Social

Elevii de la Energetic nu s-au lăsat păcăliţi de o escroacă

Nu de puţine ori ne-am trezit la uşă, la poartă, la birou sau traşi de mână prin piaţă de persoane care pretindeau că sunt de la vreo organizaţie nonguvernamentală şi care cereau bani pentru un caz social deosebit. Uneori, aceste persoane ne prezentau şi acte din care, spuneau ele, reiese clar că sunt de bună credinţă, că nu vor decât să salveze un copil bolnav sau un bătrân rămas pe drumuri. De ce mai multe ori, însă, actele respective erau false, iar persoanele care ne contactau, niste escroci.  Un astfel de caz s-a petrecut zilele trecute la Liceul Tehnologic Energetic.
În timpul unei pauze, o femeie a intrat în incinta instituţiei de învăţământ, a mers în mai multe clase unde s-a prezentat ca fiind membru al Asociaţiei „Dreptul la viaţă 2010” din Giurgiu şi în numele căreia a cerut bani pentru un caz social. Astfel, a ajuns la o clasă a X-a. Elevii de aici au ascultat-o, apoi au început să-i pună întrebări, să-i ceară detalii şi mai ales acte… inclusiv de identitate. Probabil că femeia nu se aştepta la o asemenea reacţie din partea unor elevi, pe care, în mod cert i-a crezut victime sigure, şi a făcut pasul înapoi, încercând să plece cât mai repede. Copiii au chemat profesorul de serviciu, apoi a fost anunţată conducerea liceului, care a chemat poliţia.
Din primele cercetări a reieşit că este vorba despre o înşelătorie, că asociaţia din Giurgiu există, dar femeia în cauză nu are nici o legătură cu ea, iar cazul social pentru care cerea bani era o minciună. Femeia a fost reţinută de poliţişti, iar cercetările continuă.

În mod cert, copiii de la Energetic merită felicitaţi. Nu s-au lăsat păcăliţi şi au reacţionat aşa cum ar trebui s-o facă fiecare dintre noi, mai ales în această perioadă în care escrocii arată pe zi ce trece cât de departe pot merge pentru a obţine bani. Cazuri sociale reale sunt multe, foarte multe, din nefericire. Dacă doriţi să ajutaţi pe cineva aveţi suficiente surse de informare, astfel încât să fiţi siguri ca banii dvs. ajung unde trebuie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *