Administratie publica

Doi consilieri noi în Consiliul Local Câmpina…

UPDATE – Se pare că, până la urmă, Adrian Piţigoi şi-a rezolvat problemele din partid şi va rămâne consilier local. Din informaţiile noastre (neoficiale, desigur), până la şedinţa de joi, PP-DD Prahova va transmite o adresă administraţiei câmpinene prin care va clarifica toată situaţia, iar Piţigoi îşi va putea continua mandatul de consilier local.

Joi are loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpina, iar pe ordinea de zi apar proiectele privind încetarea mandatelor de consilieri ale lui Călin Tiu (USL – PSD) şi Adrian Piţigoi (PP-DD). În aceeaşi şedinţă vor fi prezentate şi proiectele de validare a noilor consilieri: Enache Dragomir (USL – PNL) şi Florica Dinu (PP-DD). În primul caz, situaţia este mult mai clară. Călin Tiu a devenit managerul Spitalului Municipal Câmpina, funcţie incompatibilă cu cea de consilier local. Prin urmare, Tiu a demisionat din CL, iar în locul lui va veni următorul de pe lista USL, liberalul Enache Dragomir, fost consilier judeţean în urmă cu două mandate, fost consilier local în mandatul trecut.
La PP-DD, situaţia pare ceva mai complicată. Adrian Piţigoi a fost exclus din partid încă de la începutul anului, apoi a contestat decizia de excludere. Contestaţia trebuia analizată de Comisia Naţională de Integritate a PP-DD, însă nimeni nu ştie (sau nu spune) dacă a avut loc vreo discuţie, dacă s-a decis ceva, dacă… Oricum, lucrurile nu sunt pe deplin clarificate şi, în lipsa unor informaţii oficiale, se pot face doar speculaţii.
Locul de consilier pe care îl „eliberează” Piţigoi ar fi trebuit ocupat de Gabriel Tabacu, dar acesta a refuzat. Astfel, următoarea pe listă este economista Florica Dinu. Ce va fi în şedinţa de joi, cum va reacţiona CL Câmpina la aceste schimbări şi dacă vor exista sau nu surprize de ultimă oră, vom vedea. Interesant este un lucru – dacă vor fi validaţi, cei doi consilieri noi vor face parte din Comisia de buget – finanţe, cea mai importantă comisie a Consiliului Local.

1 Comment

  1. Hai Romania says:

    Chestia cu Tiu era de inteles, pentru ca era inafara legii daca era si consilier local. Intrebarea mea este urmatoare: Trebuie sa dea banii inapoi pe care i-a primit pana acum din functia de consilier local, de la inceputul mandatului de director de spital, nu?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *