Administratie publica

Municipalitatea câmpineană, solicitată să se înfrăţească, în acest an, cu localităţi din Belgia şi Polonia

Câmpina are, în momentul de faţă, mai multe relaţii de înfrăţire şi colaborare cu diverse localităţi. Cele mai active parteneriate sunt cele cu oraşele Silivri (Turcia) şi Kumanovo (Macedonia). De asemenea, mai există un acord de colaborare cu oraşul Jizhou din China şi sunt într-un stadiu avansat discuţiile privind înfrăţirea cu oraşul francez Beauvais. În ultimele luni, municipalitatea câmpineană a mai primit propuneri de înfrăţire cu alte localităţi, din Belgia şi Polonia, discuţiile fiind iniţiate de ambasadorii acestor ţări în România. Este vorba despre localităţile Ronse, din Belgia, şi Legionowo, din Polonia, în ambele cazuri fiind deja în curs o corespondenţă pentru stabilirea de întâlniri între primarul municipiului Câmpina şi edilii celor două localităţi.
Oraşul Ronse se află în regiunea Flandra şi este una dintre localităţile belgiene care acordă facilităţi lingvistice pentru populaţia francofonă. La 1 ianuarie 2011 avea o populaţie de 25.176 locuitori. Legionowo este o localitate cu puţin peste 50.000 locuitori, situată la 23 km nord-est de capitala ţării, Varşovia.
De asemenea, municipalitatea câmpineană a mai primit, recent, o propunere de înfrăţire cu un alt oraş din Polonia – Gmina Nowosolna. Este vorba despre o localitate mai mică, situată în voievodatul Lodz, în centrul Poloniei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *