Problemele fermierilor, discutate la Câmpina cu un reprezentant al Ministerului Agriculturii

Categorie: Social 13 martie 2013

Fermieri 1 Problemele fermierilor, discutate la Câmpina cu un reprezentant al Ministerului AgriculturiiFermierii din zona Câmpinei (localităţile din Colegiul 2 Deputaţi) au avut ocazia să se întâlnească, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ministrul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu. Întâlnirea a avut loc la Câmpina şi a fost organizată de deputatul Virgil Guran. La discuţii au participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega şi Ştefan Nicolae, liderul Federaţiei Sindicale Agrostar, cea mai puternică organizaţie sindicală din domeniu. Fermieri 2 Problemele fermierilor, discutate la Câmpina cu un reprezentant al Ministerului AgriculturiiÎn general, când cei direct implicaţi vorbesc despre problemele legate de agricultură, aproape că se pierde noţiunea timpului. Pentru că sunt situaţii şi situaţii, probleme nenumărate şi o legislaţie cu multe lacune. Vom sintetiza discuţiile care au avut loc între reprezentantul Guvernului şi fermierii din zonă şi iată care ar fi principalele idei:
- Daniel Botănoiu (foto dreapta, răsfoind dosare) i-a anunţat pe fermieri că, până în 2017, nici un agricultor individual nu va mai putea accesa fonduri europene pentru agricultură, acest lucru fiind permis numai asociaţiilor de agricultori. Cu alte cuvinte, fermierii vor trebui să se unească şi să constituie asociaţii prin intermediul cărora să acceseze fondurile europene.
- Ministerul Agriculturii pregăteşte noua Lege a Pajiştei, prin care sunt încurajate asociaţiile familiale de crescători de animale.

- La nivelul Guvernului se ştie foarte bine că există o mafie a pieţelor, mai exact intermediari care vând la suprapreţ produsele cumpărate de la adevăraţii producători. Sunt avuţi în vedere aceşti intermediari, dar e greu de luptat cu ei atâta vreme cât au… actele în regulă.
- Fermierii s-au plâns că au probleme cu unii primari, care dau islazurile comunale fermierilor cu putere financiară, iar cei tineri, aflaţi la început de… afacere, nu au nici o şansă.
Fermieri 3 Problemele fermierilor, discutate la Câmpina cu un reprezentant al Ministerului Agriculturii

un comentariu to “Problemele fermierilor, discutate la Câmpina cu un reprezentant al Ministerului Agriculturii”


 1. Andrei Popa spune:

  Guvernul USL pune taxa agricultorilor…deci ii nenorocesc. Acum se intalnesc ca si cum totul e roz. Ce inseamna asta? Intalnire strict electorala, fara a produce efecte pozitive in piata. Dezamagitor..

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF