Administratie publica

Călin Tiu a demisionat din Consiliul Local Câmpina

Calin TiuDupă desemnarea medicului Călin Tiu ca manager interimar al Spitalului Municipal Câmpina, juriştii administraţiei locale au considerat că Tiu poate rămâne şi consilier local, legislaţia în materie de incompatibilităţi fiind mult mai „lejeră” după numeroasele modificări din ultimii doi ani. Totuşi, pentru a nu exista dubii, administraţia locală a solicitat un punct de vedere scris din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. Ei bine, răspunsul ANI a sosit şi, potrivit acestei instituţii, Călin Tiu se află într-o stare de incompatibilitate. „Astăzi mi-am depus demisia din Consiliul Local. ANI a decis că există incompatibilitate între funcţiile de consilier local şi manager al unui spital, iar eu am ales să rămân manager al Spitalului Municipal Câmpina. Prin urmare, era firesc să demisionez din Consiliul Local”, ne-a declarat Călin Tiu.
În răspunsul transmis administraţiei locale câmpinene, ANI a invocat Articolul 180 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (actualizată): „Funcţia de manager persoană fizică al unui spital este incompatibilă cu:
a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”.

Călin Tiu este membru PSD şi a candidat la Consiliul Local pe lista USL. În conformitate cu legea, la următoarea şedinţă a Consiliului Local Câmpina, consilierii vor lua act de demisia lui Călin Tiu şi de vacantarea funcţiei deţinute de acesta, iar USL va trebui să-l desemneze în locul lui Tiu pe următorul de lista pentru CL. Acesta este liberalul Enache Dragomir.

4 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Cred ca moare ca nu mai roade ciolanul si de la consiliul local…pardon, din banii nostril.

 2. amelia says:

  cand ati dat stirea ca Tiu nu se afla in incompabtibilitate,am postat un comment in care am facut referire exact la art din legea 95/2006;acum spun ca ce face dl.Tiu nu il ajuta cu nimic,trebuia sa isi dea demisia din functia de consilier local in termen de 15 zile de cand a devenit incompatibil;daca acest termen a fost depasit,persoana pierde ultima functie dobandita,respectiv pe cea de Manager de spital.
  Concluzia:se incearca mentinerea dr.Tiu ca manager al Spitalului,incalcand legea.Dl Tiu trebuie sa stie ca exista un proverb:cine alearga dupa doi iepuri,nu prinde niciunul.

 3. admin says:

  Chiar credeti ca dl. Tiu statea in cei 5 milioane de lei vechi cat este indemnizatia de consilier local?! Sa fim seriosi!

 4. Andrei Popa says:

  Vrea sa fie director cu orice pret ca sa isi trimita pacienti de la spital la Medis…nu? Cam asta e treaba..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *