Administratie publica

Tariful la gunoi a fost majorat la 9,94 lei/câmpinean pe lună

Consiliul Local Câmpina a aprobat în şedinţa din această seară scumpirea tarifului pentru colectarea, transportul şi depozitarea gunoiului menajer de la 7,20 lei la 8,02 lei/persoană pe lună, fără TVA. Asta înseamnă 9,94 lei /persoană pe lună, cu tot cu TVA, tarif pe care câmpinenii îl vor plăti inclusiv pentru luna martie, asa cum a decis Consiliul Local, la propunerea operatorului Floricon Salub. Proiectul privind scumpirea gunoiului a fost votat cu 14 voturi pentru şi 5 abţineri – Elena Albu (PDL) şi cei patru consilieri de la PP-DD.
Cum a fost justificată această majorare? Prin creşterea cu 16,24% a taxei de depozitare la rampă, cu 20,73% a preţului la combustibil şi prin creşterea cu aproape 4% a cheltuielilor cu munca vie.

20 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Ce zicea USL in Campania electorala? Ca scade preturile, ca va crea locuri de munca? MINCIUNI

 2. misu says:

  Este exagerat de scump propun să-l platim la kilogram,să vedeți cum dă faliment nea Florin.

 3. Gino says:

  Este ilegal ce au facut , pretul nu poate fi majorat retroactiv , suntem in luna martie si chiar daca Floricon nu a facturat la populatie nu va putea majora pretul decat cu luna urmatoare hotararii de consiliu .
  Din USL si PDL se pare ca singurul consilier corect a ramas doamna Albu , felicitari !!!

 4. ionel says:

  RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE, RUSINE, USL si consilieri.
  Doar minciuni si interese nimic pentru campineni.
  Oricum nu le pasa de ce scriem noi aici.

 5. claudia says:

  sunt foarte dezamagita de USL ca a votat scumpirea gunoiului.Floricon Salub vrea bani mai multi si face treaba putina.Imi este si frica cand vine zapada ca tine utilajele in garaj si e o mizerie de nedescris pe strazi ca nu curata zapada si pe strada Podului din Campina curata numai in bataie de joc si daca trece un utilaj da toata zapada pe margini de ne riscam viata din cauza masinilor si circulam foarte,foarte greu catre serviciu.Incet,incet incepe sa ne para rau ca i-am votat.

 6. Jenica says:

  Inca odata alesii campineni au dat dovada de incompetenta .
  Cum au putut sa aprobe o astfel de marire de pret , cand salariile bietilor campineni sunt inghetate de cativa ani de zile si nu au din ce sa mai suporte toate majorarile de pret la servicii si utilitati.?
  De ce nu se scoate la licitatie acest serviciu de salubritate?
  Sa se faca licitatie publica pe SEAP si atunci sa vedem la ce tarife liciteaza FLORICONUL , daca vor licita si alti operatorii .
  Baietilor desteptii (vezi D-l Constantinescu) nu le pasa de nimic decat de cum sa ti mareasca averile peste noapte cu ajutorul alesilor locali ce voteaza cu ochii inchisi sarcinile de partid.
  RUSINE, RUSINE , RUSINE alesilor campineni.

 7. Olgutza says:

  Va rog sa va uitati pe site/ul primariei unde e postat bugetul local si o sa vedeti cati bani se dau pe an la salubritate. 46 MILIARDE LEI VECHI FRATILOR! Zeci de miliarde pe an din banii fraierilor de campinei!!! Mi se pare strigator la cer sa platesc 400000 lei pe luna pentru gunoi, factura mea acasa cu noua scumpire mai ales cand stiu ca din banii nostrii ai tuturor se dau zeci de miliarde la Floricon. Sa va fie rusine domnilor si doamnelor consilieri pentru ca ati ridicat mana sa votati scumpirea gunoiului intr/un oras cu din ce in ce mai multi someri!!!

 8. Dan says:

  aha, platim o caruta de bani la Floricon ca sa aiba Constantinescu cu ce sa contribuie la campaniile electorale ale pdl si psd! si sa faca investitii in maturi de nuiele!

 9. micutu70 says:

  Daca tot se va mari pretul , ce se va intampla cand miile de someri si oameni care nu mai au nici un venit nu vor mai putea plati ?Vor plati consilierii iau aceste hotarari fara a se gandi la bietul roman care nu mai are unde munci ,sa castige un ban sa plateasca toate scumpirile hotarate de cei care au promis ce-au promis !! Si Constantinescu sa mai treaca pe strazi sa-si supravegheze ”hocheistele” care matura din 3 in 5 metri pe strazi , asta cand nu stau la cafea si la tigari printre blocuri !

 10. amelia says:

  de ce va plangeti?ati terminat cei 50-100 de lei pe care vi i-au dat in campanie ca sa votati USL?ppdd?

 11. Gino says:

  amelia ai observat corect . de fapt cu se vor mai cumpara voturi ???

 12. Andrei Popa says:

  S-au dus cei 50 de lei oferiti in campanie de USL, acum se revine la starea de oblojire a ranilor financiare. Cum ziceam demult, USL a promis totul, dar nu va face nimic bun pentru Campina!

 13. vivian says:

  Platim si 4 miliarde lunar, dar sa avem servicii la nivel european, dar Floriconul are 5 tigani si 3 rable de masini de gunoi care dupa ce trec miroase urat o ora, iar curatenia o face cu maturi de nuiele ca pe timpul mamei lui Tutankamon….. Felicitari consilierilor PP-DD si d-nei Albu…

 14. ionel says:

  Cred ca trebuie sa scriem un apel (scrisoare deschisa) catre consilierii nostri din partea campinenilor prin care sa le aducem aminte ca suntem in majoritate someri, pensionari sau muncitori cu salariul minim pe economie si ca nu mai putem sa suportam toate majorarile celor care nu sunt in stare sa-si adapteze cheltuielile si sa eficientizeze firmele pe care le conduc, dorind doar cresteri de tarife pe spatele cetatenilor.
  Daca pentru consilieri sunt vremuri bune, pentru noi cetatenii acestui municipiu NU!!!!!!!!!! SUNTEM IN CRIZA!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Consilierii ar trebui sa retina ca au fost investiti de cetateni in aceste posturi ca sa reprezinte interesele noastre ale cetatenilor nu ale diverselor firme care vor sa castige bani pe munca putina.
  Le reamintesc consilierilor nostri ca in Campina industria este 0. Rafinaria inchisa, IRA faliment, Petroutilaj insolventa Turnatoria insolventa, alte firme care au intarzieri la plata salariilor de 1,2luni. DECI de unde BANI DOMNILOR CONSILIERI? Probabil ca aveti foarte multi bani la buget si atunci vom veni sa cerem ajutoare de la voi.

 15. Cornel Voila says:

  Se duce tara de rapa!

 16. catalin de la gunoi says:

  Poate nu stiati dar maturatul unui metru patrat de strada costa 4 lei+ TVA adica 4.96 lei.Cam scump pentru un oras asa de murdar!Adevarul e ca sunt foarte scumpe maturile de nuiele folosite de lucratorii de la salubritate.

 17. Horia Frincu says:

  Nu e scump gunoiul in alte parti e si mai mult.Ce vreti daca s-a scumpit motorina,piesele, s-au marit salariile?Cum sa faca fata Floriconul la toate astea?

 18. Jobs says:

  Sunt de acord cu mister Francu. Crescand toate preturile la absolut tot, este normal sa te aliniezi la normal ca si firma. Insa, ce mi se pare mie aiurea, e modul cum se face curatenie in oras, gen anul 1750…dar nah, patronul de la Floricon e membru PSD.

 19. watchdog says:

  Da Jobs, e adevarat, dar am vazut ca atunci cind e vorba de scumpirea biletului de calatorie lumea nu mai e de aceeasi parere,acolo nu s-a mai scumpit motorina,piesele etc.Acolo nu se vede aici da….ia vezi ce spune Catalin cit costa un metru patrat de strada maturata,nu e cam mult 4.96 lei??Cine masoara acei metri maturati sau nu??

 20. Andrei Popa says:

  Distractiv e ca noi agitam spiritele pe internet, dar cand vine vorba de mers la o intalnire publica cu reprezentatii consiliului local, nu merge nimeni.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *