li s-a permis să intre în legalitate. Dar nici despre demolare nu s-a vorbit în acest caz.
După cum au decurs discuţiile între consilieri şi după cum a anunţat viceprimarul Ion Dragomir, la următoarea şedinţă a Consiliului Local vor fi prezentate absolut toate cazurile de acest tip din Câmpina şi ele vor face obiectul unor proiecte de hotărâre separate, probabil, 90-100 la număr.
De turnul din Pisa ce se mai aude ? Cade singur ?
Se judeca de vreo 5 ani cu firma constructoare…
cunosc terenul de pe strada paduri dar nu stiu ce anume se urmareste familia respectiva il detine de aproximativ 10 ani de ce acum nu sint oameni lasati in pace ? sa stiut la primarie de la inceput ca se construieste pe acel teren